Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9961 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2016 - 03:25 PM

Vezi postareaGeany, la 17 April 2016 - 02:27 PM, a spus:

Eu declar deschis sezonul la terasa( pe balcon :thumleft: ) cu mici mustar si bere,muzica la maxim :floare:

Atasament SAM_4313.JPG


Ai tupeu! :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9962 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2016 - 03:28 PM

Astazi, à la roumaine...nu are nici in clin nici in maneca de-a face cu sezonul, dar s-a potrivit de minune cu "timpul" meu: aruncat in tigaie, mestecat de cateva ori, scos, pus, halimangit, fe'tig!
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14608996694893.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14608996838404.jpg

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 17 April 2016 - 03:29 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9963 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2016 - 03:30 PM

Am redus pozicile cu 70%...tot mari sunt? Mersi de feedback!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9964 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2016 - 03:32 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 April 2016 - 03:25 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 April 2016 - 02:27 PM, a spus:

Eu declar deschis sezonul la terasa( pe balcon :thumleft: ) cu mici mustar si bere,muzica la maxim =))

Atasament SAM_4313.JPG


Ai tupeu! :floare:

Hi hi hi hi! las oricand bucuroasa orice mic pt. out de ala cu mamaliguta ca al tau :rolleyes:

#9965 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 April 2016 - 04:46 PM

vă tot aud de curățat sparanghelul, la cel care se comercializează la mine in județ nu trebuie făcut nimic pe lung, numai ruptă partea lemnoasă a cozii. o fii o încrengătură diferită?

#9966 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2016 - 05:04 PM

Din cate stiu eu, cel verde nu se curata, cel alb/roz da. Altfel e parecum atos...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9967 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 17 April 2016 - 06:44 PM

Cel verde nu se curata. Cel alb sau violet da. Dexter, poate al tau o fi fost trecut prin masinaria asta. Am vazut-o anul trecut in actiune aici la piata de sambata. Bagi sparanghelul pe o parte si iese curatat si gata de aruncat in oala pe parte cealalta. Alfel, eu il cumpar necuratat dar la 1kg o data nu e prea mult de lucru si nu sunt asa meseriasa ca Ioana :thumleft:

#9968 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 April 2016 - 06:59 PM

aveți dreptate cu cel alb. aici nu prea e popular, cel verde se mănâncă la greu și îl avem tot anul, pe cel alb nu l-am văzut prea des, cred că am luat numai o dată și nu a trebuit să-l curăț pe lung. o fi fost deja "fasonat"

#9969 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 April 2016 - 07:58 PM

Vezi postareaGeany, la 17 April 2016 - 02:27 PM, a spus:

Eu declar deschis sezonul la terasa( pe balcon :rolleyes: ) cu mici mustar si bere,muzica la maxim :floare:




Gianino, m-am invitat! :thumleft: Da' ce o sa zica vecinii cu muzica aia? =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9970 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2016 - 08:04 PM

Vezi postareaPeter, la 17 April 2016 - 07:58 PM, a spus:


Gianino, m-am invitat! :thumleft: Da' ce o sa zica vecinii cu muzica aia? :floare:

Peter

Is' vaccinati ca si ei pun (e concurenta cine o da mai tare =)) )

Domnu' Geany e cu muzica tare,parca-i surd domne' :rolleyes: ... =))

Noroc,ca se intampla rar...

#9971 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2016 - 10:08 PM

P.S :Imi amintesc,ca era unchi-meu la mine si era la moda o melodie cu ''caravanele'',aveam un vecin,de la alt etaj, care o punea la maxim,cand ii traznea...la un moment dat zice tare vecinul:'' ce melodie sa mai pun?!''...la care unchi-meu striga de la balcon:'' pune-o ma p-aia cu caravanele '' :thumleft: si caravanele a fost!! :rolleyes:

#9972 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,432
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 April 2016 - 10:12 PM

Eu pe cel verde pe care il gasesc aici mereu nu-l curat, dar il si cumpar foarte proaspat, il rup numai de la baza, acolo unde se rupe singur inseamna ca e partea frageda, deci tin partea de sus si arunc partea de jos. In felul asta nu mai e nimic lemnos.
Pe cel alb il curat evident cu instrumentul special care nu se putea sa-mi lipseasca :rolleyes: da' merge orice fel de curatator de cartofi, dar pe astia nu-i gasesc niciodata proaspeti ci mai degraba ofiliti asa ca ii curat.
Pe cel violet l-am gasit o data da' nu mai tin minte daca l-am curatat sau nu.

#9973 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2016 - 12:11 AM

Cand vad galbenus de ou zemos si de culoarea ceea portocalie...las tot!

Vezi postareaDexter, la 17 April 2016 - 04:46 PM, a spus:

vă tot aud de curățat sparanghelul, la cel care se comercializează la mine in județ nu trebuie făcut nimic pe lung, numai ruptă partea lemnoasă a cozii. o fii o încrengătură diferită?

Idem.
E drept ca am luat doar verde. Mi se pare ca am prins o data si alb..., dar nu mai retin cum l-am cosmetizat sau gustul...

De gatit si eu tot sub grilul de la cuptor, 10-15 min cat mai natural: presarat lejer cu sare roz, evo si balsamic. Nu-mi plac legumele fiete, cum nu ma omor cu sosuri ...

Am cumparat din eroare... :snorting: unul la borcan, de la Lidl. Pare murat... :rolleyes: Stiti cumva la ce poate fi folosit?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9974 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 19 April 2016 - 08:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 April 2016 - 12:11 AM, a spus:

Cand vad galbenus de ou zemos si de culoarea ceea portocalie...las tot!

Vezi postareaDexter, la 17 April 2016 - 04:46 PM, a spus:

vă tot aud de curățat sparanghelul, la cel care se comercializează la mine in județ nu trebuie făcut nimic pe lung, numai ruptă partea lemnoasă a cozii. o fii o încrengătură diferită?

Idem.
E drept ca am luat doar verde. Mi se pare ca am prins o data si alb..., dar nu mai retin cum l-am cosmetizat sau gustul...

De gatit si eu tot sub grilul de la cuptor, 10-15 min cat mai natural: presarat lejer cu sare roz, evo si balsamic. Nu-mi plac legumele fiete, cum nu ma omor cu sosuri ...

Am cumparat din eroare... :snorting: unul la borcan, de la Lidl. Pare murat... :rolleyes: Stiti cumva la ce poate fi folosit?


Buna dimineata!
Aici se mananca asa, din borcan cu maioneza. Se poate pune si in salata (cu salata verde, rosii, ceapa, ton, etc...salata mixta).
Eu un pot sa mananc sparanghel alb nici daca mor de foame...nu imi place deloc, deloc! In schimb pe cel verde il ador! Simplu, fript cu scame de sare peste si o picatura de ulei. Am noroc ca la mine in sat se produce la greu si il gasesc tot timpul la pret bun.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#9975 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2016 - 12:59 PM

Intunericios si frig azi la noi! :snorting:

Ficatei cu ceapa,ou ochi, mamaliguta branza de oi(de aia indesata la borcan,primita cadoo') si mujdei de usturoi verde...(poza oribila ca de obicei :rolleyes: )

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14610635218952.jpg

P.S :Inca o incercare pe pervazul de la geam :snorting:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14610640915429.jpg

#9976 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2016 - 02:13 PM

Eu va recomand cu caldura cel alb proaspat, fiert, cu cartofi noi si sos hollandaise. Pe cel deja "murat" la borcan nu vi-l recomand deloc.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9977 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 April 2016 - 04:01 PM

Sezonul acesta incerc si cel alb cat si cel verde de aici. Cat tine sezonul ca sa stiu cat de tare trebuie sa ma grabesc.
Cate minute se lasa la fiert ?

#9978 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2016 - 05:11 PM

Ioana, 10 pana la 15 minute. Eu il pun in apa clocotita cu putina sare. In functie de grosimea lui se lasa mai mult sau mai putin. Trebuie sa il verifici, daca iti place ceva mai al-dente. Sezonul nu tine foarte mult, dar depinde si de temperatura de afara. Prin mai se cam duce. Acum pretul la piata este cam de 9 €/kg, depinde si de unde il iei. Eu il lau de la Wochenmarkt, de la piata. Uita-te pe net cand ai tu in regiunea ta Wochenmarkt si unde e. Si cartofii tot de la localnici ii iau. Mie imi plac mult cartofii Annabelle, ca mi se par ceva mai intensivi la gust.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9979 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2016 - 05:13 PM

Vezi postareaGeany, la 17 April 2016 - 03:32 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 April 2016 - 03:25 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 April 2016 - 02:27 PM, a spus:

Eu declar deschis sezonul la terasa( pe balcon :rolleyes: ) cu mici mustar si bere,muzica la maxim :D

Atasament SAM_4313.JPG


Ai tupeu! :snorting:

Hi hi hi hi! las oricand bucuroasa orice mic pt. out de ala cu mamaliguta ca al tau :snorting:



Neee, ca acu am si eu aici mici. Mai astept alte oferte, ischiteste-ma :D.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9980 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2016 - 05:14 PM

Astazi in meniu: supa de fasole cu afumaturi de Bucovina.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14610788306869.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi