Ce ati gatit astazi?
Postat 04 October 2013 - 01:30 PM

Postat 06 October 2013 - 07:39 AM
supa si ciorbita:

supa crema de ciuperci

tarta de broccolli fara blat

si pizza mea fulger

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 06 October 2013 - 08:58 AM
Postat 06 October 2013 - 10:37 AM
O tarta de broccolli fara blat, delicioasa.
Reteta mea, facuta ochiometric cu ce aveam la indemana:
- am spalat si desfacut buchetelele micute de broccolli ale unei capatani babane. Tulpina am taiat-o fin de tot la mandolina. Am oparit buchetelele si tulpina 5 minutele in apa sarata doar cat sa le acopere. Le-am scurs in strecuratoare si pozitionat uniform in tava antiaderenta unsa cu ulei de masline extravirgin (cine e amator, unge tava cu unt).
- 300 g iaurt grecesc proaspat si gras l-am mixat cu 4 oua bio si condimente dupa bunul gust al fiecaruia: 1 lingura de legume deshidratate (eu spring onion, usturoi, ceapa, telina); 1 lingura de ierburi aromate, 1 jum de lingurita gram marsala, 1 jum de lingurita de 5 arome, 1 rasnitura buna de piper mozaic, 1 rasnitura buna de sare roz de Himalaya.
- In compozitia de iaurt +ou, de mai sus, se incorporeaza 200 g Parmiggiano Reggiano ras (am avut noroc ca mai am inca din rezerva din cel de 30 luni... mbun). Daca nu aveti la indemana, inlocuiti cu branzeturi topicioase de tipul cascaval, dar sa nu fie afumat ca se schimba gustul ...
- Se adauga in compozitia de iaurt 3 liguri de faina (fie tarate de ovaz, fie faina de naut ori integrala, seminte de in macinate, sau ce fel preferati si va permite dieta). Eu am sarit etapa, pt ca nu agreez deloc faina si derivatele sale in dieta mea. Merg si seminte de in, chia sau similar puse ca atare.
- Se potriveste de sare in functie de sarea continuta in branzeturile (si prosciuto) folosite.
- Optional: 100 g prosciuto crudo taiat fideluta, 1 capatana de usturoi proaspat zdrobit cu lama de la cutit se trag scurt in ulei de masline EV impreuna cu 1 ramura de rozmarin proaspat, pana se fac usor crispy. Se incorporeaza in compozitia de iaurt cu oua. Eu am fost duda si am uitat sa incorporez. Am presarat doar deasupra un pic (risca sa se arda). E f buna si vegana, fara sunca.
- Se toarna compozita peste broccolli opariti.
- Musai se presara parmezan ras pe deasupra - face o crusta divina impreuna cu oul.
Se pozitioneaza tava in cuptorul incins la 200 grade, ventilat, circa 40 minute. Daca se rumeneste prematur acoperiti cu folie de aluminiu.
Pare complicat, dar e simplu se face cu ce avem prin frigi de fapt si ... mai mult mi-a luat sa scriu reteta, decat sa o prepar ...LOL.
In loc de broccolli se pot folosi si alte legume, oparite (dupa caz calite) sau nu depinde cat de repede se coc si cat de apoase sunt.
Se asteapta macar 15 minute pt o taietura perfecta. Noi nu am mai avut rabdare ... mirosea divin si gustul a fost pe masura. Pofta buna si spor la culinareala!
Postat 06 October 2013 - 10:48 AM
Pe asta o ung cu pasta de tomate pt pizza (e una la cutiuta de carton speciala de pizza - mai vascoasa, dar nu ca bulionul), sau in lipsa suc de rosii amestecat cu busuioc, oregano, piper proaspat rasnit. Apoi o presar cu mozzarella rasa. De aici folosesti topingurile preferate de fiecare: rondele de ceapa rosie/ciuperci proaspete taiate fin de tot (la mandolina), masline, sunca daca doriti si iar mozzarella rasa deasupra si oregano. Stropit cu ulei EV (pepperoncino rasnit daca va place) si introdus (pe o tava antiaderenta) la cuptorul incins bine, pentru 7 minute ventilat la 220g. Sau dupa cum o vezi ca se rumeneste frumos, oricum se face in circa 7-10 min max si montajul ia cateva minutele. De aceea ii zic pizza fulger pt ca e cu blat de-a gata si e gata in 15 min cu totul.
Daca ai amatori de a intra pt cateva minutele in bucatarie (mai ales copii), dai fiecaruia sa si-o toppinguiasca cu ce doreste ...

O duminica super tuturor!
Postat 06 October 2013 - 03:38 PM

de-aproape

Postat 06 October 2013 - 03:41 PM

Postat 06 October 2013 - 03:56 PM
Daniella, la 06 October 2013 - 03:41 PM, a spus:

sar'na, sar'na, abia le-am cumparat dar mi-s tare, tare dragi
si daca efectul culorii asupra apetitului se adevereste si la mine, atunci o sa-mi fie si mai dragi si o sa completez si cu castronase si farfurii adanci ...si ce-oi mai gasi din aceeasi familie
Postat 06 October 2013 - 05:52 PM

La noi azi in sf. soare,senin si frumos ,asa ca domnul Geany' a poftit la mici (pe balcon ,ca am balconul inchis si cum a batut soarele se incalzise bine )

Postat 06 October 2013 - 06:27 PM

Postat 06 October 2013 - 08:06 PM
Multumesc.
Postat 06 October 2013 - 08:12 PM
Gasesti in cantitati mici la Mega Image la condimente ceapa, echalota, ceapa rosie, usturoi deshidratate, dar si la hipermarketuri. In cantitati generoase gasesti pe site-urile de condimente.
Am gasit de curand la raionul unde sunt oleaginoase crude din Carrefour si telina deshidratata in punga mare....si o bag in rasnita de condimente impreuna cu altele.
Spring onion deshidratat f bun si borcanel mai maricel am gasit la Lidl, la fel 2 tipuri de mix de ierburi, precum si ghimbir deshidratrat. In schimb lemon gras deshidratat de la ei nu il apreciez, e lemnos.
Postat 07 October 2013 - 01:35 PM
Din pacate, n-am avut rabdare sa-l tai dupa ce s-a racit complet.
Imagini atasate
Postat 07 October 2013 - 04:12 PM
Daniella, la 06 October 2013 - 08:12 PM, a spus:
Gasesti in cantitati mici la Mega Image la condimente ceapa, echalota, ceapa rosie, usturoi deshidratate, dar si la hipermarketuri. In cantitati generoase gasesti pe site-urile de condimente.
Am gasit de curand la raionul unde sunt oleaginoase crude din Carrefour si telina deshidratata in punga mare....si o bag in rasnita de condimente impreuna cu altele.
Spring onion deshidratat f bun si borcanel mai maricel am gasit la Lidl, la fel 2 tipuri de mix de ierburi, precum si ghimbir deshidratrat. In schimb lemon gras deshidratat de la ei nu il apreciez, e lemnos.
Multumesc mult. Am sa caut si eu la Carrefour, la Mega ajung mai greu si mai rar. Pupici Beutei.