Draga Bris',ce pofta-mi e de cartofi copti

o sa-mi fac si eu...
Sa va povestesc despre aventurile mele aventuroase...Ieri cand am fost la cumparaturi(la magazinele de la scara blocului,ca mai departe nici nu m-am incumetat sa ma mai duc)din cauza sarbatorilor(boboteaza ,toata lumea de la biserica se inghesuia in magazine)sau pregatiri si pt. sf. Ion,cozi peste cozi,inghesuiala,multe produse nu se mai gaseau,asa ca cel putin la capitolul carne nu am mai facut nazuri,am cerut 3 pulpe congelate,lucru pe care nu-l fac de obicei(imi cumpar mereu carnea de pui refrigerata de la o macelarie,draguta,unde gasesc mereu marfa proaspata,si pulpele de pui mi le dezoseaza pe loc,sau pieptul de pui ,la fel,imi alege mai mari mai mici cum vreau,etc,dar acum si acolo sigur ar fi fost aglomerat asa ca nu am mai mers)asa ca mi-a trantit vanzatoarea 3 pulpe uriase,cu tot cu spinare ,cu oase groase,cu piele groasa si grasa,dar cum alta optiune nu aveam de data asta am luat asa.Le-am impartit in bucati potrivite(le-am curatat cat am putut de bine de pielea aceea groasa si de grasime)si le-am pus intr-o oala la fiert,tot am spumuit pana s-a limpezit supa,si dintr-o parte i-am facut lui domnu Geany cu smantana,iar restul supa lui Ale ca asa a cerut el,asa cum va povestisem ieri.Surpriza a venit azi,cand sa incalzesc supa,era racitura ,f. bine inchegata ,bucuria lui domnu' Geany care e inebunit dupa racituri,ca socrela mea mereu facea racitura de pasare,dar ea avea pasari de tara,si eu mereu ii spun lui domnu Geany ca eu cu deastea cumparate de la magazin nu-i fac .Ii facusem cu cocosh
http://artaculinara....itura-de-cocos/,acuma mna ca mi-a iesit asa de buna cu deastea fara sa vreau,ca nu o sa mai scap de gura lui,si frica mea e ca daca o sa incerc nu o sa-mi mai iasa ,asa cum mi-a iesit acum din prostie

ca sa fi vrut sa-mi iasa asa de faina si nu-mi iesea
Am incalzit supa doar putin,am ales bucati de carne din ea si le-am pus in strachinuta lui domnu Geany cu cateva rondele de morcov,am strecurat zeama intr-un castron,am usturoiato cu mujdei si am piperato si apoi am strecurato iar peste bucatile de carne in strachinuta de va spusei si am dat-o iar la rece...A iesit fabuloasa.Domnu' Geany s-a lins pe mustati si a spus ca deacuma asa sa fac...cre-ca'

la pashtele cailor mai pupa el,ca eu nu ma incumet ...Au fost pulpele astea enorm de mari cu oase groase si le-am fiert eu scazut si deaia a iesit .