Deci draga pisoi(mi-a fost dor de tine),asa mai fac si eu uneori ca si tine,uneori cu cartofi in straturi ,alte ori cu vinete griliate sau prajite,alte ori cu cartof piure....
De asta data am taiat rondele de cartofi groase si le-am prajit in tigaie doar 2 minute cu capac,le-am scos cu o paleta intr-o strecuratoare ca pana se racoresc mai picura din ulei,timp in care am tras tot la tigaie vreo 8 palariute de ciupercute tot 2 minute doar,am calit o ceapa rosie si una blonda taiate solzisor in ulei de masline (doar un fir) si un cubulet de unt,adaugat la ele si scuturatura de la lamelele de ciupercute si piciorusele tocate din cutit,am stins cu vin alb,evaporat, scazut,sare piper,marar verde tocat si frunze de ceapa verde tocate.Am amestecat toate cu 7-800 gr. carne tocata de porc amestec cu vitel(carnea cruda nu calita),am pus si 3 oua si sare(condiment de porc),piper,boia dulce si iute,putin maghiran uscat,1 lingura de faina alba...Am uns forma cu ulei si am tapetat-o cu pesmet,am pus un strat dublu de rondele de cartofi(aia usor caliti),1/2 cantitatea de tocatura,palariutele de ciupercute cu fata in jos,restul de 1/2 de tocatura,si din nou strat dublu de rondele de cartofi(caliti),am presarat deasupra putin pesmet si am dat la cuptorul dinainte incins la foc destul de iute,cand am vazut ca incepe sa se zvante (cam dupa 40-45 de min)am pus deasupra 2 oua batute cu 1 lingura de faina alba, sare piper,putina branza de burduf si verdeata tocata(marar verde si codite de ceapa verde) si am mai lasat mai bine de 1/2 de ora...cand am bagat scobitoarea si iesea doar grasime limpede la suprafata...atungi am picurat ceva sos de rosii ca nu mananca copii asa alba'' si am ras putin parmegeano sa-i amagesc(si a functionat ca au halit tot),am lasat sa se racoreasca putin si am rotit scurt de forma ca la sarmale,am si inclinat-o in toate directiile dupa ce am trecut cu lama cutitului usor sa desprind marginile,si cand am rasturnat pe platou(doar calduta mai era)s-a rasturnat perfect ca un tort...Asta e a fost buna rau...