Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • 664
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13221 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 December 2019 - 11:57 AM

Vezi postareamino, la 05 December 2019 - 09:57 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2019 - 09:10 PM, a spus:

Murim incet si sigur, Moatzo!
Mino, e prima oara cand vad chiftele cu smantana! Cum le faci?
Geanyyyyy, tu faci chiftelele marinate ca mama, spune-mi si mie cum, te rog!
Mulsumex!


Lori, am facut ca aici, doar ca am scos usturoiul din sos! I-au placut omului maxim, au iesit moi si sosul cremos!

https://www.bucatara...tana-85492.html



Vezi postareaGeany, la 05 December 2019 - 10:41 PM, a spus:

Draga Laponel',eu cand fac chiftelute care la noi se numesc parjoale :) eu in ceaunel calesc o ceapa mare taiata marunt,nu sa o maronesc o fac aurie asa si moale,si cu o spumiera scot ceapa si pun in tocatura pt. piftelute,dar in ceaun imi ramane tot uleiul de la ceapa si am grija sa las acolo cam 1 lingura din ceapa cea aurita,...dupa ce prajesc chiftelutele ,ultimile le las mai blonde (ca alea simple atat mamii cat si lui domnul Geany ii plac mai prajite ) pe alea le pastrez pt. marinatele',...In ceaunul cu uleiul de la ceapa si cu lingura aia de ceapa oprita pun pe foc cu sos de rosii,las sa clocoteasca mai pun si putina apa ,pun chiftelutele ,foi de dafin ,boabe de piper ,fulgi de ardei iute,o crenguta de cimbru,1 catel 2 de usturoi tocat marunt din cutit,si ca sa fie agro dolce' se stropeste cu putin otet si se pune putin zahar cam o jumatate de lingurita asa nu mai mult,dar domnul Geany nu e prea prieten cu otetul,il detesta la propriu asa ca pun doar 2-3 stropi si putin vin ,trebuie lasat sa fiarba sa se evapore f. bine,..separat fac intr-o cescuta faina pus in fir apa peste si frecat cu furculita ca si cum faceai ness pe vremuri si torn in fir in ceaunel,si asta trebuie sa fiarba bine ,daca e prea gros mai stropesc cu apa ,la sf. pun sare...ca altfel te pacaleste numa cand a ajuns sosul cat de cremos vrei si e gata atunci vezi cata sare isi ia ...,


Fete, va multumesc mult! Daca am timp le pregatesc inainte de sarbatori. Mi-e pofta de ceva vreme de chiftele.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13222 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 December 2019 - 12:57 PM

Cu placere Laponel',imi pare rau ca ti-am facut pofta ,stiu cum e,mie imi e de fasole,sa vad poate maine o comit :)

Azi intunericios si rece,am facut o tocana scazuta asa (cu ceapa,cateva rondele subtiri de morcov ,cuburele de carne de porc ,fasiute de gogosar copt,feliute de ciupercute,sos de rosii,usturoi,fulgi de ardei iute si piper,stropit cu putin vin ...mergea o mamaliguta dar nu au vrut hunii



Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-56572900-1575802661.jpg

#13223 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 December 2019 - 04:23 PM

iarăsi si din nou, coaste de porc (sau back ribs)

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-1215-0-79541500-1575814958.jpg

#13224 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 December 2019 - 04:35 PM

Vezi postareaDexter, la 08 December 2019 - 04:23 PM, a spus:

iarăsi si din nou, coaste de porc (sau back ribs)

Atasament IMG_5919.JPG


Este reteta pe aici? Arata super!

#13225 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,016
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 08 December 2019 - 05:33 PM

Vezi postareamino, la 08 December 2019 - 04:35 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 08 December 2019 - 04:23 PM, a spus:

iarăsi si din nou, coaste de porc (sau back ribs)

Atasament IMG_5919.JPG


Este reteta pe aici? Arata super!


Subscriu :)

#13226 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 December 2019 - 05:41 PM

nu este. reteta asta a folosesc de ani de zile, nu da gres.

am condimentat coastele cu sare si piper, 3 capatâni de usturoi sectionate in jumate, un pic de ulei si le-am pus pe toate la cuptor (350 F) in tava acoperita etanș cu folie.
după vreo doua ore am scos folia, am pensulat un sos iute (de cumparat) peste coaste si am bagat inapoi la functia grill cam 10-15 minute.
sosul lasat in tava l-am pus peste carne iar usturoiul copt l-am uns pe pâine.
citeodata mai schimb sosul in functie de inspiratie, asta iute e cel mai simplu.

#13227 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 December 2019 - 06:20 PM

am dat iama-n oratanii: o gasca!
ciorba, orez cu legume si ranze, sarmale din piept, racitura.
am plusat cu dorada, mamaliga, sos de usturoi si-un desert.

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-60367300-1575821975.jpgImagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-41408000-1575821988.jpgImagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-00084000-1575821996.jpgImagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-27137100-1575822003.jpgImagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-46499800-1575822011.jpg

#13228 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 December 2019 - 08:09 PM

Vezi postareaDexter, la 08 December 2019 - 05:41 PM, a spus:

nu este. reteta asta a folosesc de ani de zile, nu da gres.

am condimentat coastele cu sare si piper, 3 capatâni de usturoi sectionate in jumate, un pic de ulei si le-am pus pe toate la cuptor (350 F) in tava acoperita etanș cu folie.
după vreo doua ore am scos folia, am pensulat un sos iute (de cumparat) peste coaste si am bagat inapoi la functia grill cam 10-15 minute.
sosul lasat in tava l-am pus peste carne iar usturoiul copt l-am uns pe pâine.
citeodata mai schimb sosul in functie de inspiratie, asta iute e cel mai simplu.


Merci Dex! :)

Vezi postareamoatza, la 08 December 2019 - 06:20 PM, a spus:

am dat iama-n oratanii: o gasca!
ciorba, orez cu legume si ranze, sarmale din piept, racitura.
am plusat cu dorada, mamaliga, sos de usturoi si-un desert.

Atasament 1.jpgAtasament 2.jpgAtasament 3.jpgAtasament 4.jpgAtasament 5.jpg


Maiculita, cat ai gatit! Ai avut party? Eu am facut doar o friptura de porc la cuptor, cu salata de varza murata, fara poza!

Aceasta postare a fost editata de mino: 08 December 2019 - 08:09 PM


#13229 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 December 2019 - 11:35 PM

Am vrut sa scriu la dulciuri, dar am iesit repede ca imi periclita siguranta de sine: Moatza dezlantuita! Chapeau!

Eu azi spaghetti cu creveti in sos alb. Fara poza nici eu ca am mai pus si in trecut.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13230 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 December 2019 - 08:50 AM

Vezi postareamino, la 08 December 2019 - 08:09 PM, a spus:

Maiculita, cat ai gatit! Ai avut party? Eu am facut doar o friptura de porc la cuptor, cu salata de varza murata, fara poza!


pe-aproape, doar familionul de la Buzau.
pare mult, dar nu au fost cantitati mari. mai ales ca eu nu-s bine cu mine daca nu dau la pachet.

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 December 2019 - 11:35 PM, a spus:

Am vrut sa scriu la dulciuri, dar am iesit repede ca imi periclita siguranta de sine: Moatza dezlantuita! Chapeau!


hai, bre, ca zau ca n-a fost mult! m-am incadrat in dupa=amiaza zilei de sambata cu tot.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 09 December 2019 - 08:51 AM


#13231 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 December 2019 - 12:08 PM

Am facut si eu mai multe, dar n-am pozat decat supa cream de mazare cu marar. E prima data cand fac.
Culoarea era mult mai frumoasa, doar ca era deja intuneric in casa si e poza "la bec".
Imagine atasata: monthly_12_2019/post-84-0-51756500-1575886018.jpg

#13232 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 December 2019 - 12:19 PM

Arata intr-un mare fel toate preparatele voastre :(

Eu cum spuneam ,fasolica cu ciolan afumat :(

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-55143000-1575886754.jpg

#13233 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 December 2019 - 04:53 PM

eu am facut minestrone cu gulioare si frunzele lor care din păcate au avut gust de plastic asa ca le-am scos am ramas cu celelalte 10 legume Imagine postata

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-1215-0-21939300-1575903054.jpg

#13234 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2019 - 05:04 PM

seamana mult cu ce am facut si eu ieri
fiersesem conopida si loboda (?)(mangold) asa ca in apa aia am adaugat frunzele de la conopida, 3 cartofi, 2 dovlecei si un cartof american
apoi am amestecat totul ca sa nu las urme :(

#13235 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2019 - 01:33 PM

Azi voiam sa fac macaroane cu branza la cuptor :( ..Pff!!! a venit domnul Geany cu poftele lui,mi-a aratat un video pe un vlog,o sa va apuce fierea' doar cand o sa vedeti :( ,era pe un tocator de lemn rasturnata mamaliga,cartofi prajiti in tigaie cu capac ca pe vremuri cartofi dintr-aia uleiosi imbibati de ulei,facuti impreuna cu bucati de carnati proaspeti cu branza de burduf de oi si mult mujdei de ala pisat cu chisatorul de usturoi ala de lemn...asa ca ,asa vrea nebunul,asa i-am facut ...

Carnatii proaspeti ,subtiri in matz' de oaie..

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-46253200-1575977183.jpg

La tigaie cu capac cum am spus asa ca in vlog

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-67395300-1575977215.jpg

Si la final exact cum mi-a arata el ca vrea

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-66717600-1575977257.jpg

Rezulta domnul Geany' f. fericit :( (chiar in acest moment cand va scriu comenteaza> ''Acuma ce faci?!...sigur ma parasti la fete'' (apropo',voi sunteti fetele =)) )

Eu cu Ale' ne dezicem de asa festin',lui Ale' o sa-i fac,carnaciorii pe tigaia cu riduri si sa vad cu ce vrea sa-i manance cand vine de la scoala,cu un outz ochi sau asa pur si simplu cu mustar si kechup,eu mamaliguta cu branza ...

#13236 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 December 2019 - 02:22 PM

Geany, din an in paște e bună si cate o bomba, important e sa te țină fierea si ficatul! Eu am facut aseara din nou, praz cu piept de pui tura asta din nou fara poza ca este in paginile anterioare .

#13237 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2019 - 02:33 PM

Si eu sunt curioasa daca nu o sa-i cada greu(sper ca nu) ,el traieste din amintiri cum manca el pe vremuri la parintii lui la tara ,dar era tanar,muncea mult fizic pe atunci,si produsele erau altfel acolo si pe atunci =)) ..de exemplu carnatii proaspeti care-i cumpar de la micuta noastra macelarie,nu au conservanti si etc,dar sunt efectiv carne tocata in matz',el vrea dintr-aia usturoiati picanti semiafumati,am intrebat de ce nu-i condimenteaza asa si mi-a raspuns ca asa se cere acuma la oras,mai finutzi' asa'' ,chiar asa mi-a raspuns macelarul,sunt fix cuvintele lui mota-mo :( ...in fine si-a facut pofta ,asta e,sper sa nu-i fi cazut greu,pt. pe seara am pus in ceaunul cu crusta rumenita de la mamaliga lapte si o sa puna acolo bucatele din ce mamaliga ramane si aia o sa manance pe seara, daca o mai vrea :(

#13238 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 10 December 2019 - 04:00 PM

Vezi postareaGeany, la 10 December 2019 - 01:33 PM, a spus:

asa vrea nebunul,asa i-am facut ...

Domnul Geany ar trebui sa iti ridice statuie si sa-ti pupe manutele si pe fata si pe dos! :(
Toate chefurile i le faci!
Sa-i spui ca asa a zis una dintre "fete".

#13239 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2019 - 05:26 PM

Vezi postareabellamama, la 10 December 2019 - 04:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 December 2019 - 01:33 PM, a spus:

asa vrea nebunul,asa i-am facut ...

Domnul Geany ar trebui sa iti ridice statuie si sa-ti pupe manutele si pe fata si pe dos! :(
Toate chefurile i le faci!
Sa-i spui ca asa a zis una dintre "fete".

=)) :( Merci Bella,dar citeste si singur,i-am aratat postarea mea si i-am spus sa se astepte la comentarii ,urmareste si el forumul dar nu mereu ,doar cand are timp,si acum ca stie ca e despre el,iti dai seama :( inca nu a vazut comentariul tau dar iti spun de pe acum ce o sa spuna'' Eii,nu stiti voi cat ii' di' ra' di' gura,vai de viata mea!'',si zau ca nu-i asa :( ... =))

#13240 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 10 December 2019 - 06:59 PM

Vezi postareaGeany, la 10 December 2019 - 05:26 PM, a spus:

Eii,nu stiti voi cat ii' di' ra' di' gura,vai de viata mea!''

O fi ea ra di gura dar, datorita ei, gura matale mananca doar ce-i place... :occasion14:

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • 664
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi