Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 543
  • 544
  • 545
  • 546
  • 547
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10881 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 July 2017 - 02:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 July 2017 - 08:24 AM, a spus:

Koral, te rog dezvolta cartofii aia de pe Fb, intre timp eu imi pun sarurile la indemina =))


Dacă-i vorba despre cartofii așa-numiți carbonara, să știi că nu eu i-am botezat așa... :occasion14: =)) Circulă rețeta pe net de câțiva ani, în diferite variante, unele doar cu bacon, altele și cu carne de pui sau de curcan pe lângă bacon, dar toate cu un sos de oua sau doar galbenusurile plus smantana și parmezan. După mine, e doar o budincă, sățioasă și care-ți permite să reciclezi de prin frigider ingredientele rămase de la alte bucate.

Eu am făcut așa: am avut cam 700 g cartofi cubulețe, fierți în apă cu sare 10 minute( deci nu complet fierți). Am prăjit în tigaia ceramică 3 felii de bacon rămase dintr-un pachet pe care-l deschisesem cu 2 zile înainte pentru vinete evantai. Am scos baconul si in untura rămasă de la bacon am prajit o ceapă verde și o bucățică de ardei roșu rămas de la ciorbă. Am adăugat 200 ml smântână lichidă amestecată cu un gălbenuș de ou și vreo 150, poate un pic mai mult, de lapte, apoi baconul rupt în bucățele, un șnițel din piept de pui pe care nu-l mai dorea nimeni( după ce am ras cu cuțitul oul de pe el) tăiat cubulețe mici, sare, piper, cașcaval ras vreun pumn( n-am avut parmezan), am lăsat să dea câteva clocote și am stins focul. Am amestecat sosul cu cartofii și i-am pus în vas de yena uns cu puțin unt, am aruncat si cateva felii de mozzarella printre, ( rămasă tot de la vinetele evantai), cașcaval ras pe deasupra, dat la cuptorul preîncins la 200 grade, in jumătate de oră au fost gata. Nicio reteta citita de mine nu avea rosioare cherry deasupra, astea au fost de la mine, ca se uscau deja in frigider dacă nu le foloseam. Cam asta a fost, a iesit o caserola consistentă , eu n-am păpat că nu mănânc carbohidrați, dar am gustat-o și m-am oprit cu greu la o lingură... :D :D :P A doua zi s-a putut tăia în cuburi, dar nu prea a mai rămas și nici poză n-am făcut.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2017/post-508-1501244213578.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10882 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 July 2017 - 05:09 PM

Da, de budinca asta era vorba, mersi frumos.

#10883 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 July 2017 - 07:21 PM

Am gatit ????
Se Pune?
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-142-15012623612981.jpg

De ani de zile n-am mancat, noroc cu dragul de fratele meu ????
fiica dacilor

#10884 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 July 2017 - 10:14 PM

Vezi postareabristena, la 28 July 2017 - 07:21 PM, a spus:

De ani de zile n-am mancat, noroc cu dragul de fratele meu 😊

asa e, eu trebuie sa ma duc la furat pe cimp daca vreau =))
rar de tot se poate gasi pe la piata pe la vreun taran
nu pricep de ce la supermarket ala sub vid care se gaseste e indulcit, oribil :occasion14:

#10885 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 July 2017 - 12:29 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 July 2017 - 10:14 PM, a spus:

nu pricep de ce la supermarket ala sub vid care se gaseste e indulcit, oribil :occasion14:

cel mai probabil este un alt soi, modificat genetic care are bobul moale și dulce. la noi cel mai popular e peaches and cream

#10886 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2017 - 12:01 PM

Pui la ceaun cu smantana ciuperci si olea' de marar,usturoi...(preferatul lui domnu' Geany)

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15017543071313.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15017543161183.jpg

Si tot la ceaun,cuburele de vinete ,cuburele de dovlecel,ceapa,rosie,fulgi de ardei iute,usturoi, ceva vin alb,masline,2 foi de dafin ,boabe de piper etc..

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15017543247219.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15017543372939.jpg

#10887 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2017 - 06:50 PM

Am curatat castravetii si ii pun cu sare in frigider pina miine pentru castravetii marinati.
Apoi prajesc dovleceii de facut in carpione
Apoi fac o supa crema de dovlecei de Albenga
Apoi o garnitura de dovlecei si rosii in tigaie
Si niste suvite de piept de pui cu smintina si curry
poze n-am putere sa fac ca ma topesc de cald, n-as face nimic dar daca am primit toate astea nu pot (din respect pentru cine si-a rupt spinarea in gradina sa le obtina) sa le arunc cum ar face soacra-mea :occasion14:

#10888 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 August 2017 - 09:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2017 - 06:50 PM, a spus:

Am curatat castravetii si ii pun cu sare in frigider pina miine pentru castravetii marinati.
Apoi prajesc dovleceii de facut in carpione
Apoi fac o supa crema de dovlecei de Albenga
Apoi o garnitura de dovlecei si rosii in tigaie
Si niste suvite de piept de pui cu smintina si curry
poze n-am putere sa fac ca ma topesc de cald, n-as face nimic dar daca am primit toate astea nu pot (din respect pentru cine si-a rupt spinarea in gradina sa le obtina) sa le arunc cum ar face soacra-mea :occasion14:


Chapeau, Adriana
fiica dacilor

#10889 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2017 - 10:38 PM

Actualizez ca au intervenit modificari datorita exasperarii :occasion14:

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2017 - 06:50 PM, a spus:

Am curatat castravetii si ii pun cu sare in frigider pina miine pentru castravetii marinati.
Apoi prajesc dovleceii de facut in carpione, pina la urma i-am prajit in foarte putin ulei si apoi i-am amestecat cu un pic de otet, sare si usturoi

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-4-1501792332303.jpg

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2017 - 06:50 PM, a spus:

Apoi fac o supa crema de dovlecei de Albenga, servita cu putin pesmet facut din piine uscata, usturoi si patrunjel de aici http://artaculinara....post__p__242360

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-4-15017924143031.jpg

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2017 - 06:50 PM, a spus:

Apoi o garnitura de dovlecei si rosii in tigaie
Si niste suvite de piept de pui cu smintina si curry

pina la urma am pus totul impreuna in tigaie si a iesit o mincarica =))
Imagine atasata: monthly_08_2017/post-4-15017924216311.jpg
si din rosiile cele mai carnoase si gustoase am facut chestia asta, felii de rosii si pesmetul de deasupra
Imagine atasata: monthly_08_2017/post-4-15017924339758.jpg
si am mai facut si clasica omleta cu dovlecei la cuptor peste care am pus rosiile care au ramas, cele cu pesmet deasupra

#10890 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2017 - 10:39 PM

Vezi postareabristena, la 03 August 2017 - 09:29 PM, a spus:

Chapeau, Adriana

:occasion14:

#10891 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 04 August 2017 - 03:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2017 - 06:50 PM, a spus:

Apoi fac o supa crema de dovlecei de Albenga


Adriana, te rog poti sa detaliezi un pic supa crema? :occasion14:

#10892 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2017 - 03:23 PM

Am taiat bucatele dovleceii astia
Imagine postata
poza luata de aici http://blog.gialloza...ucchine-fritte/
care au calitatea de a avea mult mai putina apa decit cei "normali" dar dezavantajul de a nu avea nici un gust sau de a avea gust de dovleac, de iarba/buruiana, adica nasol dupa umila mea parere :occasion14:
asa ca, dupa ce i-am taiat(erau in numar de 3, un picut mai mari decit cei din poza), am mai adaugat o ceapa taiata, 4 cartofi, apa si 2 cutiute de supa de legume concentrat, i-am lasat sa fiarba la foc mare acoperit pina cind furculita intra usor in bucatelele de dovlecel, am pus minipimer-ul in oala si am facut crema, am pus deoparte bolul din poza cu pesmetul aromatizat deasupra si restul in aparatul care coboara temperatura si care nu stiu cum se numeste pe romaneste, si apoi in frigider =))
evident ca se pot folosi orice fel de dovlecei sau chiar si dovleac, as pune mereu citiva cartofi care dupa umila mea parere sint folositori pentru aspectul de "supa crema"

#10893 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 05 August 2017 - 05:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2017 - 03:23 PM, a spus:

Am taiat bucatele dovleceii astia
care au calitatea de a avea mult mai putina apa decit cei "normali" dar dezavantajul de a nu avea nici un gust sau de a avea gust de dovleac, de iarba/buruiana, adica nasol dupa umila mea parere :occasion14:
asa ca, dupa ce i-am taiat(erau in numar de 3, un picut mai mari decit cei din poza), am mai adaugat o ceapa taiata, 4 cartofi, apa si 2 cutiute de supa de legume concentrat, i-am lasat sa fiarba la foc mare acoperit pina cind furculita intra usor in bucatelele de dovlecel, am pus minipimer-ul in oala si am facut crema, am pus deoparte bolul din poza cu pesmetul aromatizat deasupra si restul in aparatul care coboara temperatura si care nu stiu cum se numeste pe romaneste, si apoi in frigider =))
evident ca se pot folosi orice fel de dovlecei sau chiar si dovleac, as pune mereu citiva cartofi care dupa umila mea parere sint folositori pentru aspectul de "supa crema"


Adriana, saru'mana pentru masa! N-am avut dovlecei ca ai tai, ci din cei obisnuiti, am mai pus o jumatate de ardei, un pic de morcov si am condimentat-o cu harissa. A iesit un pic picanta si buna tare.

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-174-15019464811685.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-174-15019465025047.jpg

#10894 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2017 - 07:06 PM

Ma bucur ca v-a placut, e un mod de a consuma cit mai multi dovlecei cind nu mai stii ce sa faci cu ei, binenteles ca fiecare poate pune ce vrea, eu de obicei pun mereu un cartof ca sa se lege bine crema.
Noi o sa o mincam in seara asta incalzita doar un pic ca se moare de cald, cu crutoane din piine uscata pe care cred ca le bronzez un pic in cuptoras.

#10895 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2017 - 07:11 PM

Vezi postareaDexter, la 29 July 2017 - 12:29 AM, a spus:

cel mai probabil este un alt soi, modificat genetic care are bobul moale și dulce. la noi cel mai popular e peaches and cream

Dexter cum le stii tu mai rar cineva =))
Gasesc porumb la Auchan, sa mor de bucurie, azi ii pun la fiert si fierb si fierb si fierb de le adaug de 3 ori apa dar sint dulci de mor =)) pina la urma am mincat doar unul, am scos toate boabele si le-am amestecat cu exagerat de multa sare ca sa-mi fac pofta, dar ce deziluzie enorma.
Tot la furat pe cimpurile vecine tre' sa ma duc, ala e cel mai bun :occasion14:

#10896 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2017 - 07:23 PM

Bilutele de aici
http://artaculinara....post__p__242551
inecate in ajvar* si cu cips de tortillas nitel picante
Imagine atasata: monthly_08_2017/post-4-15019537765021.jpg
*ajvar, stie cineva cum se face? dar din experienta proprie nu copiaturi din internet ca la asta ma pricep si eu

#10897 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 August 2017 - 08:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 August 2017 - 07:06 PM, a spus:

Ma bucur ca v-a placut, e un mod de a consuma cit mai multi dovlecei cind nu mai stii ce sa faci cu ei, binenteles ca fiecare poate pune ce vrea, eu de obicei pun mereu un cartof ca sa se lege bine crema.
Noi o sa o mincam in seara asta incalzita doar un pic ca se moare de cald, cu crutoane din piine uscata pe care cred ca le bronzez un pic in cuptoras.



Adriana, nu merge servita rece sau la temperatura camerei?
fiica dacilor

#10898 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, BucureÈ™ti, Bolintin-Vale...

  Postat 05 August 2017 - 08:54 PM

Azi, pe caniculă, musaca cu vinete și cartofi, mâncare de bame, salată de vinete coapte și ardei copți. Și eu--fiartă!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10899 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 August 2017 - 09:16 PM

Vezi postareazoazorel, la 05 August 2017 - 08:54 PM, a spus:

Azi, pe caniculă, musaca cu vinete și cartofi, mâncare de bame, salată de vinete coapte și ardei copți. Și eu--fiartă!Imagine postata

Ce eroaua'' esti =)) ... :occasion14:

#10900 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2017 - 09:52 PM

Vezi postareabristena, la 05 August 2017 - 08:44 PM, a spus:

Adriana, nu merge servita rece sau la temperatura camerei?

a zis Peter "Fierbinte la caldura asta e mai bine decat un cola rece sau o bere" asa ca eu l-am ascultat :occasion14: si am incalzit-o un pic, am gustat-o rece dar chiar si mie care sunt obisnuita sa maninc destul de putin cald nu prea m-a incintat
dar stam in sufragerie cu aer conditionat deschis asa ca se poate =))

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 543
  • 544
  • 545
  • 546
  • 547
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi