Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1321 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,486
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2010 - 08:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 04:36 PM, a spus:

Adriana, te rog da-mi reteta de snitele la cuptor, ca eu nu fac prajeli pe aragaz. Am incercat si eu o data snitele pane (cu coca), dar mi s-a scurs si mi s-au unit intre ele si nu au iesit crocante si nici lipita coca de snitele nu era ... cred ca trebuia sa le dau intai prin faina ... Acelasi lucru pe aragaz, prajite in tigaie imi iesea bine, nu stiu ce s-a intamplat ... In schimb chiftelele/cartofii pai imi ies bine ... asa la cuptor coapte in un pic de ulei.

Nu e nici o reteta, eu fac foarte des ceea ce trebuie prajit la cuptor, evident nu ceva trecut printr-o pastella care ar curge. Dar felii de peste sau carne trecute prin faina, ou si apoi pesmet, sau fulgi de porumb sau sau sau, merg foarte bine.
In cazul de fata erau pur si simplu trecute prin faina de griu dur respectivele felii si gata, puse la 200°C.
La fel adica la cuptor fac tot felul de pirjoale, chiar si frigarui sau cirnaciori.
Acu mi-am luat un cuptoras micut care in 10 minute mi-a decongelat si incalzit cornuletele si pizzettele facute la ziua lui Marco, asa ca sunt foarte entuziasmata de achizitie si il folosesc zilnic.

#1322 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 10:36 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2010 - 08:15 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 04:36 PM, a spus:

Adriana, te rog da-mi reteta de snitele la cuptor, ca eu nu fac prajeli pe aragaz. Am incercat si eu o data snitele pane (cu coca), dar mi s-a scurs si mi s-au unit intre ele si nu au iesit crocante si nici lipita coca de snitele nu era ... cred ca trebuia sa le dau intai prin faina ... Acelasi lucru pe aragaz, prajite in tigaie imi iesea bine, nu stiu ce s-a intamplat ... In schimb chiftelele/cartofii pai imi ies bine ... asa la cuptor coapte in un pic de ulei.

Nu e nici o reteta, eu fac foarte des ceea ce trebuie prajit la cuptor, evident nu ceva trecut printr-o pastella care ar curge. Dar felii de peste sau carne trecute prin faina, ou si apoi pesmet, sau fulgi de porumb sau sau sau, merg foarte bine.
In cazul de fata erau pur si simplu trecute prin faina de griu dur respectivele felii si gata, puse la 200°C.
La fel adica la cuptor fac tot felul de pirjoale, chiar si frigarui sau cirnaciori.
Acu mi-am luat un cuptoras micut care in 10 minute mi-a decongelat si incalzit cornuletele si pizzettele facute la ziua lui Marco, asa ca sunt foarte entuziasmata de achizitie si il folosesc zilnic.

Buuun. Carnaciori, cartofi prajiti, ficatei prajiti, chiftelute am facut si eu la cuptor. Tu cat ulei pui ?ca in tigaia de teflon, doar un pic ungi tava, asa-i? Le-ai trecut doar prin faina, sau si prin ou si iar faina?
Nu mi-am dat seama ca, pastella- coca de pane curge (probabil pt ca nu-i incins uleiul) si am facut-o de oaie cu snitelele, de atunci nu am mai incercat ca mi-era frica de un alt esec. Acum m-ai lamurit! Grazie :)
Vroiam sa te intreb decongelarea rapida la MO, in apa, la cuptor (Si cuptorul meu are functie de decongelare) nu crezi ca e fortata si nesanatoasa ... eu asa am citit mai demult ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1323 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:43 AM

si salatica aperitiv de astazi, variatiuni pe aceeasi tema:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128091135684.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128091140747.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128091142263.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128091142984.jpg

#1324 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 04 August 2010 - 12:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 10:36 AM, a spus:

Tu cat ulei pui ?ca in tigaia de teflon, doar un pic ungi tava, asa-i? Le-ai trecut doar prin faina, sau si prin ou si iar faina?

Pai nu pun ulei ca de aia le fac la cuptor :) Daca e vorba de frigarui sau cirnat sau felii de carne au suficienta grasime/apa pe care o lasa, daca e vorba de pirjoale le pun pe hirtia de copt fara ulei.
In cazul feliilor de mai sus le-am trecut doar prin faina si pentru ca eram in incercari de folosit cuptorasul am pus un fir de ulei peste felia panè, pentru ca dupa ce s-au copt un pic le-am pus sub grill ca sa iasa crocante

Vroiam sa te intreb decongelarea rapida la MO, in apa, la cuptor (Si cuptorul meu are functie de decongelare) nu crezi ca e fortata si nesanatoasa ... eu asa am citit mai demult ...

In genere scot lucrurile si le decongelez normal, cind mi se nazare sa le fac in ultima clipa nu-mi fac prea multe probleme, cre ca sunt chestii mult mai nesanatoase in aer si in alte chestii pe care le mincam fara sa stim.

#1325 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 04 August 2010 - 01:32 PM

Până la ora asta, doar o supă de varză. :) Am fost la job şi am avut şi de învăţat. :blush: Felul 2, nişte porumb fiert. :) Promit să gătesc mâine.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-508-128092155931.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1326 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 01:38 PM

Vezi postareaGeany, la 02 August 2010 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 01 August 2010 - 02:44 PM, a spus:

Geanyyy, ma-nfiezi si pa mine? Promit sa-nvat sa fac gugosi!Imagine postata
Pepene murat...Imagine postata Papsoi fiert...Imagine postata Dar care-i treaba cu cioburile? Ca si eu produc, bunica era din Schineni (Vaslui), da' cu cioburi n-am vazut!Imagine postata

Cred ca are deaface cu propagarea caldurii(exact pe principiul carnii cu os la friptura)sau pus metal in oala in care fierbe carnea de vita mai tare ca sa se fiarba mai repede...

ce cioburi, ce metal? ma luminati si pe mine?

#1327 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 01:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2010 - 12:24 PM, a spus:

Tu cat ulei pui ?ca in tigaia de teflon, doar un pic ungi tava, asa-i? Le-ai trecut doar prin faina, sau si prin ou si iar faina?

Pai nu pun ulei ca de aia le fac la cuptor :) Daca e vorba de frigarui sau cirnat sau felii de carne au suficienta grasime/apa pe care o lasa, daca e vorba de pirjoale le pun pe hirtia de copt fara ulei.
In cazul feliilor de mai sus le-am trecut doar prin faina si pentru ca eram in incercari de folosit cuptorasul am pus un fir de ulei peste felia panè, pentru ca dupa ce s-au copt un pic le-am pus sub grill ca sa iasa crocante

In genere scot lucrurile si le decongelez normal, cind mi se nazare sa le fac in ultima clipa nu-mi fac prea multe probleme, cre ca sunt chestii mult mai nesanatoase in aer si in alte chestii pe care le mincam fara sa stim.

Cu carnatii sau friptura sunt de acord nu trebuie grasime, dar tu faci si snitele fara ulei deloc ? Asa da e si mai grozav, adica mai dietetic :) Eu le puneam la cuptor pentru ca uleiul (doar ungeam tava cu un fir de ulei masline) nu fierbe si atunci nu e toxic, plus nu se face miros de prajeala in casa. Stii ca esti desteapta :blush: ! O sa incerc, au gust de snitel sau ... ?

#1328 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 04 August 2010 - 02:56 PM

Deşi nu m-am epuizat azi cu gătitul,totuşi am avut câte ceva de mâncat. :) Salată de vinete cu maioneză, porumb fiert.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-508-128092655346.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-508-128092657169.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1329 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 August 2010 - 03:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 01:38 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 02 August 2010 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 01 August 2010 - 02:44 PM, a spus:

Geanyyy, ma-nfiezi si pa mine? Promit sa-nvat sa fac gugosi!Imagine postata
Pepene murat...Imagine postata Papsoi fiert...Imagine postata Dar care-i treaba cu cioburile? Ca si eu produc, bunica era din Schineni (Vaslui), da' cu cioburi n-am vazut!Imagine postata

Cred ca are deaface cu propagarea caldurii(exact pe principiul carnii cu os la friptura)sau pus metal in oala in care fierbe carnea de vita mai tare ca sa se fiarba mai repede...

ce cioburi, ce metal? ma luminati si pe mine?

Draga Daniela eu te pot lumina doar cu putinul pe care-l stiu eu...Deci daca ai de fiert o carne de vaca mai tare(mai batrana)se zice ca daca pui in oala o bucata de metal(o lingurita,furculita destia'...)se fierbe mai repede(banuiesc ,ca metalul degaja caldura,si deaia nu stiu...),pe acelasi principiu bunica mea fierbea porumb si sarmale,punand la fundul oalei si deasupra cioburi mari(bucati mari)de la farfuriile de portelan sparte in timp,cred ca ele degaja caldura altfel ,cam cum e diferenta dintre mancarea gatita in vasele de lut si cele in oale emailate(mult mai subtiri)la fel o carne de exemplu un cotlet cu os,iese mult mai fraged decat unul fara os,indiferent ca-i facut la gratar,cuptor ,tigaie,osul inafara ca da gust e un bun cunductor de caldura,asa stiu eu si e posibil sa nu fie toti deacord cu mine... :)

