Daniella, la 20 January 2019 - 01:20 PM, a spus:
Adriana, da, as putea sa fac ceva in curte, dar din lipsa de spatiu (cirticica f mica doar incape o masina) si din comoditate inca nu am facut nimic. La vinetele coapte asa, nu doar ca este simplu coptul, dar si curatatul: nu ai deloc de pigulit coaja si arsuri de pe vanata, iei tot cu lingura de pe coaja intarita, la fel cum scoti miezul din avocado.
Foxyy cred ca ai dreptate, ca e chestie de compozitie, pt ca nu pun paine muiata, iar ouale, ceapa, verdeturile, probabil ca nu fragesc destul rezultatul. De o vesnicie nici legume nu am mai pus. O sa incerc si asa cu legume (morcov si dovlecel/cartof). De ce pui tu faina in compozitia de chiftele? In loc de paine muiata? Eu evit sa folosesc si faina (nici macar nu le tavalesc in faina) si paine muiata,. Bine chiftelele nu ies chiar f tari, dar snitelele da.
Are cineva si o reteta de snitele la cuptor care ies bine? Mie imi ies tari.
Laponel,Mi-ai facut pofta cu clatitele, o sa incerc metoda ta. Poate chiar azi.Sa stii ca la mine in familie (mama a gatit mereu cu cartea/retetele Sandei Marin) aia ce ai facut tu, conform poza, cu sos alb si rantas se cheama ciulama. Ostropelul la noi e cu sos rosu ce cont8ne si usturoi. Si eu sunt ma4e fan ciulama. Insa poti ince4ca si varianta fara rantas si chiar fara faina (cu smantana in loc) si gustul e diferit, dar e de asemenea “ciulama” f buna.
In ultimul timp mancam asiatic cam o data pe saptamana, sau max la doua sapt. Azi sa vad ce fac, mi-am propus green curry cu orez jasmine, dar picea zice ca ar vrea Supa asiatica cu noodles. Oricum mi-am dat seama acum ca n-am bambus. Ma mai gandesc. Pozez mai tarziu, la ce m-am hotarat. Astept sa vad ce mai gatiti voi.
Pana atunci, gust din toate bunatatile pe care le-ati fotografiat aici: Yummm
@ Daniella: Exact, Dani, asta e si e dupa reteta, ciulama. Doar ca la noi sau mai bine zis in familia mea si si la bunicii de pe ambii parinti, ostropelul se cheama cand pui usturoi in ciulama

La mine in familie cu sos de rosii ori rosii se fac doar "mancaricile": de cartofi, de vita, de mazare, etc. Nu zicem ostropel la alea.
Auzi...dar tu bati snitelele la cuptor? Snitelul este prin definitie de fry. Am incercat si eu chiftele la cuptor...frate, so sorry, dar nu au gustul de chiftele pep care le stiu eu. Asa ca, fac rar, dar cand le fac, le fac
à la traditionnelle ,
prajîti. Pai, ori ne facem de cap, ori nu
@ Any: Pe aia o asteptam , ca citii la han! Aulioooooo! Eu stii ce le fac la zburatoare cand le fac asa? Le infasor aripile si partea de jos a pulpei in folie -de fapt, eu evit folia, prefer intotdeauna hartia de copt. Apoi acopar in folie/hartie copt tot si las la temperatura moderata cam 30-40 minute , dupa care scot folia si le rumenesc. Iese o carne tare moale si pot sa mananc ce imi place mie mai mult, cioturile cu zgarci de la aripi si pulpe

, ca nu sunt uscate.
Ciorba aia e facuta pe repede inainte

. Nici nu stiu cand am dat täti tarasaniile pe razatoare si pus tot in oala...
Am vrut sa spun tu "bagi snitelele la cuptor". Bai si azi nu am baut nimic...
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 January 2019 - 02:40 PM