Ce ati gatit astazi?
#14541
Postat 24 March 2021 - 12:59 PM
Rata la cuptor
Cu ce ramane din puiul fiert in supa, fac chiftele la cuptor
#14542
Postat 25 March 2021 - 09:12 AM
Supa crema de linte cu smantana, lamaie si crutoane. Am facut supa pentru lenesi, n-am calit nimit separat, am pus totul la fiert impreuna (linte rosie, morcov, ceapa).
#14543
Postat 27 March 2021 - 12:06 PM
Si rulada la cererea telespectatorilor, ca le-a placut de data trecuta, asta a iesit si mai buna. Pentru mine cu asparagus si varza de bruxelles cu sos de soia, de asta se vad cam negre dar erau maronii .
Imagini atasate
#14544
Postat 27 March 2021 - 01:33 PM
Ce frumos ti-a iesit rulada Adi!
#14545
Postat 28 March 2021 - 03:37 AM
adi_edi, la 24 March 2021 - 04:41 AM, a spus:
PS cred ca ai pus prea multe liniute, dar de minunat m-am minunat
ai dreptate, cam multe liniuțe dar m-am ghidat după principiul sa fie din belșug
ringiri (asa ii spune in engleza doamna japoneza cu reteta si metoda) - tai in diagonala dupa care rotesti 90 de grade si tai din nou in diagonala. cica asa suprafata care absoarbe sosurile e mai mare
PS la ce a postat Any am privit cu ochii inchisi, nu am vazut nici o bibilică, nici o fiorentină, nimic
#14546
Postat 28 March 2021 - 11:40 PM
io la bunici, putinii aia ani pe care i-am prins, mincam mamaliga toata ziua
asa ca azi aveam bucati de pui de-ala adevarat, facusem ieri un fel de soffritto cu o ceapa, morcovi, frunzele conopidei si o radacina alba amara care e aici si care seamana cu radacina de patrunjel dar nu e el asa ca am prajit puiul in grasimea proprie plus un picut de ulei, adaugat vin rosu, soffrito-ul asta si suc de rosii si cind am vazut cum arata am zis, mamaliga trebuie alaturi, si ea a fost
#14547
Postat 30 March 2021 - 09:01 PM
#14548
Postat 31 March 2021 - 08:16 PM
Lori fain de tot ce ai facut tu acolo, doua farfurii as manca. Chiar mi-e pofta, eu ciorbe si bors nu fac.
#14549
Postat 01 April 2021 - 07:02 AM
#14550
Postat 01 April 2021 - 07:24 AM
Adriana, la 28 March 2021 - 11:40 PM, a spus:
io la bunici, putinii aia ani pe care i-am prins, mincam mamaliga toata ziua
asa ca azi aveam bucati de pui de-ala adevarat, facusem ieri un fel de soffritto cu o ceapa, morcovi, frunzele conopidei si o radacina alba amara care e aici si care seamana cu radacina de patrunjel dar nu e el asa ca am prajit puiul in grasimea proprie plus un picut de ulei, adaugat vin rosu, soffrito-ul asta si suc de rosii si cind am vazut cum arata am zis, mamaliga trebuie alaturi, si ea a fost
polenta_pollop.jpg
Pagina asta cred ca o putem intitula : La Vendetta Italiana .
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 01 April 2021 - 07:24 AM
#14551
Postat 01 April 2021 - 11:22 AM
Imagini atasate
#14552
Postat 01 April 2021 - 02:09 PM
Nu ma opresc pana nu dispare leurda...
#14553
Postat 01 April 2021 - 06:45 PM
Humus cu carnita si painici facute in cuptor acu cateva lunibsi scoase acum de la inghet 😂
Multi, da' multi ardeiasi de toate culorile umpluti
Si cu iaurt
#14554
Postat 01 April 2021 - 06:50 PM
Pe humus e carne tocata, Clau?
#14555
Postat 01 April 2021 - 08:07 PM
Lapona Enigel, la 01 April 2021 - 06:50 PM, a spus:
Pe humus e carne tocata, Clau?
Dap, carne tocata de vita prajita in tigaie cu sare, piper, paprika dulce si un pic de vin rosu. Dupa ce s-a evaportat vinul se mai perpeleste 1 min ca sa nh se usuce prea tare, se pune peste humus, sr adauga ulei dd masline, zeama de lamaie si sumac ( sumac e ce se vede peste carne si humus, nu paprika)
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 01 April 2021 - 08:15 PM
#14556
Postat 01 April 2021 - 09:50 PM
clau_ash, la 01 April 2021 - 08:07 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 01 April 2021 - 06:50 PM, a spus:
Dap, carne tocata de vita prajita in tigaie cu sare, piper, paprika dulce si un pic de vin rosu. Dupa ce s-a evaportat vinul se mai perpeleste 1 min ca sa nh se usuce prea tare, se pune peste humus, sr adauga ulei dd masline, zeama de lamaie si sumac ( sumac e ce se vede peste carne si humus, nu paprika)
Multumesc pentru explicatiie, Clau! Am o cutie de naut, nu am facut ever humus eu. Cred ca o sa incerc reteta ta.
#14557
Postat 09 April 2021 - 01:05 PM
Eu aseara iepure la tigaie fara poza finala ca am uitat sa fac cand a fost gata 😂. Iepure perpelit pe toate partile in ulei ev si rozmarin, stins cu vin dupa care am pus 4 catei de usturoi , 2 cepe rosii, 2 morcovi si multe rosioare. Am adaugat supa si la final a avut mult sos, un deliciu. Cu multa paine proaspata evident.
#14558
Postat 11 April 2021 - 01:18 PM
Nu-mi aduc aminte daca am facut vreodata friptura traditionala de miel...cel mai probabil nu, ca je mananca doar facut de mana lu' Pa al meu. Io am uscat-o pe-a mea, ca ma luai cu treburi...o sa ii dau un repetir la Paste. Nu al Cailor, sper.
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 11 April 2021 - 01:19 PM
#14560
Postat 11 April 2021 - 03:12 PM
any_annette, la 11 April 2021 - 02:38 PM, a spus:
Dau fasolica pe-o ciosvarta de rata. Zici ca jucam sah aici