Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 665
  • 666
  • 667
  • 668
  • 669
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13321 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 January 2020 - 05:21 PM

si eu am facut cirnati cu linte dar nu am poza. supa cu găluști ... aș mînca un butoi!

am poza de la picanha, facuta sub forma de roast (la cuptor) de obicei taietura asta se face pe gratar. spoiler alert cui nu-i place carnea in sînge, sa se uite cu ochii inchiși Imagine postata

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-1215-0-87283500-1578064236.jpg

sub gratarul din tava am pus cartofi (cu oregano si sucul de la jumate de lamiie)

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-1215-0-32571500-1578064603.jpg

#13322 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 January 2020 - 07:25 PM

Cui nu-i place carnea în sînge, să afle că ăla nu e sînge, e mioglobină :)

#13323 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 January 2020 - 01:18 PM

Azi musaca :)

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-96740900-1578136668.jpg

#13324 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2020 - 04:34 AM

Vezi postareaCarmella, la 03 January 2020 - 07:25 PM, a spus:

Cui nu-i place carnea în sînge, să afle că ăla nu e sînge, e mioglobină :)

nu am stiut, de acum incolo o sa comand steak cu mioglobina abundenta

de data asta am sarit mioglobina si am gatiti cu clorofila. am pornit sa fac Yasai Itame al lui George/Joji dar am deraiat si a iesit un stirfry alla Dex. legumele sunt nuked 2 minute in MW, carnea e de la coreeani, tăiata ca pentru bulgogi, iar din condimentele a rămas numai soy sauce. restul e identic Imagine postataImagine postata Imagine postata

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-1215-0-97561700-1578191082.jpg

#13325 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2020 - 10:20 AM

Pulpele gainii au rezistat in oala cu supa, asa ca s-au mancat ca atare, cu niste usturoi blenduit in supa de carne si mamaliga fierbinte - se cheama c-am gatit! dimineata scrob din oua adevarate, cu branza de burduf si salata

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-31889100-1578212388.jpg Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-95760800-1578212380.jpg

#13326 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2020 - 12:22 PM

Pizzaa!!! :) ( e fierbinte :) )

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-27074300-1578219729.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-73442200-1578219742.jpg

#13327 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2020 - 01:36 PM

Si una alba doar pt. je',asta e mai inalta pufoasa,contine ceapa blonda si rosie,rosmarin,oregano,fulgi de ardei iute si proaspat,putin carnat play crud uscat bucatele,putina branza ,feliute de masline si mult ulei de masline...eu asta o mananc alaturi de salata verde ...

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-71361100-1578224162.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-43966500-1578224174.jpg

#13328 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2020 - 02:33 PM

Vezi postareamoatza, la 05 January 2020 - 10:20 AM, a spus:

Pulpele gainii au rezistat in oala cu supa, asa ca s-au mancat ca atare, cu niste usturoi blenduit in supa de carne si mamaliga fierbinte - se cheama c-am gatit! dimineata scrob din oua adevarate, cu branza de burduf si salata

Atasament 2.jpg Atasament 1.jpg


Foarte fain ce ai gatit, mie imi place mult carnea de pasare, mai ales fiarta in supa si mancata ca atare, la gratar, cuptor, cum o fi.

Eu am o rata in cuptor.

#13329 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2020 - 04:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 January 2020 - 02:33 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 05 January 2020 - 10:20 AM, a spus:

Pulpele gainii au rezistat in oala cu supa, asa ca s-au mancat ca atare, cu niste usturoi blenduit in supa de carne si mamaliga fierbinte - se cheama c-am gatit! dimineata scrob din oua adevarate, cu branza de burduf si salata

Atasament 2.jpg Atasament 1.jpg


Foarte fain ce ai gatit, mie imi place mult carnea de pasare, mai ales fiarta in supa si mancata ca atare, la gratar, cuptor, cum o fi.

Eu am o rata in cuptor.



buuun, la mine urmeaza niste piepti de gasca.

#13330 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2020 - 05:57 PM

Hai ca am venit cu rata. Am unit doua retete pe care le-am tot facut, insa de data asta am zis ca nu ar fi rau sa fac 2 in 1. Extraordinara!

Rata am sarat-o si am piparat-o in interior, am umplut-o cu 2 mere curatate de coaja si taiate felii, un catel de usturoi taiat felii, doua salote taiate im sferturi sau pe jumatate in functie de cat de mari sunt.

Am inchis rata cu scobitori, am sarat-o, am frecat-o pe toate partile cu un mix de ierburi aromatice, pieptul l-am acoperit cu 100 gr de felii de pancetta taiata fin.

Am legat rata, deasupra i-am pus cubulete de unt si am pus-o in tava cu un fir de ulei ev de masline.

Am bagat-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 40 de minute pana ce s-a colorat, fara sa o intorc. I-am pus deci deasupra un paharel de coniac si cand alcoolul s-a evaporat am turnat peste rata un polonic bun de supa.

Am coborat la 180 de grade temperatura pt urmatoarele 20 de minute, dupa care am scos rata din cuptor, am scos pancetta si toata ata de bucatarie cu care am legat-o si am bagat-o iar la cuptor pt alte 30 de minute ridicind temperatura la 200 de grade.

Excelenta.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-71470500-1578239593.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-19140700-1578239604.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-47204400-1578239613.jpg

Fara poze cu umplutura cu mere, pe care le-am mancat eu aproape in totalitate. Rata a fost un succes la cei mari si la cel mic.

#13331 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 January 2020 - 08:01 PM

Nu simti cat de greu iti apas pe constiinta, mama draga? Ma duc sa imi fac harakiri...au viata, cum arata rata aia. Si vad o mamaliga aburinda si un sos de usturoi langa Imagine postata

Vezi postareaDexter, la 05 January 2020 - 04:34 AM, a spus:



de data asta am sarit mioglobina si am gatiti cu clorofila. am pornit sa fac Yasai Itame al lui George/Joji dar am deraiat si a iesit un stirfry alla Dex. legumele sunt nuked 2 minute in MW, carnea e de la coreeani, tăiata ca pentru bulgogi, iar din condimentele a rămas numai soy sauce. restul e identic Imagine postataImagine postata Imagine postata

Atasament IMG_5959.JPG


Ce misto-i si asta, mmmmm! Merge bine cu my new year's resolutions ^^
Ce is alea legume nuked, pray?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13332 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 January 2020 - 10:46 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 January 2020 - 08:01 PM, a spus:

Ce is alea legume nuked, pray?

nuked e slang pentru a găti la microunde - de exemplu I nuked the food, am gătit/incalzit in microwave. vine de la nuclear. pretty similar process Imagine postataImagine postata

#13333 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 January 2020 - 11:23 PM

Aaaaa, ia uite, nu stiam! Am mai invatat ceva ^^ Ok, nuke'em! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13334 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 January 2020 - 08:31 AM

ma gandeam c-a fost typo, naked ziceam io :hug:

#13335 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2020 - 12:53 PM

Un fel de 2 feluri :hug: un fel de Shakshuka alla Geany (in tigaia antiaderenta am parpalit felii de vinete curatate pijama,dupa ce le-am scos pe hartie absorbanta, am pus putin ulei de masline si am inabusit o ceapa rosie taiata mare,feliute de ardei gras rosu,felii de rosie,usturoi tocat marunt,ardei iute si proaspat si fulgi,sos de rosii.putin zahar,putin vin alb,oregano,piper,cand a scazut,am pus vinetele bucatele, am facut cuiburi cu lingura pus oua si facute acolo cu capac,pe langa am mai pus masline si branza de oi sfaramata,presarat cu patrunjel verde tocat,servit cu paine prajita pe care am uns sos de usturoi facut cu iaurt grecesc amestecat cu usturoi zdrobit ...mult de scris mult mai rapid de facut) :)

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-92552300-1578394348.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-76901000-1578394359.jpg

Desert clatite,nu le mai pozez ca stiti deja cum arata :hug:

#13336 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 January 2020 - 02:07 PM

Vezi postareaGeany, la 07 January 2020 - 12:53 PM, a spus:

feliute de ardei gras rosu,

iar la oferta? :hug:

mult de scris mult mai rapid de facut) :hug:

ei, nu chiar repede de facut
...


brava, Giani

Any, si rata aia a ta arata intr-un fel!!!

Cateodata vad ce faceti pe-aici si nici cuvinte n-am, ar merge un buton de like

#13337 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2020 - 02:20 PM

Hi hi hi! cat de bine ma cunosti Motzulin'..bine inteles ca la oferta :hug:

#13338 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 January 2020 - 08:33 PM

Vezi postareamoatza, la 07 January 2020 - 02:07 PM, a spus:

Cateodata vad ce faceti pe-aici si nici cuvinte n-am, ar merge un buton de like


Daca ai sti de cate ori caut butonul de like... :sad3: :hug:

#13339 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 January 2020 - 12:39 PM

Toata lumea la disciplina? Imagine postata Asa va vreu!Ieri: (eternul) piept de pui in hartie de copt, cu vreo doi stropi de ulei , un catel de usturoi sfaramat pe el, ceva cimbru, piper si sare cu zgarcenie mare. Dat la temperatura mica, 150, lasat sa se patrunda bine, dar sa ramana moale si zemos. Cu salata de laptuci. Hai la multi ani si tot asa o sa o tin...traiasca pieptul de pui si pestele. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13340 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 January 2020 - 12:58 PM

Eu aveam resturi de branze diverse,le-asi fi facut cu mamaliguta dar hunii au vrut macaroane cu branza la cuptor(asa ca pe vremuri :sad3: )

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-71498700-1578567483.jpg

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 665
  • 666
  • 667
  • 668
  • 669
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 1 utilizatori anonimi