Hai ca am venit cu rata. Am unit doua retete pe care le-am tot facut, insa de data asta am zis ca nu ar fi rau sa fac 2 in 1. Extraordinara!
Rata am sarat-o si am piparat-o in interior, am umplut-o cu 2 mere curatate de coaja si taiate felii, un catel de usturoi taiat felii, doua salote taiate im sferturi sau pe jumatate in functie de cat de mari sunt.
Am inchis rata cu scobitori, am sarat-o, am frecat-o pe toate partile cu un mix de ierburi aromatice, pieptul l-am acoperit cu 100 gr de felii de pancetta taiata fin.
Am legat rata, deasupra i-am pus cubulete de unt si am pus-o in tava cu un fir de ulei ev de masline.
Am bagat-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 40 de minute pana ce s-a colorat, fara sa o intorc. I-am pus deci deasupra un paharel de coniac si cand alcoolul s-a evaporat am turnat peste rata un polonic bun de supa.
Am coborat la 180 de grade temperatura pt urmatoarele 20 de minute, dupa care am scos rata din cuptor, am scos pancetta si toata ata de bucatarie cu care am legat-o si am bagat-o iar la cuptor pt alte 30 de minute ridicind temperatura la 200 de grade.
Excelenta.
Fara poze cu umplutura cu mere, pe care le-am mancat eu aproape in totalitate. Rata a fost un succes la cei mari si la cel mic.