Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1301 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,811
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 April 2016 - 08:20 PM

Mmmmm, ce imbietor arata! Paine cu nuca? N-am mai auzit, dar as face-o! Kenwood n-am, dar nu cred ca ar fi o problema...

#1302 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 April 2016 - 07:06 AM

Vezi postareaadi_edi, la 02 April 2016 - 08:20 PM, a spus:

Mmmmm, ce imbietor arata! Paine cu nuca? N-am mai auzit, dar as face-o! Kenwood n-am, dar nu cred ca ar fi o problema...


Paine cu nuca
Kenwood e ptr. testare. E ceva bun, dar prea scump ptr. mine. Am gasit o masina asemanatoare cu 250 €. Ma mai gandesc...

Si uite ca a iesit si cealalta paine destul de bine:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14596599646618.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1303 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2016 - 10:41 AM

Vezi postareaPeter, la 03 April 2016 - 07:06 AM, a spus:

Kenwood e ptr. testare. E ceva bun, dar prea scump ptr. mine. Am gasit o masina asemanatoare cu 250 €. Ma mai gandesc...

Depinde de ce-ti trebuie Peter, Kenwoodul face si altele, daca tu vrei malaxor doar poti sa gasesti si la mai putini bani.
de exemplu
http://www.amazon.de...Rosso+%28Rot%29

#1304 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,811
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 April 2016 - 01:28 PM

Paine cu nuca


:floare:

Gogu' mi-a tradus reteta, dar nu stiu ce inseamna "un cub" de drojdie? "cat o nuca"? aici nu e decat drojdie uscata sau calup de dimensiuni variabile...

#1305 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2016 - 01:30 PM

Da, ar putea fi cit o nuca de pe vremuri. Aici cuburile mici de drojdie au 25 de grame si sunt recomandate pentru 500 de gr de faina teoretic.

#1306 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 April 2016 - 04:08 PM

Vezi postareaadi_edi, la 03 April 2016 - 01:28 PM, a spus:


Gogu' mi-a tradus reteta, dar nu stiu ce inseamna "un cub" de drojdie? "cat o nuca"? aici nu e decat drojdie uscata sau calup de dimensiuni variabile...


Un cub = 42 g drojdie proaspata.

:floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1307 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 April 2016 - 04:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 April 2016 - 10:41 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 03 April 2016 - 07:06 AM, a spus:

Kenwood e ptr. testare. E ceva bun, dar prea scump ptr. mine. Am gasit o masina asemanatoare cu 250 €. Ma mai gandesc...

Depinde de ce-ti trebuie Peter, Kenwoodul face si altele, daca tu vrei malaxor doar poti sa gasesti si la mai putini bani.
de exemplu
http://www.amazon.de...Rosso+%28Rot%29


Cam la asta ma refeream eu. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1308 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2016 - 04:32 PM

Pai asta e precum Kenwoodul, face mai multe, nu numai aluat de piine. Depinde de ceea ce vrei sa faci cu el, e clar ca asta l-ai folosi si la toate prajiturile/torturile pe care le faci, da' costa :floare:

#1309 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 April 2016 - 07:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 April 2016 - 04:32 PM, a spus:

Pai asta e precum Kenwoodul, face mai multe, nu numai aluat de piine. Depinde de ceea ce vrei sa faci cu el, e clar ca asta l-ai folosi si la toate prajiturile/torturile pe care le faci, da' costa :floare:


Adriana, ptr. torturi le am pe astea si-mi ajunge. Destul de bun ptr. mine:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14597048297955.jpg
Chestia din mijloc ar fi ptr. aluat, dar poti sa-l uiti. :floare:
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-1459704835891.jpg

Mie imi trebuie ceva mai ca lumea ptr. aluaturi de paine, chiar si ptr. mai mult de 1 Kg.
Asa ceva:
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14597048233178.jpg

Nu prea asi vrea sa dau 600 € + ptr. Kennwood.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1310 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2016 - 11:39 PM

Pai daca pentru torturi nu-ti trebuie si-ti trebuie doar pentru aluat de piine cauti una ca cea din linkul pe care ti l-am pus de marimea care iti trebuie si nu cheltui in nici un caz 600.
Si mai apoi chiar daca are capacitate de 1 kg de faina faci aluatul in 2 reprize :floare:

#1311 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 April 2016 - 03:08 PM

Eu desi am KA, tot la mana framant. Asa simt elasticitatea, umiditatea aluatlui.

Cornuri cu magiun.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-14601208568794.jpg

.

#1312 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 April 2016 - 08:09 PM

Vezi postareaEataly, la 08 April 2016 - 03:08 PM, a spus:

Eu desi am KA, tot la mana framant. Asa simt elasticitatea, umiditatea aluatlui..


Eu vorbesc de aluaturi de 1-2 kg! :D
E mai greu, macar reteta zice sa framinti 10 minute(nu mai mult!)
Mi-ar fi greu cu mana.

Si asa nu mai stiu pe ce sa dau banii.. :(

Desi toate componentele unui aluat pot fi foarte tare dependeti de nu stiu citi factori(...)am gasit
retetele astea de paine care sunt masurate si incercate la (aproape)de perfectiune.....Asa simt elasticitatea, umiditatea aluatlui..
De aia ma incerc la ele. Si nu asi renunta la o masina de framintat.

Vad maine ce poate masina lui Roland(Kenwood). Pupici,

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1313 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 April 2016 - 10:42 AM

Si azi o paine de secara(faina tip 1150) Nu prea a mai crescut in cuptor. Si mi-am dat seama ca piatra de samot(nou luata) trebuie sa fie mult mai fierbinte. Adica macar 45 min la temp de 250° C.(Iarasi curent scump) :D

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14601911211811.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1314 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2016 - 12:15 PM

Vezi postareaPeter, la 08 April 2016 - 08:09 PM, a spus:


Eu vorbesc de aluaturi de 1-2 kg! :(
E mai greu, macar reteta zice sa framinti 10 minute(nu mai mult!)
Mi-ar fi greu cu mana.


Peter


Pai oricum robotii astia casnici framanta pana la 500 gr.
La 1-2 kile ai avea nevoie de un robot aproape profesional.

Si pentru o framantare de 10 minute, eu tot la mana framant, chiar si 2 kile. :D

Uite ca topic de faini, n-avem.
Am o gramada de feluri. :(

#1315 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 April 2016 - 12:22 PM

Vezi postareaEataly, la 09 April 2016 - 12:15 PM, a spus:

La 1-2 kile ai avea nevoie de un robot aproape profesional.

Si pentru o framantare de 10 minute, eu tot la mana framant, chiar si 2 kile. :D

Uite ca topic de faini, n-avem
Am o gramada de feluri. :(



Respect! :(

La tipurile de faina iti stau la dipozitie :(

Peter

Aaah, era sa uit:
asa arata painea de secara(taiata). Steffi a mancat fara sa ciriie(comenteze). Si ea comenteaza de e nevoie...nemtoaica :(

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14601972488908.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1316 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2016 - 09:17 PM

Pusese Kiken Hanna mai demuuuult video-ul asta, n-am gasit topicul respectiv, dar am cautat pe youtube.

Eu de atunci numai metoda asta o folosesc la framantat.Ca-i paine, ca-i pizza, ca-i cozonac, daca are drojdie eu asa o "tratez".

#1317 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 April 2016 - 07:12 AM

Vezi postareaEataly, la 09 April 2016 - 09:17 PM, a spus:

Pusese Kiken Hanna mai demuuuult video-ul asta, n-am gasit topicul respectiv, dar am cautat pe youtube.

Eu de atunci numai metoda asta o folosesc la framantat.Ca-i paine, ca-i pizza, ca-i cozonac, daca are drojdie eu asa o "tratez".


Am mai vazut ceva asemanator, sau chiar videoul asta. Ah, eu sint mai plapind. :thumleft:

Ca doctorul

Peter

Ce am vrut sa intreb; la voi la Spar se gaseste faina de grau tare? Nu semola di grano duro, ci faina.
Sper ca m-am exprimat bine.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1318 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 April 2016 - 08:38 AM

Eu la frămîntat folosesc mașina de făcut pîine, frămîntă cu succes un aluat de aproximativ 2 kg. O să cîntăresc aluatul final de Paștele ăsta, cînd fac cozonacul, că e rețeta de cozonac moldovenesc a lui Adar (apropo, dacă e pe forumul ăsta sub alt nume, aș vrea să știu, să-i mulțumesc din inimă pentru cea mai bună rețetă de cozonac pe care am făcut-o eu vreodată, și am încercat cîteva). Mie nu îmi place să frămînt aluatul, de aceea nici nu făceam ceva ce implica frămîntat, singurul lucru pe care îl încercam era cîte un cozonac de Paște și unul de Crăciun, la care cînd ajungeam la capitolul ”se frămîntă jumătate de oră sau o oră” mi-era groază. Frămîntam 5 minute și aveam impresia că gata, a trecut ora, cînd mă uitam la ceas și vedeam că de-abia au trecut 5 minute... :thumleft: Acum formez aluatul într-un lighean, apoi îl transfer în mașina de pîine, îi pun de 2 ori programul de ”pasta”, adică frămîntare vîrtoasă, de cîte 15 minute fiecare, în total frămîntate jumătate de oră = perfect. N-am alte mașinării de frămîntat.

#1319 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2016 - 10:34 AM

Vezi postareaPeter, la 10 April 2016 - 07:12 AM, a spus:


Ce am vrut sa intreb; la voi la Spar se gaseste faina de grau tare? Nu semola di grano duro, ci faina.
Sper ca m-am exprimat bine.


La noi?
Eu una n-am vazut Spar pe aici.
Dar in general da, eu o gasesc.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-14602764981785.jpg

Carmella, eu mai mult de 5-10 minute nu framant.Nici la cozonac.
Folosesc metoda de mai sus.Spre marea disperare a mamei.

#1320 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 April 2016 - 11:47 AM

Spar este la Tirolul de sud(peste doua saptamini... :thumleft: ) :love7: Voi acolo asa aveti pe Eataly, nu va mai trebuie nimic altceva. :help:
Tre sa caut, poate gasesc.

Carmella si eu pina la 500 g faina tot in masina de paine las sa framinte. Si e bine. Las si la dospit(prima dospeala).
Apoi prelucrez mai departe. Azi de ex. cu panini(LA).

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi