Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 671
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13441 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 January 2020 - 05:49 PM

Trebuie sa fac si eu mazare, ca imi place maxim si nu am facut de zeci de ani...
Azi: ciorba de afumatura cu multe zgarciuri si multe perisoare.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-12-0-23669800-1579794566.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13442 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2020 - 06:22 PM

Vezi postareamino, la 23 January 2020 - 03:10 PM, a spus:

Carmella, Geany ce bine arata toate! Intrebare, cand gatiti la wok, aveti la plita ochi special pentru wok sau merge si pe un ochi mare obisnuit? Cand am luat eu plita erau plite cu ochi special pentru wok dar erau mai scumpe si am zis pas dar acum cand vad atatea retete misto parca ma bate gandul sa imi iau un wok si sa incerc dar nu stiu daca e suficient ochiul mare de la plita!


Acum 3 ani și un pic mi-am schimbat aragazul și am luat plită cu un ochi pentru wok, că și înainte găteam des în stilul ăsta pe ochi normal, aveam totuși unul foarte mare. Dar nici nu se compară cu ăsta de acum, ăsta încinge wok-ul așa de tare în 5 secunde că trebuie să ai totul gata repede, altfel trebuie să-l iei de pe foc că pîrlește tot în cîteva secunde.

#13443 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,000
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 January 2020 - 08:25 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 January 2020 - 06:22 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 23 January 2020 - 03:10 PM, a spus:

Carmella, Geany ce bine arata toate! Intrebare, cand gatiti la wok, aveti la plita ochi special pentru wok sau merge si pe un ochi mare obisnuit? Cand am luat eu plita erau plite cu ochi special pentru wok dar erau mai scumpe si am zis pas dar acum cand vad atatea retete misto parca ma bate gandul sa imi iau un wok si sa incerc dar nu stiu daca e suficient ochiul mare de la plita!


Acum 3 ani și un pic mi-am schimbat aragazul și am luat plită cu un ochi pentru wok, că și înainte găteam des în stilul ăsta pe ochi normal, aveam totuși unul foarte mare. Dar nici nu se compară cu ăsta de acum, ăsta încinge wok-ul așa de tare în 5 secunde că trebuie să ai totul gata repede, altfel trebuie să-l iei de pe foc că pîrlește tot în cîteva secunde.


Banuiam eu ca trebuie ochiul ala pentru wok, multumesc pentru informatii Carmella si Geany. Eu nu am aragaz si plita este cu ochi mare, fara ochi de wok, deci zic pas la wok.

#13444 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2020 - 10:01 PM

Ieri o salată cu frunze diverse și piept de pui la grătar, cu niște ulei de măsline, oțet balsamic și sirop de rodie.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-26823500-1579809711.jpg

#13445 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2020 - 10:19 PM

:beer2: Poza asta mi-asi face-o tablou Carmella :pupic: jur pe rosu! ... :lol:

#13446 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2020 - 10:57 PM

Vezi postareaGeany, la 23 January 2020 - 10:19 PM, a spus:

:beer2: Poza asta mi-asi face-o tablou Carmella :pupic: jur pe rosu! ... :lol:



Ți-o fac cadou ;)

#13447 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2020 - 11:03 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 January 2020 - 10:57 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 January 2020 - 10:19 PM, a spus:

:lol: Poza asta mi-asi face-o tablou Carmella :pupic: jur pe rosu! ... ;)



Ți-o fac cadou :D

;) Merci! zau ca e f. reusita si inspiranta si pe gustul meu total :beer2:

#13448 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 January 2020 - 03:33 PM

Ieri pilaf din bulgur cu carne de berbecuț

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-38418500-1579959111.jpg

Mai am jumătate din pulpă cu os, am pus-o la marinat în chefir cu ghimbir, diseară o pun la cuptor o oră jumate. Proteină :pupic:

#13449 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 January 2020 - 09:55 AM

O tartă cu praz și ceapă în umplutură cu smîntînă, ou și brînză - puțin cheddar și puțină telemea de vacă. Nu am pus niciun aluat ca bază.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-31674900-1580025197.jpg

#13450 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,000
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 January 2020 - 04:48 PM

Aseara am facut pizza, azi pui la sticla si friptura la cuptor cu salata (fara piept de pui) a Carmellei. Din pacate fara poze!

#13451 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2020 - 06:00 PM

Deci cuptorul meu e ko, asa ca azi bibilica la tigaie cu rozmarin, stinsa cu vin rosu, iepure la oala Creuset (una dintre cele mai bune investitii in bucatarie, adica bani cheltuiti bine) reteta soacramii , carnea extrem de frageda cade singura de pe oase, n-are importanta ca e pulpa sau spate, tot moale e.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-14533700-1580054054.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-03144300-1580054067.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-14820200-1580054077.jpg

Acum cateva zile am facut un aluat din carne tocata mixta vita si porc, mortadella, oua, parmigiano. Din circa jumatate de aluat am facut chiftele cu cartofi si sos de rosii. Cu sosul de rosii ramas plus ce a ramas din
cartofi si chiftele am pus peste paste scurte numite Ditali si care se mananca cu lingura. Din cealalta jumatate la care am adaugat un catel de usturoi, am facut o chiftea giganta cu mazare (fara poza).

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-46613600-1580054261.jpg

Lori arata excelent ciorba.

#13452 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 January 2020 - 10:38 PM

Am mai creat o sălățică din salată verde, ceapă verde, ridichi, ardei capia, ardei iute roșu, pătrunjel verde, somon afumat, lămîie și ulei de măsline. Și am mîncat-o cu wasa de secară cu susan.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-48705000-1580070937.jpg

#13453 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2020 - 08:30 AM

supa de gasca cu galuste, mamaliga cu branzade burduf - am gasit una care sa-mi placa! - ficat de iepure cu un sos picant, pulpa de vitel inabusita cu sos alb de smantana, mazare si cartof dulce cu un strop de unt, trase la tigaie - combinatii, caras si pulpe la gratar.
poze pe sarite :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-32909900-1580106528.jpgImagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-62452300-1580106542.jpgImagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-81032600-1580106536.jpgImagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-50851400-1580106549.jpgImagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-55239700-1580106556.jpg

#13454 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 January 2020 - 01:18 PM

In sf. fasolica la care visam :rolleyes: ...scazuta asa cu ciolan afumat dezosat facut feliute si carnacior rondele,servita cu paine neagra si pepenas murat =))

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-92981900-1580123889.jpg

p.s edit> uitai sa mentionez ca tarta Carmelei m-a ucis ,definitiv''si iremediabil'' :rolleyes: ... =)) ...(e pe gustul meu totall!!) =))

Aceasta postare a fost editata de Geany: 27 January 2020 - 01:51 PM


#13455 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2020 - 01:59 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2020 - 06:00 PM, a spus:

Deci cuptorul meu e ko, asa ca azi bibilica la tigaie cu rozmarin, stinsa cu vin rosu, iepure la oala Creuset (una dintre cele mai bune investitii in bucatarie, adica bani cheltuiti bine) reteta soacramii , carnea extrem de frageda cade singura de pe oase, n-are importanta ca e pulpa sau spate, tot moale e.

Atasament 20200126_121745-1.jpg

Atasament 20200126_134822.jpg

Atasament 20200126_134827.jpg

Acum cateva zile am facut un aluat din carne tocata mixta vita si porc, mortadella, oua, parmigiano. Din circa jumatate de aluat am facut chiftele cu cartofi si sos de rosii. Cu sosul de rosii ramas plus ce a ramas din
cartofi si chiftele am pus peste paste scurte numite Ditali si care se mananca cu lingura. Din cealalta jumatate la care am adaugat un catel de usturoi, am facut o chiftea giganta cu mazare (fara poza).

Atasament 20200122_191125.jpg

Lori arata excelent ciorba.
Multumesc, draga mea! Imagine postata


Mor incet. Si sigur. Ma duc sa la alatur cuptorului tau...esti maestra bai!
Ce oala, ce oalaaaaa? Din aia cu capac greu? Cum iti iese rumeneala aia fantastica, ma lasi mereu masca. Reteta de iepure a alta decat ce ai pus deja? Banuiesc ca tot aia e, nu?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13456 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 January 2020 - 01:27 PM

Pilaf(dar in care am pus si fulgi de ardei iute si curcuma (turmeric) si putin curry ),cu ciocanele de pui fripte si salata verde ca sa mai schimbam si noi muraciunile' :scratch:

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-11505000-1580297225.jpg

#13457 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2020 - 02:34 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2020 - 01:59 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2020 - 06:00 PM, a spus:

Deci cuptorul meu e ko, asa ca azi bibilica la tigaie cu rozmarin, stinsa cu vin rosu, iepure la oala Creuset (una dintre cele mai bune investitii in bucatarie, adica bani cheltuiti bine) reteta soacramii , carnea extrem de frageda cade singura de pe oase, n-are importanta ca e pulpa sau spate, tot moale e.

Atasament 20200126_121745-1.jpg

Atasament 20200126_134822.jpg

Atasament 20200126_134827.jpg

Acum cateva zile am facut un aluat din carne tocata mixta vita si porc, mortadella, oua, parmigiano. Din circa jumatate de aluat am facut chiftele cu cartofi si sos de rosii. Cu sosul de rosii ramas plus ce a ramas din
cartofi si chiftele am pus peste paste scurte numite Ditali si care se mananca cu lingura. Din cealalta jumatate la care am adaugat un catel de usturoi, am facut o chiftea giganta cu mazare (fara poza).

Atasament 20200122_191125.jpg

Lori arata excelent ciorba.
Multumesc, draga mea! Imagine postata


Mor incet. Si sigur. Ma duc sa la alatur cuptorului tau...esti maestra bai!
Ce oala, ce oalaaaaa? Din aia cu capac greu? Cum iti iese rumeneala aia fantastica, ma lasi mereu masca. Reteta de iepure a alta decat ce ai pus deja? Banuiesc ca tot aia e, nu?



Vai Lori tre sa iau alt cuptor 😭!
Si eu fara cuptor parca am mainile legate.
Dar vreau sa zic ca bibilica a iesit grozav in tigaie. Am pus-o asa taiata bucati la rumenit in ulei ev de masline, am intors-o pe o parte si pe alta pana ce s-a rumenit frumos. Am stins apoi cu vin rosu, dupa ce alcoolul s-a evaporat am pus rozmarinul si putina apa si am acoperit cu un capac.
Am lasat-o acolo la foc molcom pana ce s-a facut.

Iepurele e acela la oala peste care pun ulei ev de masline, otet, apa, multa multa salvie si cativa catei de usturoi. Se lasa la fiert acoperit cam vreo ora jumate, carnea cade ea singura de pe oase atat de de moale. Este reteta pe forum.

Oala e Creuset, as vrea sa mai iau o cratita tot de la ei. Candva.

#13458 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,457
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2020 - 04:21 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2020 - 02:34 PM, a spus:

Vai Lori tre sa iau alt cuptor 😭!

dupa ce-l iei pe undeva pe la Tehnici sa ne povestesti

#13459 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2020 - 05:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2020 - 04:21 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2020 - 02:34 PM, a spus:

Vai Lori tre sa iau alt cuptor 😭!

dupa ce-l iei pe undeva pe la Tehnici sa ne povestesti


Chiar nu stiu incotro s-o apuc, ce sa iau.
A fost bun Smeg-ul meu, a copt orice excelent plus ca si designul mi-a placut mereu la el. Acum chiar nu stiu ce sa iau. M-am uitat pe net, pentru unii e buna o marca, pentru altii e mai buna alta marca si tot asa. Am vazut ieri unul asa pe fuga, avea o placa pe fundul cuptorului jos pe care cica se coace pizza in 4 minute. Dar la cata pizza fac eu 🤣....

Daca as putea mi-as lua un Lachance rosu Lori 😎, din ala in care poti coace 5 cozonaci deodata (sau sa-i arzi, ma rog ..🤣).Numai ca la mine aragazul e pe insula deci nu as putea cel putin deocamdata. In afara faptului ca un astfel de aragaz costa o avere.

#13460 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2020 - 05:51 PM

Hai ca deja sunt offtopic.

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 671
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi