Ce ati gatit astazi?
#15901
Postat 25 September 2025 - 12:24 PM
#15905
Postat 26 September 2025 - 09:49 PM
mino, la 26 September 2025 - 09:07 AM, a spus:
Și maslineeee
Si eu tot asa fac salata orientala. Uneori mai pun si frunze de salata verde.
Mai aveam niste ardei gras in gradina dar au scapat gainile in ei si incepusera sa-i ciupeasca, asa ca i-am cules. Cum erau mai mici decat cei uriasi oe care ii gasesc de obicei in magzin, m-am gandit ca merg foarte bine umpluti, mai ales ca vara asta nu facusem deloc. Doar ca abia ce avusesem sarmale nu foarte demult apoi si musaca-tot cu carne tocata… nu prea am avut pofta de ei. I-am pus pe portii, gatiti asa si cu putin sos si i-am bagat la congelator.
Am facut si o ciorba de fasole verde cu bors si leustean verde din curte care inca rezista eroic. Asta a mers bine.
Mai am in plan niste ciocanele de pui cu coaja crocanta.
#15906
Postat 27 September 2025 - 12:18 PM
Imagini atasate
#15908
Postat 28 September 2025 - 09:55 PM
- o tarta sarata cu foetaj umpluta cu frunze de mangold si brinza auricchio
- pulpe de pui cu bere
- o peperonata adica baza de ceapa, apoi ardei bucati si un pic de suc de rosii
- risotto cu prosciutto cotto si dovlecel
#15909
Postat 29 September 2025 - 10:50 AM
Imagini atasate
#15910
Postat 29 September 2025 - 02:15 PM
Ciorba de perisoare

mancare de conopida cu pui si frunze de telina:

fasole batuta:

Salau cu sosul remoulade al bunicii (ca nu ne saturam de el):
#15912
Postat 29 September 2025 - 03:51 PM
Si eu sint curioasa cum faci sosul remoulade pentru salau. Si noua ne place sosul remoulade si cu peste dar si cu oua fierte tari, asa ca sint curioasa si de alte retete decat cea pe care o folosesc eu.
Aseara am avut stir fry de pui cu ciuperci negre si legume.
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 29 September 2025 - 03:55 PM
#15914
Postat 29 September 2025 - 06:40 PM
black_cat, la 29 September 2025 - 03:51 PM, a spus:
Si eu sint curioasa cum faci sosul remoulade pentru salau. Si noua ne place sosul remoulade si cu peste dar si cu oua fierte tari, asa ca sint curioasa si de alte retete decat cea pe care o folosesc eu.
Aseara am avut stir fry de pui cu ciuperci negre si legume. IMG_1859.jpeg
Am tot spus ca iau si eu ciuperci negre, bănuiesc ca sunt urechi de lemn. Tu cum faci stir fry-ul Blackie? Ca voi sunteți specialiști în mâncăruri asiatice!
#15915
Postat 29 September 2025 - 06:57 PM
Cum ai facut sosul de branza, tare imi face cu ochiul.
Noi am avut saptamana asta:
Paste cu sos de smantana si salmon

Aripioare cu cartofi la cuptor

Pulpite de pui pe frigarui si kabab turcesc
#15916
Postat 29 September 2025 - 07:25 PM
clau_ash, la 29 September 2025 - 06:57 PM, a spus:
Cum ai facut sosul de branza, tare imi face cu ochiul.
Am pus 200g smântână lichidă pentru gătit la foc mic, când a început să clocotească am adăugat 100g de brânză chedar, am amestecat și când s-a topit brânza am adăugat parmezan, la ochi, după gust și am închis. Mi-a plăcut maxim sosul, merge la fix și cu paste.
#15917
Postat 29 September 2025 - 08:29 PM
Imagini atasate
#15918
Postat 29 September 2025 - 08:42 PM
#15919
Postat 29 September 2025 - 08:58 PM
Adriana, la 29 September 2025 - 08:42 PM, a spus:
Carne de vita tocata de 2 ori, 30% grasime de vaca, ameatecata cu ardei capia taiat marunt, ardei iute taiat marunt, sare, paprika, chimion, o legatura de coriandru tocat marunt ( se poate si patrunjel in loc de coriandru), amestecate bine si lipete de tepusa
#15920
Postat 30 September 2025 - 08:08 AM

Ajutor







