Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 536
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10741 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2017 - 09:09 AM

Oare doi saci or fi deajuns??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10742 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2017 - 09:43 AM

Eu zic,ca 2 saci totusi ne-o ajunge :occasion14: ,eu azi bucatareala nexam,ca sunt doar eu cu Ale' domnu' Geany e de scarbici,dar vreau sa ma dau in stamba la dulciuri sa vad daca mi-o iesi ce vreau eu sa fac(vreau sa topesc,caramele cu smantana,sa fac o praji' cu caramel sarat,am cautat la caramele de mi-or iesit ochii dar am gasit...sper sa nu ajung la traume'' ca iar fac din ochi si dupa capul propriu si personel' :toothy9; )

#10743 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2017 - 11:34 AM

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-9-1494507077999.jpg

Eu 300 de grame de flori voi gati.
Probabil o parte carbonara cu flori, o parte la cuptor.
Revin cu rezultate.



Saptamana trecuta le-am umplut asa.Acum vreau sa schimb.

Later edit:
Pierdusem poza!!!

#10744 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2017 - 02:58 PM

Am facut tort sarat 7 masuri.Cu legume crude taiate fasii subtiri(dovlecel, morcov, flori de dovleac, mazare noua, ceapa rosie)

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-9-14945072985681.jpg

1 cutie iaurt 125 ml
3 oua
1 masura(cutia de iaurt) ulei
1 masura lapte
1 masura parmezan ras(provolone eu)
3 masuri faina
1 lingura praf copt
tumernic, piper, sare

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-9-14945074625113.jpg

#10745 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2017 - 08:59 PM

Esti fantastica cite idei ai cu florile astea, eu n-am reusit des sa fac ceva decent, poate doar o omleta cu ele deasupra :occasion14:

#10746 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2017 - 09:23 PM

:occasion14:
Flower Power eu!!! :toothy9;

Am vazut chiar ieri reteta asta aici.Si n-am rezistat.

Eu n-am pus prosciutto.Dar am adaugat flori.

#10747 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 May 2017 - 09:51 PM

power flower rulz!

și eu le aștept la cotitură pe cele locale, anul trecut le-am umplut cu anșoa și mozzarella și au fost wow!

#10748 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 11 May 2017 - 09:56 PM

Vezi postareaDexter, la 09 March 2017 - 10:11 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 09 March 2017 - 01:53 PM, a spus:

Mie îmi place grăsimea

+1 , viața e pustiu fără grăsimea crocantă (dar nu discriminez nici mușchiulețul și nici pieptul de pui) Imagine postata



Adevarul este ca grasimea are si ea rolul ei in nutritie. Nu numai ca e buna la gust daca are si chestii crocante in dansa dar, asa, ca idee. Si cine mananca fara grasime face o mare greseala. Nu intru acum in amanunte ca nu vreau sa deturnez topicul Dar poate ar fi interesant un topic dedicat grasimilor.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10749 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 11 May 2017 - 09:57 PM

Vezi postareabellamama, la 10 March 2017 - 10:34 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 09 March 2017 - 03:22 PM, a spus:

De exemplu, eu arunc maduva din oase pe geam la pisicile vagaboande,

Da-mi adresa ta, ma pun la fereastra, in rand cu pisicile si stau cu gura deschisa sa-mi pice niste maduva! :occasion14:


Zerdo, te rog, da-mi si mie adresa
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10750 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 11 May 2017 - 10:00 PM

Vezi postareaDexter, la 11 May 2017 - 09:51 PM, a spus:

power flower rulz!

și eu le aștept la cotitură pe cele locale, anul trecut le-am umplut cu anșoa și mozzarella și au fost wow!


Io nu m-am pus inca pe facut chestii d-astea. Am insamantat acum dovleac si sper sa iasa si sa faca multe flori. Si oi vedea daca le umplu sau le dau prin "aluat" si le prajesc.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10751 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 May 2017 - 10:18 AM

Sparanghel, juma cu jambon si juma cu pecorino
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14945771193801.jpg

#10752 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2017 - 12:54 PM

:71: Maii!!! sa n-aruncati cu ''Petre'' dupa mine :occasion14: dar e pohta' lui domnu' Geany...eu de peshi' stiti ca nu ma ating,tot ce vine din mare nu-mi place ca si gust,el vrea rar ,dar doar asa facuti ca la noi la romani,dati prin faina de malai ,prajiti bine in ulei,crocanti,mujdei de ala batut cu chisoiul de lemn si mamaliga tare :wub:
Ii povestisem doamnei din Italia despre cum facem noi pestele si si-a facut cruce,ea peste dat prin malai,prajit ,cu mujdei de usturoi si mamaliga nu mancase in viata vietilor ei,desi e in tara pestilor si i-a mancat in fel si chip peste tot in lumea asta =)) ..cu toate astea m-a pus sa-i promit ca-ifac,ca ea era f. curioasa sa incerce,dar am plecat mult prea curand si nu am mai apucat =))
Nu ma mai duc la topicul cu pesti ca stric topicul =))

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14945863415965.jpg

Sa nu ma intrebati ce fel de peste e ca habar n-am domnu' Geany' mi l-a adus plocon,acum simt izul peste tot desi am frecat totul bine si prin bucatarie,eu cateva zile tot il simt si pe mine si pe maini bleeaahh!! :toothy9;

#10753 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2017 - 11:53 PM

Geany esti number 1! Arata super pestiucul si tot ce ai scris mi-a facut o pofta de numa!!

#10754 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2017 - 07:00 AM

Imi pare rau daca ti-am facut pofta :( din pacate nu va pot servi decat virtual,din partea mea puteti sa-i luati pe toti,nu am nici o remuscare,jur! :occasion15:

#10755 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2017 - 10:33 AM

Cous cous cu carne(vitel) si legume:

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-9-1494664362232.jpg

#10756 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2017 - 10:43 AM

Bun cous cous-ul.

Eu am facut in sfirsit aseara sarmalute in frunze de hrean, sper ca se pot numi asa chiar daca nu le-am pus orez, facute rapidulescu, la orez nici nu m-am gindit, foarte bune au iesit

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14947514337786.jpg


#10757 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2017 - 10:21 PM

Vezi postareaPeter, la 14 May 2017 - 09:05 AM, a spus:

Reteta de baza spune asa:

1 kg de cartofi fierti in coaja
125 ml supa -> eu iau 250 ml !!
1 ceapa
2 lingurite mustar
4 linguri otet
5 linguri ulei
sare, piper
o legatura de ceapa ciorii, citeva frunze de patrunjel

Taiem ceapa marunt si o fierbem in supa.
Tragem de pe foc si punem celalalte ingrediente. Amestecam.
Turnam peste cartofii taiati felii.
Aruncam ceapa ciorii peste cartofi si amestecam.
Daca se mai sparg cartofii nu-i bai. E bine asa.
Mai amestecam din in cind pina cartofii s-au imbibat bine cu zeama.
Otet, sare, piper se potriveste dupa gustul fiecaruia.

La cartofi se mai pot adauga castraveti, cubulete de bacon, ce va place si credeti
ca se potriveste...

Pofta mare.

Peter

eu azi am facut reteta de baza :occasion15:
cu salata de varza
si rulada de carne din umplutura ramasa de aseara
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14947932835659.jpg

#10758 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,643
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 15 May 2017 - 10:01 AM

Eu facui o quiche cu somon fume, mazare noua si ceapa verde (ca praz n-am mai gasit deloc).

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-1860-14948352303529.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-1860-14948352504026.jpg

#10759 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 May 2017 - 10:40 AM

MMmmm ce bine arata tarta ta Beluto'!!! :( la fel si salata de cartofi a lui Pet' facuta de Adriana :(

Eu am avut pilaf cu carnaciori si salata verde,ieri mi-am facut de cap la ziua unchiuletului si am mancat din toate inclusiv prajituri :occasion15: asa ca azi stau la colt :( am mustrari de cunostinta de cauza :( asa ca zilele astea ma tratez'' cu bors verdeturi dres cu iaurt :(

#10760 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 15 May 2017 - 09:19 PM

Si pestii mei de ieri :occasion15:

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-174-14948759372968.jpg

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 536
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi