Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • 580
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11541 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 January 2019 - 12:43 PM

Vai de mi e ce bine arata ciorba, Lori!
In vara cand am fost in Ro m-am saturat d2 ciorbe, mi-am facut toate poftele.

Eu am scos ratusca si am adaugat morcov, ceapa, tije de telina si un ardei gras.
Asteptam sa se faca.Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-26470500-1547980984.jpg

#11542 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 January 2019 - 01:20 PM

Adriana, da, as putea sa fac ceva in curte, dar din lipsa de spatiu (cirticica f mica doar incape o masina) si din comoditate inca nu am facut nimic. La vinetele coapte asa, nu doar ca este simplu coptul, dar si curatatul: nu ai deloc de pigulit coaja si arsuri de pe vanata, iei tot cu lingura de pe coaja intarita, la fel cum scoti miezul din avocado.
Foxyy cred ca ai dreptate, ca e chestie de compozitie, pt ca nu pun paine muiata, iar ouale, ceapa, verdeturile, probabil ca nu fragesc destul rezultatul. De o vesnicie nici legume nu am mai pus. O sa incerc si asa cu legume (morcov si dovlecel/cartof). De ce pui tu faina in compozitia de chiftele? In loc de paine muiata? Eu evit sa folosesc si faina (nici macar nu le tavalesc in faina) si paine muiata,. Bine chiftelele nu ies chiar f tari, dar snitelele da.
Are cineva si o reteta de snitele la cuptor care ies bine? Mie imi ies tari.
Laponel,Mi-ai facut pofta cu clatitele, o sa incerc metoda ta. Poate chiar azi.Sa stii ca la mine in familie (mama a gatit mereu cu cartea/retetele Sandei Marin) aia ce ai facut tu, conform poza, cu sos alb si rantas se cheama ciulama. Ostropelul la noi e cu sos rosu ce cont8ne si usturoi. Si eu sunt ma4e fan ciulama. Insa poti ince4ca si varianta fara rantas si chiar fara faina (cu smantana in loc) si gustul e diferit, dar e de asemenea “ciulama” f buna.
In ultimul timp mancam asiatic cam o data pe saptamana, sau max la doua sapt. Azi sa vad ce fac, mi-am propus green curry cu orez jasmine, dar picea zice ca ar vrea Supa asiatica cu noodles. Oricum mi-am dat seama acum ca n-am bambus. Ma mai gandesc. Pozez mai tarziu, la ce m-am hotarat. Astept sa vad ce mai gatiti voi.

Pana atunci, gust din toate bunatatile pe care le-ati fotografiat aici: Yummm

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11543 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 01:35 PM

Gata

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-43721500-1547984104.jpg

#11544 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 01:37 PM

Vreau si eu o bucatica de pulpita! Pofta buna

#11545 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 01:43 PM

Multumim draga mea, reteta Maya!
Ce e pe langa mixez si va fo condiment pt paste maine.

Hai vino ca e pentru toti! Eu la dieta am 100 de gr azi de carne.

#11546 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 January 2019 - 02:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 January 2019 - 01:20 PM, a spus:

Adriana, da, as putea sa fac ceva in curte, dar din lipsa de spatiu (cirticica f mica doar incape o masina) si din comoditate inca nu am facut nimic. La vinetele coapte asa, nu doar ca este simplu coptul, dar si curatatul: nu ai deloc de pigulit coaja si arsuri de pe vanata, iei tot cu lingura de pe coaja intarita, la fel cum scoti miezul din avocado.
Foxyy cred ca ai dreptate, ca e chestie de compozitie, pt ca nu pun paine muiata, iar ouale, ceapa, verdeturile, probabil ca nu fragesc destul rezultatul. De o vesnicie nici legume nu am mai pus. O sa incerc si asa cu legume (morcov si dovlecel/cartof). De ce pui tu faina in compozitia de chiftele? In loc de paine muiata? Eu evit sa folosesc si faina (nici macar nu le tavalesc in faina) si paine muiata,. Bine chiftelele nu ies chiar f tari, dar snitelele da.
Are cineva si o reteta de snitele la cuptor care ies bine? Mie imi ies tari.
Laponel,Mi-ai facut pofta cu clatitele, o sa incerc metoda ta. Poate chiar azi.Sa stii ca la mine in familie (mama a gatit mereu cu cartea/retetele Sandei Marin) aia ce ai facut tu, conform poza, cu sos alb si rantas se cheama ciulama. Ostropelul la noi e cu sos rosu ce cont8ne si usturoi. Si eu sunt ma4e fan ciulama. Insa poti ince4ca si varianta fara rantas si chiar fara faina (cu smantana in loc) si gustul e diferit, dar e de asemenea “ciulama” f buna.
In ultimul timp mancam asiatic cam o data pe saptamana, sau max la doua sapt. Azi sa vad ce fac, mi-am propus green curry cu orez jasmine, dar picea zice ca ar vrea Supa asiatica cu noodles. Oricum mi-am dat seama acum ca n-am bambus. Ma mai gandesc. Pozez mai tarziu, la ce m-am hotarat. Astept sa vad ce mai gatiti voi.

Pana atunci, gust din toate bunatatile pe care le-ati fotografiat aici: Yummm

@ Daniella: Exact, Dani, asta e si e dupa reteta, ciulama. Doar ca la noi sau mai bine zis in familia mea si si la bunicii de pe ambii parinti, ostropelul se cheama cand pui usturoi in ciulama Imagine postata
La mine in familie cu sos de rosii ori rosii se fac doar "mancaricile": de cartofi, de vita, de mazare, etc. Nu zicem ostropel la alea.
Auzi...dar tu bati snitelele la cuptor? Snitelul este prin definitie de fry. Am incercat si eu chiftele la cuptor...frate, so sorry, dar nu au gustul de chiftele pep care le stiu eu. Asa ca, fac rar, dar cand le fac, le fac à la traditionnelle , prajîti. Pai, ori ne facem de cap, ori nu Imagine postata
@ Any: Pe aia o asteptam , ca citii la han! Aulioooooo! Eu stii ce le fac la zburatoare cand le fac asa? Le infasor aripile si partea de jos a pulpei in folie -de fapt, eu evit folia, prefer intotdeauna hartia de copt. Apoi acopar in folie/hartie copt tot si las la temperatura moderata cam 30-40 minute , dupa care scot folia si le rumenesc. Iese o carne tare moale si pot sa mananc ce imi place mie mai mult, cioturile cu zgarci de la aripi si pulpe Imagine postata , ca nu sunt uscate.
Ciorba aia e facuta pe repede inainte Imagine postata. Nici nu stiu cand am dat täti tarasaniile pe razatoare si pus tot in oala...

Am vrut sa spun tu "bagi snitelele la cuptor". Bai si azi nu am baut nimic...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 January 2019 - 02:40 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11547 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 January 2019 - 06:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 11:55 AM, a spus:

@ Adica tempura?

nu tempura, kaarage, o altă tehnică de frigere japoneză. Am reușit să-i fac aseară.
Pulpe superioare de pui dezosate ( 8 am făcut), tăiate cam in 3-4.
Se marinează cam 1 oră la frigider cu 2 căței de usturoi pisați, o lingură mare de ginger ras, 2 linguri de sos de soia negru, o lingură de mirin.
duă marinare se amestecă cu 3 linguri de potato starch (zeamil de cartofi?) și se deep fry după cum uremează: 80% din coacere cu uleiul la 145 C (cam 5 minute) după care ridicăm la 175 C și mai coacem 1 minut
ies așa

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-1215-0-23770700-1548000345.jpg

crocant pe dinafară și suculent înauntru

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-1215-0-52262100-1548000357.jpg

#11548 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 06:22 PM

Dani, rețeta mea de chiftele la cuptor, mai ușor și gustos de atât nu se poate
carne macinată mare (pe gaura cea mai mare a mașinii măcelarului, ca la cârnați), o ceapă rasă și stoarsă, 2 ouă, sare, piper, eventual pătrunjel. amestec tot, le dau formă cu o masinărie cu care fac polpette (arată ca aia de servit inghetată cu două semisfere), sunt cât de cât rotunde dar la aplatizez un pic ca pe hamburgheri.
pun in cuptor cam 45 min - o oră pe hârtie e copt și gata. ies foarte pufoase

#11549 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 January 2019 - 07:00 PM

Daniella, de ce sa pun paine in doua cu apa? Aia, in afara de faina mai are si altele.... :scratch: La final, nu dau chiftelele prin faina. Eu pun faina in compozitie ca sa le lege, sa nu se imprastie. Nu paine, nu pesmet. Faina. Fiecare bordei cu ale sale.
Snitelele le fac si eu uneori la cuptor. Bat carnea, apoi le bag in maglavais, apoi la cuptor pe hartie de copt. Maglavaisul contine oua si faina. Eventual condimente (piper, sare, nucsoara, ce vrea fiecare). Cand sunt gata, le pun in vas cu capac, sa ramana calde. Iar a doua zi, din cauza ca au stat in vas inchis, sunt moi, nu uscate. Carnea eu nu o bat foaie pergament.... Imi place o idee mai grosuta, sa simt / vad ca e carne, nu doar maglavais copt cand musc.

Dexter, belea Kara Age-ul dumitale! :angryfire: Am facut si eu de cateva ori, dupa reteta postata de Alexandru pe forum. Taaaare bune sunt!! :violent6: Tre' sa fac iar, aproape am uitat de ele! :tongue3:
Starch e amidon.

#11550 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2019 - 07:28 PM

Vezi postareaDexter, la 20 January 2019 - 04:46 AM, a spus:

părcă mănânci vițelu în timp ce se plimbă prin pădurile Albei (aia din italia, nu județul Alba)

te ador :angryfire:
nu's daca am mai spus-o :violent6:

#11551 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2019 - 09:13 PM

Turnațeii lui Nico ii mai ţineţi minte?
Aici varianta fusion, cu supa imbunatațită cu miso de orez, ghimbir.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-81602900-1548011587.jpg

#11552 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 January 2019 - 09:32 PM

@ Lilly: Cum sa nu, eu o faceam des si cat am fost bolnava am vrut sa fac, chiar scosesem reteta de la naftalina. Is super faini turnateii astia!

Vezi postareaDexter, la 20 January 2019 - 06:11 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 11:55 AM, a spus:

@ Adica tempura?

nu tempura, kaarage, o altă tehnică de frigere japoneză. Am reușit să-i fac aseară.
Pulpe superioare de pui dezosate ( 8 am făcut), tăiate cam in 3-4.
Se marinează cam 1 oră la frigider cu 2 căței de usturoi pisați, o lingură mare de ginger ras, 2 linguri de sos de soia negru, o lingură de mirin.
duă marinare se amestecă cu 3 linguri de potato starch (zeamil de cartofi?) și se deep fry după cum uremează: 80% din coacere cu uleiul la 145 C (cam 5 minute) după care ridicăm la 175 C și mai coacem 1 minut
ies așa

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-1215-0-23770700-1548000345.jpg

crocant pe dinafară și suculent înauntru

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-1215-0-52262100-1548000357.jpg

Mhmmmmmmm, notat dom' profesor, no-tat! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11553 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 10:59 PM

Nu am acoperit Lori de data asta, dar mi-ai adus aminte de pulpa de curcan dupa reteta Daniellei. Totdeauna faceam garnitura cartofii la cuptor cu usturoi si mustar, dupa reteta Nashei, au viata mea ce bun e!!!! Tre sa fac ca n-am facut demult.

#11554 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 21 January 2019 - 10:22 AM

Vezi postareaFoxyy, la 20 January 2019 - 07:00 PM, a spus:

Dexter, belea Kara Age-ul dumitale! :angryfire: Am facut si eu de cateva ori, dupa reteta postata de Alexandru pe forum. Taaaare bune sunt!! :violent6: Tre' sa fac iar, aproape am uitat de ele! :tongue3:
Starch e amidon.

Da, da facute si refacute, dupa reteta de aici.

Mie mi-au iesit mereu foarte stiky cred ca de la amidon.

#11555 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 12:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 January 2019 - 07:28 PM, a spus:

te ador :)

Imagine postataImagine postataImagine postata Imagine postata

PS am mai făcut o tură de karaage (tori no karaage pe limba maternă) care tare bun mai e

#11556 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 12:28 PM

Vezi postareaDexter, la 20 January 2019 - 06:22 PM, a spus:

Dani, rețeta mea de chiftele la cuptor, mai ușor și gustos de atât nu se poate
carne macinată mare (pe gaura cea mai mare a mașinii măcelarului, ca la cârnați), o ceapă rasă și stoarsă, 2 ouă, sare, piper, eventual pătrunjel. amestec tot, le dau formă cu o masinărie cu care fac polpette (arată ca aia de servit inghetată cu două semisfere), sunt cât de cât rotunde dar la aplatizez un pic ca pe hamburgheri.
pun in cuptor cam 45 min - o oră pe hârtie e copt și gata. ies foarte pufoase

multumesc ca mi-ai amintit! exact asa fac si eu, fara fainoase deloc, dar cred ca nu am mai facut de tare demult (le comand la mama soacra fara miros de prajeala la mine, varianta clasica face ea) si am uitat, doar snitelele mi-au iest tari. M-ati incitat sa le reprobez. La snitele s-ar putea sa fi fost de vina carnea, nu mi-aduc aminte, dar daca am incercat cu piept de curcan sau de pui ...

De batut nu le bat :) nu-mi place sa maltratez carnea ... o fi si asta ce determina snitelul tare ...

reteta de supa de alge, se poate te rog ?

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 22 January 2019 - 12:29 PM

#11557 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 24 January 2019 - 08:27 PM

Tomini cu ardei copti

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-42053800-1548354395.jpg

Si parmigiana de vinete

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-66876800-1548354436.jpg

#11558 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 January 2019 - 08:13 AM

frumos arata parmigiana aia!
mereu am vazut numai zamoshenii si nu m-a atras deloc. inclusiv la o emisiune culinara era zemoasa rau! de fapt cum trebuie sa fie?

#11559 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2019 - 10:40 AM

absolut deloc zemoasa

#11560 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 25 January 2019 - 02:57 PM

Vezi postareamoatza, la 25 January 2019 - 08:13 AM, a spus:

frumos arata parmigiana aia!
mereu am vazut numai zamoshenii si nu m-a atras deloc. inclusiv la o emisiune culinara era zemoasa rau! de fapt cum trebuie sa fie?

Multumesc Mo, de fapt eu nu prajesc vinetele normal.Le fac "prajite" la cuptor.
Feliile de vinete le tavalesc printr-un amestec de faina si parmigiano.

Le dau la cuptor grill cu un fir de uleir si le intorc cand se rumenesc pe o parte.

Le asez straturi alternand muuult parmigiano(nu pun mozarella, ca nu se cheama mozarellana) si suc de rosii, dar cat sa fie usor unse, nu inecate.

Atat!Cine le-a gustat nu si-a dat seama ca vinetele nu erau prajite.
My way bineinteles!

Arata acest topic

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • 580
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic