Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 657
  • 658
  • 659
  • 660
  • 661
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13161 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,816
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 November 2019 - 12:45 AM

Vezi postareaCarmella, la 25 November 2019 - 12:21 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 24 November 2019 - 11:49 PM, a spus:

Acuma zice-ti-mi si mie, e mare diferenta de arome intre cel alb si cel verde?


Pentru sosul cu piper verde se folosește piper verde în saramură, poate așa îl găsești mai ușor. Dacă îl iei uscat oricum trebuie să îl rehidratezi. Și da, e mare diferență între cel verde și cel negru, după părerea mea.
PS: am scris negru, dar e valabil și pentru cel alb, care e tot negru dar fără coajă :D ăla alb mie nu îmi place deloc, nu îl mai folosesc în nimic de ceva vreme


Multumesc mult! am sa caut si "murat" .

#13162 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 November 2019 - 02:30 PM

Nu stiu voi, dar mie cand mi se seteaza senzorul gastronomic pe ceva, apai nu -mi trece pana nu am mancat . Asa ca, tochitura cu carnati de dar, costita, ceafa , ficat si rinichi. Cu varza murata si si cu hrean cu sfecla, inspirata de Mino si Geany :D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2019/post-12-0-41326600-1574685032.jpg

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13163 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 November 2019 - 02:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 November 2019 - 02:30 PM, a spus:

Nu stiu voi, dar mie cand mi se seteaza senzorul gastronomic pe ceva, apai nu -mi trece pana nu am mancat . Asa ca, tochitura cu carnati de dar, costita, ceafa , ficat si rinichi. Cu varza murata si si cu hrean cu sfecla, inspirata de Mino si Geany :D


Sa iti fie de bine, draga mea! :D

#13164 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 November 2019 - 06:04 PM

Bineinteles ca nu am facut poze, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant- Ieri am facut o supa de orz cu vita (Beef Barley soup). A fost un experiment reusit.Am fiert la slowcooker niste oase de vita si apoi am ales si tocat carnea de pe ele. Ca legume am tocat ceapa, morcovi, pastarnac si tije de telina si am mai folosit rosii de la conserva, o foaie de dafin si o cana mica de orz.
Foarte buna!Poza de pe net:
Imagine atasata: monthly_11_2019/post-1728-0-90999100-1574697822.jpg

#13165 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 November 2019 - 09:27 PM

Vezi postareaWowerful, la 25 November 2019 - 06:04 PM, a spus:

Bineinteles ca nu am facut poze, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant- Ieri am facut o supa de orz cu vita (Beef Barley soup). A fost un experiment reusit.Am fiert la slowcooker niste oase de vita si apoi am ales si tocat carnea de pe ele. Ca legume am tocat ceapa, morcovi, pastarnac si tije de telina si am mai folosit rosii de la conserva, o foaie de dafin si o cana mica de orz.
Foarte buna!Poza de pe net:
Atasament barley-soup.jpg


Arata fain, chiar daca e poza de pe net! Orzul este boaba de cereala sau este vreo pasta sub forma de orz?

#13166 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 November 2019 - 09:45 PM

Vezi postareamino, la 25 November 2019 - 09:27 PM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 25 November 2019 - 06:04 PM, a spus:

Bineinteles ca nu am facut poze, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant- Ieri am facut o supa de orz cu vita (Beef Barley soup). A fost un experiment reusit.Am fiert la slowcooker niste oase de vita si apoi am ales si tocat carnea de pe ele. Ca legume am tocat ceapa, morcovi, pastarnac si tije de telina si am mai folosit rosii de la conserva, o foaie de dafin si o cana mica de orz.
Foarte buna!Poza de pe net:
Atasament barley-soup.jpg


Arata fain, chiar daca e poza de pe net! Orzul este boaba de cereala sau este vreo pasta sub forma de orz?


Orzul este boaba de cereala.

#13167 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 November 2019 - 10:25 AM

Vezi postareaWowerful, la 25 November 2019 - 09:45 PM, a spus:


Orzul este boaba de cereala.


Tocmai am descoperit in dulap o punga cu paste grecesti de la Lidl numite orz si m-a dus gandul la alea. Orz, cereala nu mi-a cazut sub ochi in magazine :D

#13168 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 November 2019 - 12:01 PM

Vezi la plafar, Mino. Ori, la Kaufland, au un raion special pentru ele. Intreaba intai la plafar, acolo au multe alte tipuri de cereale.

Wowy, tare bine mi-ar prinde o strachina din supa ta acum Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13169 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 November 2019 - 01:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 November 2019 - 12:01 PM, a spus:

Vezi la plafar, Mino. Ori, la Kaufland, au un raion special pentru ele. Intreaba intai la plafar, acolo au multe alte tipuri de cereale.

Wowy, tare bine mi-ar prinde o strachina din supa ta acum Imagine postata


Nici nu mi-a trecut prin cap sa intru la Plafar, iar in celelalte magazine nu am vazut la raionul de cereale, decat fulgi, din mai multe tipuri de cereale. Chiar o sa caut!

Aceasta postare a fost editata de mino: 26 November 2019 - 01:13 PM


#13170 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2019 - 01:55 PM

da, confuzia se naste din faptul ca au dat unui tip de pasta numele unei boabe de cereale
asta e pasta
Imagine postata
si asta e cereala
Imagine postata

#13171 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 November 2019 - 02:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 November 2019 - 01:55 PM, a spus:

da, confuzia se naste din faptul ca au dat unui tip de pasta numele unei boabe de cereale
asta e pasta
Imagine postata
si asta e cereala
Imagine postata



Da, da, exact! De asta m-a dus si pe mine gandul la paste!

#13172 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 November 2019 - 03:20 PM

Vezi postareamino, la 26 November 2019 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 November 2019 - 12:01 PM, a spus:

Vezi la plafar, Mino. Ori, la Kaufland, au un raion special pentru ele. Intreaba intai la plafar, acolo au multe alte tipuri de cereale.

Wowy, tare bine mi-ar prinde o strachina din supa ta acum Imagine postata


Nici nu mi-a trecut prin cap sa intru la Plafar, iar in celelalte magazine nu am vazut la raionul de cereale, decat fulgi, din mai multe tipuri de cereale. Chiar o sa caut!


Ma gandesc ca daca e greu sa gasesti orz, ai putea sa il inlocuiesti cu grau sau arpacas?
Orzul se adauga la supa asta pentru a o face mai consistenta, nu ca sa o ingroase sau alte motive.

#13173 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2019 - 06:54 PM

Gata renovarea, gata cu mesele ptr meseriasi: ciorba de curcan, sarmale cu smantana si mamaliga fiarta in supa de gasca.
In timpul liber :hug: am topit grasimea de pe doua gaste, cu rezultate finale jumari si 4 borcane de untura aurie
Jumarile sunt mici-mici, le duc la birou, le mananca baietii ca pe seminte!

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-93048300-1574787124.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-36779300-1574787131.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-59367300-1574787139.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-85240400-1574787147.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-92685200-1574787153.jpg

#13174 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2019 - 07:11 PM

Macco di fave
Adica crema de bobi, cu bobii mei din gradina din primavara. Am desfacut bobi pana mi-a venit acru, apoi opariti scos coaja de pe fiecare in parte, apoi congelati.
Acum ma bucur ca am gata.
Am pus numai un praz, bobi si apa. A
Si sare.
Asta va fi baza pe farfurie pt peste pr diseara.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-90796100-1574790234.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-80199100-1574790256.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 November 2019 - 07:44 PM


#13175 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 November 2019 - 07:24 PM

Ce matasoasa arataaa! Si totusi, bani sa-mi dai si tot nu mananc Imagine postata Doamne, Any, curatat bob cu bob de coaja lui, premiu mama, draga! Premiuuuuu!
Imagine postata

Siiii, K.O. perfect de la Moatza...jumari de gasca, piftie, sarmale. Maiculita, sper sa ma ridic de la podea Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13176 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2019 - 07:42 PM

postare dubla scuzati

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 November 2019 - 07:42 PM


#13177 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2019 - 07:47 PM

ce fin e piure-ul ala, Any! bob cu bob!!!

#13178 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2019 - 10:31 PM

Vezi postareamoatza, la 26 November 2019 - 07:47 PM, a spus:

ce fin e piure-ul ala, Any! bob cu bob!!!


Deci macco di fave se manca odata asa cum arata in poza cu tigaia. Adica se fierbe si se amesteca mereu pana ce bobii se strivesc.
Acum e moda cu datul la mixerul vertical sa iasa asa fin si se foloseste si ca baza pe farfurie crema asta, peste care se poate pune peste sau caracatita la gratar.
Eu vin cu poza mai acus la peste.

Oricum Lori e atat de bun ca daca gusti te indragostesti forever. Acum na e chestiune de gusturi. Noua ne place de aceea am si curatat atata anul asta. Dar mi se acrise de curatat si de oparit. Coaja aceea e indigesta si de aceea prefer s-o dau jos.

#13179 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 November 2019 - 08:15 AM

Moatzo, jos palaria! Grasimea aia pusa la cozonac il face super fraged. Intotdeauna iese mai bun cozonacul facut cu grasime de pasare decat cu unt!

Any, arata super dar.....nu as avea rabdarea ta! Sa aveti pofta!

Eu am facut aseara mancare de praz, fara poza ca e pe pagina anterioara!

#13180 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 November 2019 - 09:13 AM

Vezi postareamino, la 27 November 2019 - 08:15 AM, a spus:

Moatzo, jos palaria! Grasimea aia pusa la cozonac il face super fraged. Intotdeauna iese mai bun cozonacul facut cu grasime de pasare decat cu unt!


serios? n-am mai auzit pana acum!
acuma nu ca ar conta, ca oricum nu ma pricep la cozonac.

da' la aluaturi fragede, cum ar fi cele la care se foloseste untura - cornulete, de exemplu - oare ar fi buna?
oricum, constatare proprie, are punctul de topire mult mai jos.
untura de porc scoasa din frigider nu devine lichida la 20-22C, asta de pasare se lichefiaza imediat. ceea ce ar ingreuna lucrul cu aluatul de cornulete (zic de astea ca ma bantuie :wasted: )

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 657
  • 658
  • 659
  • 660
  • 661
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi