Forum Culinar: Salata de cruditati pentru iarna - Forum Culinar

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de cruditati pentru iarna Prea economica, prea buna...

#21 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 23 September 2012 - 07:36 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 September 2012 - 10:29 PM, a spus:

Am facut-o cu 3 ardei verzi, 2 feneli, un manunchi de telina frunze si tije, o mina de morcovi, 2 sfecle rosii si o gulie, cre ca am zis tot.
Necintarind legumele lichidul l-am redus dar am pastrat proportiile tale, doar ca in reteta tu ai scris ca se varsa fierbinte si eu asa am facut, am gustat putin cind o amestecam si mi s-a parut un pic prea acruta, da' o sa vad miine, cre ca am de mincat toata saptamina din castronoiul care a iesit :floare:
Lichidul daca e prea mult, dupa ce s-a marinat totul crezi ca poate fi regolosit pentru o alta tura sau il arunc?

La alta tura nu cred, dar la alta salata, da!Sau mai plusezi cu otetul, zaharul, sarea la a doua tura, dar in cantitati mici, ca sa iesi pe aproape de reteta.
Daca ai pus telina, sigur vei avea o salata buna!
A noastra e dulceaga, e tocmai buna, la a doua tura facuta acum, pentru sora mea eu am pus miere si e si putin parfumata de la asta.Inca nu am pus-o in borcane si de cate ori mi-aduc aminte ma duc si fur de acolo cate un castronel.Aseara am mancat o bucata de "dovlecei invizibili" cu salata de-asta si m-am simtit foarte satula si bine pe deasupra.
Acum, dupa ce o faci o data, mai reduci cate ceva, in functie de gust, daca nu o faci pe termen lung.Mama cand o face lasa cana de sare mai goluta. Imi pare rau ca nu sunteti mai aproape, sa va trimit eu gogonele bio, astazi am porti deschise la de toate ca s-au anuntat brumele si mai sunt o groaza de zarzavaturi frumoase.
Astept sa ne arati si salata ta, spor!

#22 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 September 2012 - 11:04 AM

Da, la alta salata m-am referit :hug:
Normal ca mi s-a parut acruta ca acu dupa ce am citit ce-mi zici mi-am dat seama ca am uitat zaharul :floare:
Da' nu cre ca e mare bai din moment ce eu o consum in citeva zile, cred ca zaharul e pentru conservat, nu?
La prinz o maninc si revin cu impresii :)

#23 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2012 - 01:08 PM

Adriana , cred totusi ca e si pentru gust, unifica diversele gusturi! Sa spuna gelutza mai multe.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#24 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 23 September 2012 - 02:26 PM

O sa scot un pic de lichid, topesc fructoza in el ca nu pot zahar si il revars peste salata, oricum mai am o cutie plina.
Pentru gustul meu e un pic sarata si acra dar repet e doar vina mea ca n-am stiut cit lichid sa fac.
Marco a gustat-o si a repus-o in castronel da' ma asteptam, Stefano a zis ca e buna si a facut bis, inseamna ca i-o pun si la pachet :)
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13484032016619.jpg

#25 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2012 - 02:29 PM

Cu niste fructoza o faci numai buna!! Daca n-o faci pentru pastrat, adapteaz-o gusturilor voastre, ca eu asa am facut o data cu o salata de gogonele, cica am facut doar de proba, dar s-a pastrat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#26 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 September 2012 - 07:52 AM

M-am ajuns :blush: , am dat reteta lui fratello, si-mi face cu legume proaspete din gradina. abia astept sa primesc borcaniada :-h

#27 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 25 September 2012 - 08:15 AM

Am scos lichidul alaltaseara, am fiert 1 minut cu 2 linguri de fructoza, racit si revarsat peste salata, ieri era mult mai acceptabila, pierduse acrul care nu-mi placea, a mai ramas doar un pic prea sarata, a doua ora va fi perfecta :blush:

#28 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 25 September 2012 - 11:16 PM

Azia am trecut prin piata sa caut basilic sa fac pesto la copila...si am plecat la repetitii incarcata ca magarul mitropoliei cu felde fel de zarzaveituri...deci voilà.....

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2012/post-16-13486077620754.jpg

#29 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 September 2012 - 08:23 AM

Ai pus si rosii?

#30 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 05:59 PM

Adriana, eu si la muraturi prefer gogonelele pârguite :hug: alora verzi...asa ca am luat mai verzi, mai rozalii etc...la gust e super salata...acum sa vad daca tine. eu nu am aspirina in casa. sunt tot calare pe matura, plecata disdemorgen, am ajuns acum 50 min. am pus salata in borcane, si maine sa fac o incursiune la farmacie...sa vad daca ajung :hug:

#31 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 September 2012 - 06:03 PM

Eu am pus salata in borcane si le-am bagat in frigider. Nu le-am pus inca aspirina. Pana acum se pastreaza bine.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32 Guest_Gelutza_*

Postat 26 September 2012 - 06:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 September 2012 - 11:04 AM, a spus:

Da, la alta salata m-am referit :hug:
Normal ca mi s-a parut acruta ca acu dupa ce am citit ce-mi zici mi-am dat seama ca am uitat zaharul :hug:
Da' nu cre ca e mare bai din moment ce eu o consum in citeva zile, cred ca zaharul e pentru conservat, nu?
La prinz o maninc si revin cu impresii :hug:

A incercat si mama fara zahar acum cativa ani, cand au inceput problemele dansei cu glicemia si mie nu mi-a placut asa, fara zahar, eu pun intotdeauna fiindca ne-am obisnuit cu gustul ei bun exact dupa reteta asta.

#33 Guest_Gelutza_*

Postat 26 September 2012 - 06:32 PM

[quote name='Adriana' date='23 September 2012 - 04:26 PM' timestamp='1348403209' post='164037']
O sa scot un pic de lichid, topesc fructoza in el ca nu pot zahar si il revars peste salata, oricum mai am o cutie plina.
Pentru gustul meu e un pic sarata si acra dar repet e doar vina mea ca n-am stiut cit lichid sa fac.
Marco a gustat-o si a repus-o in castronel da' ma asteptam, Stefano a zis ca e buna si a facut bis, inseamna ca i-o pun si la pachet :hug:

[/quote
Mereu imi propun sa cantaresc o data legumele si sa am cantitati exacte fiindca asa e mai usor de calculat proportia, dar cand vine don' Gelu cu frumusetile de la gradina si mi le pune pe masa uit de cantar, credeti-ma! :hug:
Sunt sigura ca o veti consuma pe toata pana la urma!

#34 Guest_Gelutza_*

Postat 26 September 2012 - 06:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2012 - 08:15 AM, a spus:

Am scos lichidul alaltaseara, am fiert 1 minut cu 2 linguri de fructoza, racit si revarsat peste salata, ieri era mult mai acceptabila, pierduse acrul care nu-mi placea, a mai ramas doar un pic prea sarata, a doua ora va fi perfecta :hug:

Ma bucur ca ai remediat si sunt sigura ca o sa o mai faci! :hug:

#35 Guest_Gelutza_*

Postat 26 September 2012 - 06:36 PM

Vezi postareastella, la 25 September 2012 - 11:16 PM, a spus:

Azia am trecut prin piata sa caut basilic sa fac pesto la copila...si am plecat la repetitii incarcata ca magarul mitropoliei cu felde fel de zarzaveituri...deci voilà.....

Wowww, ce frumoase sunt legumele tale!
Si ce fratior super ai tu daca-ti face si salata...bravo!

#36 Guest_Gelutza_*

Postat 26 September 2012 - 06:37 PM

Vezi postareastella, la 26 September 2012 - 05:59 PM, a spus:

Adriana, eu si la muraturi prefer gogonelele pârguite :hug: alora verzi...asa ca am luat mai verzi, mai rozalii etc...la gust e super salata...acum sa vad daca tine. eu nu am aspirina in casa. sunt tot calare pe matura, plecata disdemorgen, am ajuns acum 50 min. am pus salata in borcane, si maine sa fac o incursiune la farmacie...sa vad daca ajung :hug:

Tine la frigider si o luna fara aspirina.

#37 Guest_Gelutza_*

Postat 26 September 2012 - 06:39 PM

Vezi postareaaura, la 26 September 2012 - 06:03 PM, a spus:

Eu am pus salata in borcane si le-am bagat in frigider. Nu le-am pus inca aspirina. Pana acum se pastreaza bine.

Sa nu ai nicio grija, Aura, tine bine la frigider.Eu daca nu as duce-o din casa as manca in fiecare zi.

#38 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 10:49 PM

Buna ideea cu frigi :rolleyes:
dada, fratello e baiat bun , mereu imi trimite muraturi, frunze de vita , dulceata de cirese amare :D etc.
foarte gustoasa aceasta salata :)

#39 Useril este offline   alin88 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 27-September 12
  • LocationArad

Postat 27 September 2012 - 01:10 PM

Oauuuu ce bine arata! In fata lor palesc preparatele din carne!:D

#40 Useril este offline   Veronica 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 28 September 2012 - 07:33 AM

Azi ajunge si a mea in borcane si apoi in beci. Fara aspirina. Sper sa reziste.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi