Aceasta postare a fost editata de any_annette: 28 February 2019 - 11:58 PM
Ce ati gatit astazi?
#11902
Postat 28 February 2019 - 11:08 PM

Ciuperci umplute cu branza de capra, seminte de pin si niscai ceapa ciorii:

#11903
Postat 28 February 2019 - 11:53 PM
Daniella, la 28 February 2019 - 10:07 PM, a spus:

daca vrei, o tai fin, mie asa imi place, asa ca niste chibrituri
apoi fai un soffritto (telina, ceapa sau echalota, (?), morcov, ce vrei tu)adaugi burta, amesteci un pic si apoi adaugi sos de rosii si apa sau supa si lasi sa fiarba molcom mult si bine,
altminteri poti sa o lasi bucati mari si sa o fierbi ca pe lampredotto cu ceapa, telina, morcov fara sare mult si bine, doar ca mi-e teama ca daca n-o sa iasa bine amintindu-ti tu gustul original o sa fii dezamagita
Dexter, la 28 February 2019 - 10:33 PM, a spus:
ce pui la facut supa?
#11904
Postat 01 March 2019 - 12:02 AM
Adriana, la 28 February 2019 - 11:53 PM, a spus:
Daniella, la 28 February 2019 - 10:07 PM, a spus:

daca vrei, o tai fin, mie asa imi place, asa ca niste chibrituri
apoi fai un soffritto (telina, ceapa sau echalota, (?), morcov, ce vrei tu)adaugi burta, amesteci un pic si apoi adaugi sos de rosii si apa sau supa si lasi sa fiarba molcom mult si bine,
altminteri poti sa o lasi bucati mari si sa o fierbi ca pe lampredotto cu ceapa, telina, morcov fara sare mult si bine, doar ca mi-e teama ca daca n-o sa iasa bine amintindu-ti tu gustul original o sa fii dezamagita
ooo, aceste 2 retete suna foarte bine. Prima ar iesi ceva ca trippa fiorentina?
si la a doua reteta, daca o las bucati mari, cum se serveste apoi? sandwich?
diferenta intre ele e doar ca la a doua nu calesti legumele si maniera de taietura a burtii? aaa, la a doua nu pui nici suc de rosii?
multumesc pt idei si retete

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11905
Postat 01 March 2019 - 12:03 AM
#11908
Postat 01 March 2019 - 01:03 AM
Foxyy, la 01 March 2019 - 12:40 AM, a spus:
E o parte din stomac.
si apoi ... se ajunge la "panino con lampredotto", care e o specialitate street food, florentina, un sandwich cu burta de vitel. Acolo, e ceva fabulos..., o instituzie, o legenda ...
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 01 March 2019 - 01:08 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11909
Postat 01 March 2019 - 01:13 AM
Daniella, la 01 March 2019 - 12:02 AM, a spus:
fiorentina, romana

Daniella, la 01 March 2019 - 12:02 AM, a spus:
diferenta intre ele e doar ca la a doua nu calesti legumele si maniera de taietura a burtii? aaa, la a doua nu pui nici suc de rosii?
multumesc pt idei si retete

pai a doua e cea a lampredotului pe care stii cum sa-l maninci, in chifla de piine si cu sos verde eventual
nu se pun rosii
bucatile sint mai mari pentru ca le tai cind le pui in piine
Foxyy, la 01 March 2019 - 12:40 AM, a spus:
Adriana, la 28 February 2019 - 09:01 AM, a spus:
Asta pe care am luat-o eu e partea cea mai mare, nu mai avea decit o bucatica mica din cea care are multe straturi nu's cum se numesc pe romaneste.
#11910
Postat 01 March 2019 - 01:23 AM
aia e lampredotto, iar sandwichul street food se cheama de fapt panino con lampredotto, pe scurt lampredotto
o sa vad ce este in pachet

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11911
Postat 01 March 2019 - 01:24 AM
#11912
Postat 01 March 2019 - 01:46 AM
#11913
Postat 01 March 2019 - 01:51 AM
#11915
Postat 01 March 2019 - 01:52 AM
#11916
Postat 01 March 2019 - 02:31 AM
Dexter, la 01 March 2019 - 01:52 AM, a spus:

Cred si io!
Dar sa vedem daca ghiciti ce pregatesc eu aici

Imagini atasate
#11917
Postat 01 March 2019 - 07:34 AM
Nu ne-ai spus cum au iesit pulpele sub plapumioara?

Si cu plapumuoara verde de azi ce ai avut?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11918
Postat 01 March 2019 - 09:12 AM
Daniella, la 28 February 2019 - 10:07 PM, a spus:

ai mai fiert vreodata burta proaspata in open-space?
sa nu zici ca nu ti-am zis

aseara am prestat o salata boeuf, cu piept de pui, bineinteles.
Aceasta postare a fost editata de moatza: 01 March 2019 - 09:16 AM
#11919
Postat 01 March 2019 - 09:32 AM
adi_edi, la 01 March 2019 - 02:31 AM, a spus:

Sarmale sparte sau varză a la cluj?
moatza, la 01 March 2019 - 09:12 AM, a spus:
ai mai fiert vreodata burta proaspata in open-space?
sa nu zici ca nu ti-am zis

aseara am prestat o salata boeuf, cu piept de pui, bineinteles.
Sper sa nu arunce Daniela cu burta după mine dar aici nu miroase, adică miroase a burtă și gata. Mult mai puțin că o ceapă calita sau conopidă fiartă de ex
Și eu oricum o fac pe terasă😁
Cum am mai zis demult eu burtă in Romania n-am mîncat nici înainte, am inceput sa o gust aici dar se și gătește in alt fel, cel putin asa cred. Cînd mi-o dă mie măcelarul e perfecta, tăiată fin se poate mînca și crudă, cu ulei, presupun lămâie și mirodenii.
Cîteodată împreună cu burta vinde și esofagul.
Acu stau cu frică in sin pînă nu gătește Daniela burtă🙇
#11920
Postat 01 March 2019 - 09:37 AM
doar ptr ca are aceste doua mari calitati ma apuc de ea si-o fac ciorba.