Adriana, la 27 July 2017 - 08:24 AM, a spus:

Dacă-i vorba despre cartofii așa-numiți carbonara, să știi că nu eu i-am botezat așa...

Eu am făcut așa: am avut cam 700 g cartofi cubulețe, fierți în apă cu sare 10 minute( deci nu complet fierți). Am prăjit în tigaia ceramică 3 felii de bacon rămase dintr-un pachet pe care-l deschisesem cu 2 zile înainte pentru vinete evantai. Am scos baconul si in untura rămasă de la bacon am prajit o ceapă verde și o bucățică de ardei roșu rămas de la ciorbă. Am adăugat 200 ml smântână lichidă amestecată cu un gălbenuș de ou și vreo 150, poate un pic mai mult, de lapte, apoi baconul rupt în bucățele, un șnițel din piept de pui pe care nu-l mai dorea nimeni( după ce am ras cu cuțitul oul de pe el) tăiat cubulețe mici, sare, piper, cașcaval ras vreun pumn( n-am avut parmezan), am lăsat să dea câteva clocote și am stins focul. Am amestecat sosul cu cartofii și i-am pus în vas de yena uns cu puțin unt, am aruncat si cateva felii de mozzarella printre, ( rămasă tot de la vinetele evantai), cașcaval ras pe deasupra, dat la cuptorul preîncins la 200 grade, in jumătate de oră au fost gata. Nicio reteta citita de mine nu avea rosioare cherry deasupra, astea au fost de la mine, ca se uscau deja in frigider dacă nu le foloseam. Cam asta a fost, a iesit o caserola consistentă , eu n-am păpat că nu mănânc carbohidrați, dar am gustat-o și m-am oprit cu greu la o lingură...