Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 554
  • 555
  • 556
  • 557
  • 558
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11101 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2018 - 10:40 AM

Vezi postareaclau_ash, la 11 February 2018 - 01:14 PM, a spus:

am facut numai 4 kg ca sa incerc masinaria pe care am cumparat-o in Ro,

Carnatii sunt mortali, dar pe mine m-ai dat gata cu masinaria. Zici c-ai luat-o din RO, de unde?

#11102 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 12 February 2018 - 10:47 AM

Adriana nu ar iesi cam baban?
Ma gandesc ca poate tub de aluminiu pentru silicon ar fii mai ok pntru ca se si dechide pe ambele parti.

Bellamama am cumparat din targul autovit din Vitan, Bucuresti

#11103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2018 - 11:16 AM

Pai tre sa iasa baban ca apoi se taie felii subtiri. Singura problema mi se pare scosul dupa ce se intareste.
Ce e asta de care zici, tub de aluminiu pentru silicon?

#11104 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 February 2018 - 02:24 PM

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15184382188232.jpg

#11105 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 February 2018 - 07:30 PM

Eu cu asta am facut pana acum carnati. Tulumva de la kitckenaid s-a potrivit de minune.

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-591-15186293213719.jpg

Geany sapatmana trecuta a dat pofta de mamaliga peste mine si am facut la servici. Am innebunit pe toate fetele care tin cura de slabire. ????

#11106 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 February 2018 - 09:19 PM

Vezi postareaclau_ash, la 14 February 2018 - 07:30 PM, a spus:


Geany sapatmana trecuta a dat pofta de mamaliga peste mine si am facut la servici. Am innebunit pe toate fetele care tin cura de slabire. 😄


:blackeye: Eh!Parerea mea e ca olea' de mamaliga nu face rau la nimeni,chestia e cu ce mai e servita,ca ''Ce- ul''ala ingrasa :sad3:

#11107 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 February 2018 - 12:54 PM

Azi mazare

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15187782624468.jpg

Si branzoaice(nu am gresit topicul,cred ca pot fi puse si aici, ca sunt cu branza sarata si iute de oi,ca asa vru domnu' Geany',nu ma intrebati de reteta ca e din ochi,pe principiul poale-n brau la care am pus reteta la topicul poale-n brau,doar ca am redus zaharul la minim,si cu branza sarata si iute de oi si nu am mai impaturit si a doua oara unind colturile opuse ca la poale-n brau ci doar o data,ca sa iasa branzoaice,zic sa mai schimb si eu mna' :blackeye: ,pe principiul aceeasi Marie,cu alta palarie :sad4: ,sau poate la mine o fi alta Marie cu aceeasi palarie?! :sad3: ..mai stii?! :71: )

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15187784920464.jpg

P.S Fierbinti,apucate de-ti frigi buricele dejtelor'... =))

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15187813541794.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15187813480611.jpg

Stati bre' hunilor,ca doar n-o dat tatarii!!

#11108 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 17 February 2018 - 09:39 AM

Wow, Geany branzoaicele arata bestial :occasion14:

#11109 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 February 2018 - 09:47 AM

Vezi postareaclau_ash, la 17 February 2018 - 09:39 AM, a spus:

Wow, Geany branzoaicele arata bestial :drool:

Merci :hug:

(numa' bune de slabeala' :occasion14: ... =)) ...ieri am mancat o portie de mazare si o placintoaca deaia calda,dar asta fu pe toata ziua,in afara de cafeluta de dimineata,dar tot am ramas cu remuscari de cunostinta de cauza... =)) ...alte vesti bune am ca mi-a venit frigiderul si culmea si functioneaza de data asta,sunt f. multumita de el dar atata ca nu-s obisnuita cu rafturile din sticla,parca era mai practic cu gratare,sau oi fi eu mai inapoiata cu tehnologia,si taaddaa!! azi imi vin sa-mi monteze mobila de bucatarie la comanda,deabea astept :bounce: )

#11110 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 February 2018 - 03:51 PM

Vezi postareaGeany, la 16 February 2018 - 12:54 PM, a spus:

Si branzoaice ... Stati bre' hunilor,ca doar n-o dat tatarii!!

bine că nu știu să fac așa ceva Imagine postata că aș fi fost regele hun și tătar la un loc Imagine postata Imagine postata

#11111 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 February 2018 - 04:08 PM

Vezi postareaDexter, la 17 February 2018 - 03:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 February 2018 - 12:54 PM, a spus:

Si branzoaice ... Stati bre' hunilor,ca doar n-o dat tatarii!!

bine că nu știu să fac așa ceva Imagine postata că aș fi fost regele hun și tătar la un loc Imagine postata Imagine postata

:occasion14: :bounce: ...Eu doar una calda ieri am halit,jur pa' rosu,si cu aia raman,ca stiam ca am azi oameni la munca =)) ,ca si eu fac deshtia cand stiu ca am cum scapa de ele rapid sa mi le iau de sub nas,ca in rest eu cu dulciuri si altele nu prea sunt ,aka imi plac da' pot sa le rezistez usor,da' la astea nexam..acum sunt sechestrata in sufragerie ca domnu' Geany cu Ale' in frunte si cu oamenii se bat fund in fund in bucatarioara mea cutie de chibrite,naiba stie ce combina acolo,gauri peste gauri,domnu' Geany tot sta cu aspiratorul dupa ei si cu mopul,eu ca doamna ma dau pe net :drool: si tot ii indemnam sa-i servesc,ei nu si nu,pana a plecat seful lor dupa niste materiale si atunci abea au scapat si ei saracii la o tigara si sar si eu cu platoul cu branzoaice,acum bobineaza toti de numa :hug:

#11112 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2018 - 12:21 AM

Ardei copti cu salata de vinete :occasion14:
Imagine atasata: monthly_02_2018/post-4-15189924907271.jpg

#11113 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 February 2018 - 11:01 AM

Fara poze ca fusei ocupata

Snitele

Fileuri de cod date prin malai si prajite (nu le recomand ca la dezghetat mi-au lasat o gramada de apa)

Parjoale care mai apoi s-au transformat in

Piftele marinate cu piure

Si pe principiul> :occasion14: ''Ma intorc la tine iar si iar mare albastra''... Sarmalute cu vreo 2 ardei umpluti ... :bounce: din nou

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15192036336364.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15192036245909.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15192036190294.jpg

#11114 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2018 - 03:05 PM

Azi sunt la capitolul reciclari,de la sarmalutele de mai sus mi-a ramas ceva carnita tocata,(ca nu am vrut sa fac multe) si s-a transformat restul de carnita tocata in sos ragu,pus intr-o lasagnia..

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15193044448394.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15193044364935.jpg

Si de la branzoaicele sarate cu branza iute mi-a ramas putina umplutura,pe care am inmultit-o cu putina telemea nesarata(ca deja era sarata si iute restul de umplutura),am luat un aluat de foietaj cumparat,congelat,ieftinica Edenia...

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15193044295359.jpg

Servite cu Sana :bounce:

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15193044227877.jpg

:occasion14: Nimic nu se risipeste totul se recicleaza,consuma,... :drool:

#11115 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2018 - 01:40 PM

Azi un fel de mai multe feluri :occasion14: sa-i spun tigaie picanta de pui cu legume?!..abar' n-am...imi ramasese 2 bucati de friptura rece din pulpite dezosate de pui,asa ca le-am taiat cuburi,am prajit separat o vanata micuta curatata pijama (zebra) taiata cuburi,idem un dovlecel,dat deoparte,pus in tigaie la inabusit o ceapa taiata julien,cateva rosioare cery ce le aveam si se cam trecusera(inmuiasera,ca le aveam mai demult)am mai pus sos de rosii,1 lingurita de bulion,un catel de usturoi tocat marunt,condimente(sare ,piper,cilli,enibahar,2 foi de dafin,putin rosmarin,la sf. putin oregano uscat de la plic)am imprietenit toate,cu carnite si legumele calite si tot,cateva maslinute,stropit cu putin vin,la sf. ca la shasushka,oua,lasat cu capac cat sa se coaguleze ourile',,,mai mult de scris decat de facut...servita cu painita mea cu cartofi facuta tot din piure de cartofi rece ce-mi ramasese(vechi de o zi,tinut la frigi'),am povestit la han..cam asta e

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15201635107978.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15201635047866.jpg

P.S Edit> :bounce: domnul Geany fiind putin ocupat (ca de cand cu ''renovarea'' e numa' cu tubul de silicon si surubelnite in mana toata ziua de dimineata pana seara :drool: )asa ca am avut timp sa ma mai joc cu ea,asa ca am presarat pe ea fierbinte fiind si niste branza iute de oi...daca aveam si niste patrunjel verde sa-l toc marunt sa-l presar deasupra la sf. ar fi fost super ,dar nu mai aveam desi puteam sa jur ca mai am,se vede treaba ca l-am folosit/pascut :hug:

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15201666487184.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15201675710069.jpg

#11116 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2018 - 12:52 AM

Pizzette di melanzane
o chestie simpla, buna si cred ca si destul de dietetica :occasion14:
vinete dintr-alea babane, mov deschis, le-am taiat coaja, le-am taiat felii, sarat si le-am pus in microunde 5 minute, apoi le-am pus in tava si pe fiecare felie am pus o lingurita de suc de rosii, citeva cuburele de mozzarella si un pic de prosciutto cotto, la cuptor pina ce s-au rumenit un pic
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-4-15202034002015.jpg

Chiftea mare cu legume la cuptor
asta ar putea fi mincarea de care zice Peter ca se face singura daca n-ar fi munca de pregatire premergatoare :bounce:
Aveam o bucata de carne de vita cu os care a fiert impreuna cu burta aceleesi vite.
Am macinat deci carnea fiarta cu ou si toata piinea pe care o aveam uscata inmuiata cu lapte, sare piper si alte condimente care mi-au picat sub mina, am facut rapid 4 chiftele mari pe care le-am asezat peste fenel, morcovi si cartofi taiati bucati mari si amestecati nu ulei, sare si ierburi
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-4-15202038876656.jpg
pus staniol deasupra, temperatura maxima si rezultatul asta e
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-4-15202038927465.jpg
foarte bun
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-4-15202038986031.jpg

#11117 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2018 - 01:52 PM

Woau!! cum poa' sa arate vinetele alea :drool:

Am cumparat o costita afumata cu os(tzambal :tongue3: )si cu sorici si cu strat mai grasut pe dedesupt ,am bucatzalit-o' eu cum am stiut mai bine,si am pus-o la fiert intr-o craticioara cu apa,o parte am pus-o in ceaun sa fac o fasolica scazuta,in apa care a fiert am lasat cateva bucatele si am facut o ciorbita buna-buna,cu ceapa ,morcov,radacina de patrunjel,ardei gras rosu luat la reducere,dovlecel,etc,acrita cu bors...

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15203370659188.jpg

Servita cu paine neagra si ceapa rosie,ardei iuti

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15203399466139.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-1520337049661.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15203370582134.jpg

Servita cu telemea de oi

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15203399396193.jpg

Si pepenas murat,varza murata etc

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15203399327905.jpg

#11118 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2018 - 01:33 PM

O stiti pe aia cu > :tongue3: '' A venit toamnaa!!! acopera-mi inima cu ceva!!''..La noi e cu :drool: A venit iarnaa!!!....si apropo de muzica veche de calitate ,s-a dus si Marina Scupra :drool:

Ashea' ca in asteptarea lui Mos Craciun in loc de iepuras,si inspiratia in bucatarie e pe masura =))

Scosei un pepenas din butoiul cu muraturi(stiu ca m-am mai plans de domnul Geany ca e prea tacticos cand ii pune,dar ce-i al lui e al lui,sunt perfecti..,mna' ca am spus-o! =)) )

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213722453604.jpg

Pusei in tigaie cateva fleicute de ceafa si bucatele de cabanos(stropita cu putin vin si catei de usturoi intregi,cu capac lasata in treaba ei)

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-1521372270007.jpg

Scurs din tigaia de va spusei grasime si calit o ceapa mare cu bulion,la sf. boia iute si piper,mujdei de usturoi si fasole,facut o fasole batuta

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213722516724.jpg

Niste cuburele de cartofi la ceaun (ca pe gogosi)

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213722618674.jpg

Scosi pe hartie absorbanta

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213722787523.jpg

Presarati cu marar,mujdei,ceva smantana (ce se ingrosase in frigider asa ca am mai dezlegat-o cu putin lapte batut ca era prea groasa) razalit ceva cascaval afumat

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213722858684.jpg

Eu am mai dat putin la microunde,da merge si doar o alta farfurie pusa in cap si se fac ei din fierbinteala lor,se inadusha' cum spunea bunica Profira..

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213722953313.jpg

Si toate asamblate... natura moarta,...tablou de iarna , =))

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15213723014024.jpg

#11119 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2018 - 02:59 PM

Buey, Giani, pepenele ala zici ca-i viu! :tongue3:

din seria "vaca lor nu-i ca a noastra", acum pot si io confirma ca asa-i!
ieri la k vazui la oferta, adica la jumate, vrabioara de vita made in uruguay. eh, la juma de pret parc-as lua, cu toate ca tot scumpa mi se paru, dar hai sa vada si ochetzii mei cum e.
luai 3 cutii de-alea in vid, fiecare intre 250-280gr, c-o bordura mica de grasime galbena, pareau ok!
acasa am lasat naibii ciorba de rata, somonul si sarmalele proaspat facute si ma-nfipsei direct in gril. 3 min pe-o parte, 3 pe alta, ca asa zicea pe cutie si-acuma pot sa zic si io ca a lor nu-i ca al meu - ca am si io vitel neaos in congelator, da' nu-i, bre, ca a lor!
buna, frageda, fibra ceda imediat, grasimea aia parfumata...eh, astept viitoarea promotie!
langa am prestat niste legume picante, f bune!

#11120 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2018 - 06:27 PM

=)) Daa!! Motz',o sa-i transmit lui domnu' Geany,e tare mandru de opera lui si de obicei tare-i mai place sa fie laudat :drool:

Ce fel de carne e cea la cutie de care spui?!

Taica-miu mereu ma inebuneste ca nu mai gaseste conserva de carne de vita in suc propriu asa cum era o data,deaia de are si gelatina prin ea...sunt acum de la diverse firme dar el spune ca nu e asa de buna ca aia de manca el pe vremuri :tongue3: la fel si halvaua,e acum pe toate drumurile dar zice el ca nu se compara cu cea din tineretea lui...

Azi din nou orez cu legume(sarbesc cum am vazut eu ca-i mai zice pe la localuri) alaturi de salata verde(cu,ridichi si ceapa verde),desi afara e catai zapada,mai fac si eu a primavara :drool:

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15214767580921.jpg

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 554
  • 555
  • 556
  • 557
  • 558
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi