Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#961 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 May 2010 - 07:53 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 04 May 2010 - 07:50 PM, a spus:

Vazand salata de orez a Adrianei :violent1: ,ma gandeam ca ar fi fost o idee grozava,asta daca-mi dadea prin minte

Mie mi-a dat prin minte dar n-am potrivit-o cu timpul, de obicei aici se face vara pentru ca se maninca rece si e racoritoare, doar ca acum ploua intr-una de citeva zile si e un frig de azi la prinz mi-am incalzit-o in microunde ca n-am avut curaj sa o maninc rece de la frigider :toothy9;

#962 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 08:27 AM

Musaca cu carne tocata de porc cu vitel,intre 2 straturi de rondele de cartofi,pe la mijlocul stratului de carne am pus palariute de ciupercute cu fata in jos,scobitura de lamele si piciorusele le-am calit cu ceapa in putin unt si le-am pus in tocatura cu marar verde si codite de ceapa verde...

Iata cu un buchetel de narcise pt. voi...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127304052321.jpg

Deasupra i-am dat cu un fir de sos de rosii ca sa pacalesc ,coptii' s-a manance,ca daca o vad asa alba n-o vor,asa o asociaza cu pizza..

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127304053029.jpg

Asa arata scoasa din forma...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127304053773.jpg

Si o felie,noi am servit cu salata verde

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127304054826.jpg

Nu stiu cat se vede ciupercuta in sectiune,da' sta tare bine acolo'...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127304055939.jpg

A fost tare buna..

#963 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 May 2010 - 11:19 AM

Geany, arata cam bine musacaua ta in sectiune. Eu nu stiam sa o fac asa. Cum o faci? cu cartofi fierti inainte? Iar carnea o prajesti ianinte? Si deasupra ce pui? Pare inchegata bine si cred ca a fost fuarte buna. reteta de o am eu zice de straturi alternante de carne si cartofi, cat tin ingredientele, asa ca arata altfel decat a ta, care ma tenteaza :hello: .

#964 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 11:42 AM

Deci draga pisoi(mi-a fost dor de tine),asa mai fac si eu uneori ca si tine,uneori cu cartofi in straturi ,alte ori cu vinete griliate sau prajite,alte ori cu cartof piure....

De asta data am taiat rondele de cartofi groase si le-am prajit in tigaie doar 2 minute cu capac,le-am scos cu o paleta intr-o strecuratoare ca pana se racoresc mai picura din ulei,timp in care am tras tot la tigaie vreo 8 palariute de ciupercute tot 2 minute doar,am calit o ceapa rosie si una blonda taiate solzisor in ulei de masline (doar un fir) si un cubulet de unt,adaugat la ele si scuturatura de la lamelele de ciupercute si piciorusele tocate din cutit,am stins cu vin alb,evaporat, scazut,sare piper,marar verde tocat si frunze de ceapa verde tocate.Am amestecat toate cu 7-800 gr. carne tocata de porc amestec cu vitel(carnea cruda nu calita),am pus si 3 oua si sare(condiment de porc),piper,boia dulce si iute,putin maghiran uscat,1 lingura de faina alba...Am uns forma cu ulei si am tapetat-o cu pesmet,am pus un strat dublu de rondele de cartofi(aia usor caliti),1/2 cantitatea de tocatura,palariutele de ciupercute cu fata in jos,restul de 1/2 de tocatura,si din nou strat dublu de rondele de cartofi(caliti),am presarat deasupra putin pesmet si am dat la cuptorul dinainte incins la foc destul de iute,cand am vazut ca incepe sa se zvante (cam dupa 40-45 de min)am pus deasupra 2 oua batute cu 1 lingura de faina alba, sare piper,putina branza de burduf si verdeata tocata(marar verde si codite de ceapa verde) si am mai lasat mai bine de 1/2 de ora...cand am bagat scobitoarea si iesea doar grasime limpede la suprafata...atungi am picurat ceva sos de rosii ca nu mananca copii asa alba'' si am ras putin parmegeano sa-i amagesc(si a functionat ca au halit tot),am lasat sa se racoreasca putin si am rotit scurt de forma ca la sarmale,am si inclinat-o in toate directiile dupa ce am trecut cu lama cutitului usor sa desprind marginile,si cand am rasturnat pe platou(doar calduta mai era)s-a rasturnat perfect ca un tort...Asta e a fost buna rau... :-*

#965 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 May 2010 - 12:16 PM

Sarumana de detalii! Si mie mi-a fost dor de tine :-* , am avut liber si cand sunt acasa nu intru pe internet.

Am inteles de ce sta asa inchegata! Pentru ca pui oua! foarte bine, o sa fac si eu asa. In plus ideea cu prajitul feliilor de cartofi e fuarte faina. O adopt daca nu e cu suparare. Eu mai calesc pe langa ceapa si niste bulion bun pana prinde uleiul culoare - treaba asta mie mi se pare tare gustoasa si nu prea sar peste ea decat daca n-am bulion in casa.

Ce servesti la musaca, muraturi sau salata? sau doar rosii simple? ce crezi ca merge mai bine?

#966 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 12:27 PM

Am uitat sa specific,si eu am pus bulion la calit ceapa(se vede si dupa culoarea umpluturii),daca nu ar fi fost forma mea asa plina(era cam micuta)asi fi pus si rondele de rosie deasupra...ca si garnitura merge bine orice,mie in functie de sezon: primavara imi place salata verde asortata,iarna muraturi si vara salata de rosii cu castraveti ceapa si ardei grasi(da aia de gradina)toamna salata de varza ,ardei copti si gogosari copti(phii!!! ce-mi plac aia ''rapanosi'' ca-s picanti,iuti)...da' aici deja e chestie de gusturi...

#967 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 May 2010 - 01:38 PM

Geany, super arata musacaua ta :-* !

#968 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 01:48 PM

Multumesc Any ma bucur ca-ti place...Si foxy a facut una bestiala e postata la mancaruri in imagini(pas cu pas)...da a mea e mai dupa ureche asa...mai pi' dulcili grai moldovinesc :-* ...

#969 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 May 2010 - 04:46 PM

Geany,e ochioasa tare musacaua ta. :-* M-as infinge si eu un pic intr-un coltisor :-*
Tot cu gandul la salata de orez a Adrianei,care mi-am propus sa o fac maiine, am executat ardei umpluti cu, cus-cus si ciuperci.O bunatate rara. :-*

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127307067326.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127307077903.jpg


#970 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 06:56 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 05 May 2010 - 04:46 PM, a spus:

Geany,e ochioasa tare musacaua ta. :-* M-as infinge si eu un pic intr-un coltisor :)



Draga Nico iti ofer cu mare drag ce colt vrei tu...faini tare si ardeii tai umpluti,imi place tare ceapa aia violeta coapta asa...uite ca aici am fost pe aceeasi lungime de unda,cu tine :-* ..cu ce crezi tu ca am mancat eu ceapa rosie??!!Cu bors de fasole... :-*
Am fost la piata si am gasit niste verdeturi faine rau(proaspete si niste legaturi uriase)de:leustean,marar,patrunjel,ceapa verde,loboda rosie si alba,stevie,cimbru...Am luat si o fasolica ,colorata si un bors de putina,taiteii i-am facut eu dintr-un out de taran'' si sare,faina...A iesit un bors de moare lumea...Servit cu o daraba de paine neagra,ceapa rosie,ceapa verde(sa nu ma pupati azi c-o sa cadeti pe jos :) ...ardei iute proaspat si suculent ce mai...jale cu J-mare...)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127307847724.jpg

#971 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 08:09 PM

Yo azi,o pita de casa si daca tot aveam mult aluat si branzeturi de oi prin congelator+marar si ceapa verde,
am pus de Placinte Cretze.
Nu va panicati ,ca eu mai mult le-am admirat.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308268909.jpg

Servite cu smantana,cum altfel.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-1273082747.jpg

Iaca si pita 1,2 KG.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308281994.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308291195.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#972 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 08:44 PM

Deci draga Pisco'bravo tie ca poti sa te abtinezi :tongue3: ...la cat de bine arata io' a-si hali una in momentu' unu' desi nu mi-e foame deloc'... dar la cum arata...eu una nu rezist =)) ...Is' o pofticioasa ce sa fac??!! :angry:

#973 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2010 - 09:00 PM

Ce bunatati imi vad ochii..musaca, ardei umpluti, placinte.. nici nu stiu din care sa mananc prima data :tongue3:

Pisco, cum ai facut placintele?? ca nu mai pot de pofta.. vreau si eu :angry:=))
Imagine postata

#974 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 09:18 PM

Ma duc sa posez reteta la dospituri sa nu fiu off topic.
Asa ca pofticioaselor ,va invit acolo in juma de ora daca nu pica nettul.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#975 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 09:30 PM

PO'A sa pice ca io' viu...stau si astept sa vie :tongue3: ..

#976 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 05 May 2010 - 10:03 PM

Vad ca-i zi de umplute! Eu am facut vinete umplute, reteta de la Stella, Imam Bayildi. O minunatie si este vegan. Dar e asa buna ca nici nu-ti dai seama ca n-are carne. :tongue3:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-97-127308976625.jpg

#977 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:08 PM

Ce vanata babana,Laura.
Abia astept sa apar si la noi,alea de gradina.
Cum e reteta ta ?Are si stafide ?
Eu am mancat la turci cu stafide si erau de belea.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#978 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 05 May 2010 - 11:02 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 May 2010 - 10:08 PM, a spus:

Ce vanata babana,Laura.
Abia astept sa apar si la noi,alea de gradina.
Cum e reteta ta ?Are si stafide ?
Eu am mancat la turci cu stafide si erau de belea.Imagine postata


Au fost destul de babane, asta-i mai micutza, e pe farfuria de aperitiv. Io la vinete de gradina n-am sanse, doar la de astea ce cresc in supermagazin :blob8: . Atat iarna ca si vara au acelasi gust :floare: .

N-au stafide. :pupic: Am scobit vanata si am taiat marunt miezul, le-am oparit in apa fierbinte cam 1/4 ora, le-am perpelit in tigaie fara ulei. Apoi am preparat umplutura, o ceapa mare solzi fini, ardei cuburi, nitel usturoi si miezul de vanata le-am calit in ulei de masline pana au avut gust bun am stins cu pasta de rosii, apoi am umplut vinetele si le-am vârat 20 minute la cuptor, din care 5 s-au perpelit cu rezistenta electrica de sus.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-97-12730935541.jpg

#979 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 05 May 2010 - 11:07 PM

In schimb tu mi-ai facut pofta de placinta. :floare: :blob8:

#980 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 May 2010 - 11:27 AM

Ieri am uitat sa pun ravioli umpluti cu prosciutto (umpluti la fabrica) cu nouinvatatul sos de usuturoi cu vodka
.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-168-12731380614.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi