Ce am copt azi!?!
#1301
Postat 02 April 2016 - 08:20 PM
#1302
Postat 03 April 2016 - 07:06 AM
adi_edi, la 02 April 2016 - 08:20 PM, a spus:
Paine cu nuca
Kenwood e ptr. testare. E ceva bun, dar prea scump ptr. mine. Am gasit o masina asemanatoare cu 250 €. Ma mai gandesc...
Si uite ca a iesit si cealalta paine destul de bine:

Peter

#1303
Postat 03 April 2016 - 10:41 AM
Peter, la 03 April 2016 - 07:06 AM, a spus:
Depinde de ce-ti trebuie Peter, Kenwoodul face si altele, daca tu vrei malaxor doar poti sa gasesti si la mai putini bani.
de exemplu
http://www.amazon.de...Rosso+%28Rot%29
#1304
Postat 03 April 2016 - 01:28 PM

Gogu' mi-a tradus reteta, dar nu stiu ce inseamna "un cub" de drojdie? "cat o nuca"? aici nu e decat drojdie uscata sau calup de dimensiuni variabile...
#1305
Postat 03 April 2016 - 01:30 PM
#1306
Postat 03 April 2016 - 04:08 PM
adi_edi, la 03 April 2016 - 01:28 PM, a spus:
Gogu' mi-a tradus reteta, dar nu stiu ce inseamna "un cub" de drojdie? "cat o nuca"? aici nu e decat drojdie uscata sau calup de dimensiuni variabile...
Un cub = 42 g drojdie proaspata.

Peter

#1307
Postat 03 April 2016 - 04:20 PM
Adriana, la 03 April 2016 - 10:41 AM, a spus:
Peter, la 03 April 2016 - 07:06 AM, a spus:
Depinde de ce-ti trebuie Peter, Kenwoodul face si altele, daca tu vrei malaxor doar poti sa gasesti si la mai putini bani.
de exemplu
http://www.amazon.de...Rosso+%28Rot%29
Cam la asta ma refeream eu.

Peter

#1308
Postat 03 April 2016 - 04:32 PM

#1309
Postat 03 April 2016 - 07:37 PM
Adriana, la 03 April 2016 - 04:32 PM, a spus:

Adriana, ptr. torturi le am pe astea si-mi ajunge. Destul de bun ptr. mine:

Chestia din mijloc ar fi ptr. aluat, dar poti sa-l uiti.


Mie imi trebuie ceva mai ca lumea ptr. aluaturi de paine, chiar si ptr. mai mult de 1 Kg.
Asa ceva:

Nu prea asi vrea sa dau 600 € + ptr. Kennwood.
Peter

#1310
Postat 03 April 2016 - 11:39 PM
Si mai apoi chiar daca are capacitate de 1 kg de faina faci aluatul in 2 reprize

#1311
Postat 08 April 2016 - 03:08 PM
Cornuri cu magiun.

.
#1312
Postat 08 April 2016 - 08:09 PM
Eataly, la 08 April 2016 - 03:08 PM, a spus:
Eu vorbesc de aluaturi de 1-2 kg!

E mai greu, macar reteta zice sa framinti 10 minute(nu mai mult!)
Mi-ar fi greu cu mana.
Si asa nu mai stiu pe ce sa dau banii..

Desi toate componentele unui aluat pot fi foarte tare dependeti de nu stiu citi factori(...)am gasit
retetele astea de paine care sunt masurate si incercate la (aproape)de perfectiune.....
De aia ma incerc la ele. Si nu asi renunta la o masina de framintat.
Vad maine ce poate masina lui Roland(Kenwood). Pupici,
Peter

#1313
Postat 09 April 2016 - 10:42 AM


Peter

#1314
Postat 09 April 2016 - 12:15 PM
Peter, la 08 April 2016 - 08:09 PM, a spus:
Eu vorbesc de aluaturi de 1-2 kg!

E mai greu, macar reteta zice sa framinti 10 minute(nu mai mult!)
Mi-ar fi greu cu mana.
Peter
Pai oricum robotii astia casnici framanta pana la 500 gr.
La 1-2 kile ai avea nevoie de un robot aproape profesional.
Si pentru o framantare de 10 minute, eu tot la mana framant, chiar si 2 kile.

Uite ca topic de faini, n-avem.
Am o gramada de feluri.

#1315
Postat 09 April 2016 - 12:22 PM
Eataly, la 09 April 2016 - 12:15 PM, a spus:
Si pentru o framantare de 10 minute, eu tot la mana framant, chiar si 2 kile.

Uite ca topic de faini, n-avem
Am o gramada de feluri.

Respect!

La tipurile de faina iti stau la dipozitie

Peter
Aaah, era sa uit:
asa arata painea de secara(taiata). Steffi a mancat fara sa ciriie(comenteze). Si ea comenteaza de e nevoie...nemtoaica


Peter

#1316
Postat 09 April 2016 - 09:17 PM
Eu de atunci numai metoda asta o folosesc la framantat.Ca-i paine, ca-i pizza, ca-i cozonac, daca are drojdie eu asa o "tratez".
#1317
Postat 10 April 2016 - 07:12 AM
Eataly, la 09 April 2016 - 09:17 PM, a spus:
Eu de atunci numai metoda asta o folosesc la framantat.Ca-i paine, ca-i pizza, ca-i cozonac, daca are drojdie eu asa o "tratez".
Am mai vazut ceva asemanator, sau chiar videoul asta. Ah, eu sint mai plapind.

Ca doctorul
Peter
Ce am vrut sa intreb; la voi la Spar se gaseste faina de grau tare? Nu semola di grano duro, ci faina.
Sper ca m-am exprimat bine.

#1318
Postat 10 April 2016 - 08:38 AM

#1319
Postat 10 April 2016 - 10:34 AM
Peter, la 10 April 2016 - 07:12 AM, a spus:
Ce am vrut sa intreb; la voi la Spar se gaseste faina de grau tare? Nu semola di grano duro, ci faina.
Sper ca m-am exprimat bine.
La noi?
Eu una n-am vazut Spar pe aici.
Dar in general da, eu o gasesc.

Carmella, eu mai mult de 5-10 minute nu framant.Nici la cozonac.
Folosesc metoda de mai sus.Spre marea disperare a mamei.
#1320
Postat 10 April 2016 - 11:47 AM



Tre sa caut, poate gasesc.
Carmella si eu pina la 500 g faina tot in masina de paine las sa framinte. Si e bine. Las si la dospit(prima dospeala).
Apoi prelucrez mai departe. Azi de ex. cu panini(LA).
Peter
