Apoi, asta-i supa bucătăreselor grăbite ( ca să mă exprim eufemistic

) , ceva mai simplu nici nu se egzistă: 1 fir de praz tăiat feliuţe se prăjeşte în ulei ( cât să acopere fundul oalei)se adaugă peste praz o gulioară rasă pe răzătoarea mare, 2 morcovi raşi tot aşa, se amestecă 1 minut, se adaugă 3 linguri mari de griş, apoi imediat după amestecarea lui cu legumele , apă şi lapte după ochi(jumi-juma) , cât să nu fie supa prea deasă, dar nici săracă

- suntem în Ardeal, da?
Sare, piper, fierbe supa 20 minute, spargem ouăle şi mai fierbem 3-5 minute. Stingem focul şi presărăm pătrunjel verde. Totul se face la ochi- e prima supă pe care am învăţat eu să o fac- pe la 13 ani , de la bunica maternă- dar nu prea am exersat-o decât după ce m-am măritat.
PS: se mai adaugă şi mărar la sfârşit, dar eu azi n-am avut.