bellamama, la 10 December 2019 - 06:59 PM, a spus:
Ce ati gatit astazi?
#13242
Postat 11 December 2019 - 12:58 PM
#13244
Postat 12 December 2019 - 11:20 AM
Geany, la 11 December 2019 - 12:58 PM, a spus:
Ce ne mai facea mama pe timpuri. Dar ea le facea mereu dulci. Fain fain! Sa va fie de bine!
#13245
Postat 12 December 2019 - 11:25 AM
Daa,Loponel,astea sunt cu branza sarata amestecata cu dulce ca aveam ramase resturi ,si eu imi pun in farfurie o portie babana asa,iau de cateva ori asa sarat,apoi imi presar zahar pe ele
#13248
Postat 12 December 2019 - 11:10 PM
#13249
Postat 12 December 2019 - 11:48 PM
Important e ce gatim si mancam sa ne placa noua ca si gust ,blesfamie sau nu pana la urma tot ce conteaza e sa-ti placa tie!
P.S Edit,ca mi-am amintit de tanti Aurica matusa de la Asau ,a venit vecina ei din Italia si i-a plantat si ei pe strat in gradina fenicul,sa vaza si ea ce bun e...a zis tanti Aurica citez'' Maica ce rau e la gust,nici gainile nu-l manca' ...''
Aceasta postare a fost editata de Geany: 13 December 2019 - 12:11 AM
#13250
Postat 13 December 2019 - 01:00 AM
#13251
Postat 13 December 2019 - 07:31 AM
clau_ash, la 13 December 2019 - 01:00 AM, a spus:
Haha! daa!! e tare asta !!
Oricum de cand cu globalizarea,lumea s-a schimbat mult ,cei care sunt deschisi la lucruri noi,au incercat si le-a placut,altii nu,nu le pot intelege si nu le plac ,ca si gust,si inca o chestie ce o spun din proprie experienta ,gustul se mai schimba in timp ,conteaza mult de ambientul in care te afli si de cei ce esti inconjurat,de conditii etc sunt multi factori ,eu cand am ajuns in Italia acum 20 de ani,nu vazusem si nu auzisem pe la noi de f. multe ingrediente (acum se gasesc si pe la noi prin magazine si restaurante peste tot) eu nu mai gustasem de exemplu,anghinare,sparanghel,radichio,prosciuto crudo,gorgonzola sau alte branzeturi cu mucegai etc astea spun asa la repede doar ce-mi vine acum in minte,apoi n-am avut incotro si desi nu-mi placeau deloc a trebuit sa le mananc si incet incet m-am obisnuit cu gustul si mi-au placut...
#13252
Postat 13 December 2019 - 07:58 PM

#13253
Postat 13 December 2019 - 08:21 PM
#13255
Postat 13 December 2019 - 08:44 PM
#13256
Postat 13 December 2019 - 09:21 PM
Antidotul perfect e in farfurie.
Am fiert carnea de vita pana e moale "ca untu", citat de la Clau, separat calit -citat de la Bella- ceapa si albiturile tocate bine in ceva ulei peste care am pus 2 linguri de faina -asta-i de la Maya-, calit bine bine, pus bulion, adaugat carnea fiarta, strecurat zeama peste, lasat sa fiarba la foc molcom, pus cartofii si un ardei capia rosu plus o legatura de patrunjel la fiert doar, pe care am scos-o ulterior. Cand au fiert toate am mai adaugat chimen, paprika, doua foi de dafin, sare, piper, lasat sa ma dea in clocot de vreo cateva ori, stins, lasat la odihnit. Fara alta frunzaraie. Cu paine proaspata , mnomnom!
#13257
Postat 13 December 2019 - 10:40 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#13259
Postat 14 December 2019 - 03:02 PM
In caseta se afla primit cadou de la baiatul meu cel mare din Cehia,3 fiole din sticla cu capac de pluta ce contin,1 ghimbir,2 usturoi salbatic,3 filamente de ardei iute , mai am sos de soya,sos worcester, sos de rosii,sos dulce acrisor cu legume gen uncle ben's luat de la k',un compot de ananas,usturoi ,ardei iute ..

din poza lipsesc,o ceapa,o fleica de carnita de porc pe care am facut-o cuburi,si cateva fasii de ardei gras,putin vin,putin otet de mere sa fac eu sosul dulce acrisor,am facut tot la tigaie ,paste nu am avut decat spaghete dar le-am parpalit in tigaie cu putin ulei de masline si ardei iute dupe ce au fost fierte si scurse,sa fie usor prajite asa...in fine prea mult bla-bla,cam asta e ''capodoperu'' poza pe intuneric fara blitz

Sau cu blitz
#13260
Postat 14 December 2019 - 03:11 PM

Ajutor