#1330 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 04 August 2010 - 04:13 PM

Nu se poate zice ca am gatit,da ` am mancat cu o pofta ,ca nu mai puteam de foame.
Salata de orez cu fasole ,ardei,tije de telina,mult coriandru si paiine neagra.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128095722941.jpg

#1331 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 August 2010 - 04:53 PM

Vezi postareaGeany, la 04 August 2010 - 03:40 PM, a spus:

Draga Daniela eu te pot lumina doar cu putinul pe care-l stiu eu...Deci daca ai de fiert o carne de vaca mai tare(mai batrana)se zice ca daca pui in oala o bucata de metal(o lingurita,furculita destia'...)se fierbe mai repede(banuiesc ,ca metalul degaja caldura,si deaia nu stiu...),pe acelasi principiu bunica mea fierbea porumb si sarmale,punand la fundul oalei si deasupra cioburi mari(bucati mari)de la farfuriile de portelan sparte in timp,cred ca ele degaja caldura altfel ,cam cum e diferenta dintre mancarea gatita in vasele de lut si cele in oale emailate(mult mai subtiri)la fel o carne de exemplu un cotlet cu os,iese mult mai fraged decat unul fara os,indiferent ca-i facut la gratar,cuptor ,tigaie,osul inafara ca da gust e un bun cunductor de caldura,asa stiu eu si e posibil sa nu fie toti deacord cu mine... :violent6:

Eu nu ieste de acord cu tine si sunt sigur ca nu te vei supara pe mine pentru asta.
Mie mi se pare o super-stitie =))
Furculita din oala nu are cum "sa degaje caldura" decat daca-i din plutoniu, uraniu si a facut lant o reactie de zile mari.
Ca sa degaje trebuie intai sa inmagazineze si asta se face cu randament subunitar (pierderi)adica zama din oala fierbe mai tarziu decat fara furcutza.
Fara sa fi pus vre-odata termometrul in oala, nu cred ca in cazul apei se depaseste temepratura de aproximativ 100 de grade Tzelsius. In functie de presiunea atmosferica,(legata si de altitudine si de conditiile meteo) poate fi si mai putin cu 1-2 grade. Cand se ajunge la punctul de fierbere, vaporizarea apei are loc in toata masa apei nu doar la suprafata, se transforma in aburi in mod dramatic - bulbuci nervosi - si schimbarea starii de agregare "fura" constant din energia termica data de flacara aragazului.(caldura latenta de vaporizare - "astfel că pe perioada cît lichidul fierbe și se transformă treptat în gaz, căldura transferată acestuia nu se manifestă printr-o creștere a temperaturii, de unde și calificativul de "latent".)
Din momentul in care apa incepe sa fiarba, putem reduce flacara aragazului la minimul la care se produce fierberea economisind astfel energia termica, caci temperatura nu are cum sa creasca peste ~100 grade. Cand nu mai ramane apa e jale mare! :boohoo: Otelul vaselor se incalzeste pana la rosu si putem vorbi de temperaturi de sute de grade.

Punctul de fierbere e strans legat de presiune intr-un vas deschis. Pe Everest (presiune atmosferica scazuta) apa fierbe la 69 de grade.
La polul opus e oala sub presiune unde punctul critic de fierbere a apei creste odata cu presiunea pana la 120 de grade C.
Sarea sau zaharul adaugate in apa ridica ceva punctul de fierbere al apei cu cateva grade, astfel incat mancarea se prelucreaza termic la temperaturi mai ridicate, deci mai eficient.

Ce face ceramica? Are un conductibilitate termica mai scazuta decat metalul. Se incalzeste mai greu, dar la fel e si la racire. Pastreaza caldura timp mai indelungat si o cedeaza mancarii mai ... "pe ardeleneste" =)) mai constant.

Marturisesc si eu ca nu mi-a placut termodinamica, asa ca daca am dat cu bata in balta, blagosloviti si iertati! :angryfire:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1332 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 04 August 2010 - 07:39 PM

Aferim, Shefoo Mamadeus!Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1333 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,556

Postat 04 August 2010 - 07:52 PM

Vezi postareaNico, la 04 August 2010 - 04:13 PM, a spus:

Nu se poate zice ca am gatit,da ` am mancat cu o pofta ,ca nu mai puteam de foame.
Slata de orez cu fasole ,ardei,tije de telina,mult coriandru si paiine neagra.

Atasament salorez5.JPG

Arata foarte apetisant. Ulei, lamaie ceva se pune? Cu ce ii potrivesti gustul?

Noi am mancat o salata cu piept de pui la gratar, rosii mici si sos de avocado.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-178-128094432929.jpg
brain loading....please wait....

#1334 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 August 2010 - 08:27 PM

Cîndva am avut o faza plina de ardei(impuls primit de la Foxyy),
dupa care a început faza de dovlecei,cu impuls de la Eataly.
...si cît o sa mai am dovlecei prin gradina,
Eataly o sa sughita într-una...si Foxyy o sa sughita,
ca ieri am cules si ardei din recolta proprie :)
Asa,gata cu povestile!

Azi am facut Castraveti cu maioneza de avocado
Reteta e de pe blogul Inei,muza mea vegana :)

Imagine postata

si înca ceva... parca nu-mi mai amintesc :)
Aaaaa,o reteta d'a lu' Lili :D

Imagine postata

Imagine postata

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1335 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 04 August 2010 - 10:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 01:42 PM, a spus:

dar tu faci si snitele fara ulei deloc ? Asa da e si mai grozav, adica mai dietetic :) Eu le puneam la cuptor pentru ca uleiul (doar ungeam tava cu un fir de ulei masline) nu fierbe si atunci nu e toxic, plus nu se face miros de prajeala in casa. Stii ca esti desteapta :) ! O sa incerc, au gust de snitel sau ... ?

pentru mine snitelele sunt cele pe care le face mama cu pastella si alea nu merg la cuptor
eu la cuptor fac felii de carne sau peste panè si sunt foarte bune, e normal ca n-au gust de carne panè prajita in ulei

#1336 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 04 August 2010 - 11:10 PM

Vezi postareablack_cat, la 04 August 2010 - 07:52 PM, a spus:

Vezi postareaNico, la 04 August 2010 - 04:13 PM, a spus:

Slata de orez cu fasole ,ardei,tije de telina,mult coriandru si paiine neagra.

Atasament salorez5.JPG

Arata foarte apetisant. Ulei, lamaie ceva se pune? Cu ce ii potrivesti gustul?

Am pus doar putin ulei de masline si sare ,n-am mai incarcat gustul cu nimic,a fost atat de parfumata si proaspata,drept sa-ti zic am mancat ca bula :)

Vezi postareaMaya, la 04 August 2010 - 08:27 PM, a spus:

[center][b]Cîndva am avut o faza plina de ardei(impuls primit de la Foxyy),
dupa care a început faza de dovlecei,cu impuls de la Eataly.
...si cît o sa mai am dovlecei prin gradina,
Eataly o sa sughita într-una...si Foxyy o sa sughita,
ca ieri am cules si ardei din recolta proprie :)
Asa,gata cu povestile!

Azi am facut Castraveti cu maioneza de avocado
Reteta e de pe blogul Inei,muza mea vegana :D
si înca ceva... parca nu-mi mai amintesc :)
Aaaaa,o reteta d'a lu' Lili :D

Mda! exact ce ziceam, :P :D multe din pozele tale ar trona elegante pe copertile unor reviste renumite
Sti, tu esti ca si Dora,si dintr-un zumzet faceti o melodie!,
Foarte apetisant totul,trage si tu furculita aia mai aproape :D

#1337 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 August 2010 - 03:33 PM

Io facui azi o salata cu cartoafe fierte d-asara, solzisori de ceapa rosie, castraverzi murati, macrou afumee :D si untdelemn de masline E.F. (extra-feciorelnic)
Am condimentat-o cu chimen prajit macinat si rozmarin.
Si am si pe maine.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1338 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 August 2010 - 03:47 PM

Uite dom'le de ce sughit eu!
Nico, hai ca tragem amandoua de furculita, hei rup!
Nico da si tu faci poze graitoare, salata aia de orez cu masline, striga: eat me!

Maestro, stiu ce fac diseara, ca-i cald: ce-ai zis Matà!

#1339 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:32 PM

ceaaf de porcule cu ciupoerci umplute pt domnul si vrabioara de vita cu ciuperci umplute si cu salatica mixta pt doamna

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-1281025915.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128102592666.jpg

#1340 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 August 2010 - 08:29 AM

Peste prajit (cod si macrou) - mamaliguta si mujdeiul urmeaza

Cheese Chips
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-128107607101.jpg
.
Cas de capra uscat, sare, piper, busuioc si oregano macinate
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-1281076110.jpg
.

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul