Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1321 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 April 2016 - 12:19 PM

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14602835342118.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14602835284341.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14602835230875.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1322 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2016 - 02:38 PM

Vazui reteta lui Adar ,are 8 galbenuse pt. un kg. de faina ,cred ca o sa incerc si eu 1/2 din cantitate pt. pasca de anul asta :help:

Peter ce faine sunt chiflele! :love7:

Eu azi o ''specialitate de paine'' daca pot sa-i spun asa ca am pus si lapte si ou si un cub de unt moale si mac...


Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14602916519603.jpg

taietura calda

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14602917006692.jpg

Nu am putut sa ma abtinez sa nu ung ,asa calda cu unt si salam (Am impartit cu Ale' care incepe din ce in ce mai mult sa-si insuseasca gusturile si nebuniile mele ,ceea ce nu e tocmai ok. :thumleft: )

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14602917128679.jpg

#1323 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 April 2016 - 05:29 PM

Vezi postareaEataly, la 10 April 2016 - 10:34 AM, a spus:


Carmella, eu mai mult de 5-10 minute nu framant.Nici la cozonac.
Folosesc metoda de mai sus.Spre marea disperare a mamei.


Dacă îți iese cum trebuie, nu văd de ce ai schimba metoda :thumleft: Eu n-am găsit rețete care să îmi iasă bine nefrămîntate, 5-10 minute le mai zminteam și eu în diverse feluri, dar tot nu ieșea nimic de capul lor, deși unele așa se numeau,"cozonac fără frămîntat". Tu și zici că îți place să simți aluatul, mie nu, prefer să spăl cuva mașinii de pîine decît să îmi curăț mîinile de aluat :love7:
Geany, fă o repetiție și vezi dacă nu cumva te satisface pe deplin și pentru cozonac, e o rețetă foarte mișto :help:

#1324 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 April 2016 - 08:27 AM

Vezi postareaCarmella, la 10 April 2016 - 05:29 PM, a spus:

Tu și zici că îți place să simți aluatul, mie nu,


:thumleft: credeam ca-s io defecta :love7:

#1325 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 April 2016 - 01:23 PM

Nu, nu, nu sunteți defecte. Nici eu nu mă omor după frământat.

Peter în zona mea găsesc magazine tip Spar. La mine în sat am un Despar. În Vicenza sunt multe Interspar. Și da, avem Farina di grano duro, chiar dacă eu folosesc doar Făină integrală (bio sau ne bio) măcinată la moara de piatră.

Carmella când poți îmi scrii și mie rețeta minune de cozonac, te rog frumos?
Sorina

#1326 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 April 2016 - 09:02 PM

Reteta lui Adar e de pe celalalt forum si se numeste cozonac moldovenesc(nu avem voie cu link dar avem voie sa punem reteta daca am precizat sursa ,sper ca nu e nici o problema :hug: )

dau copy si paste:

Reteta o am tot de la prietena mea Andreea, careia o sa-i fiu vesnic recunoscatoare pt multe retete exceptionale ..

Asadar:
La 1 kg de faina (Titan albastra) = 2 cozonaci mari sau 3 mici

1 kg faina Titan
300 g zahar
450 ml lapte
1 lingurita sare fina
8 galbenusuri
2 cuburi de drojdie proaspata (Pakmaya, 25 g)
coaja rasa de la o lamaie mare (se rade doar un strat subtire, pentru a evita gustul amar, da???)
2 plicuri zahar vanilat
1 paharel ulei + 50 g unt topite impreuna
1 ou batut bine cu 1 plic zahar vanilat pentru uns cozonacii

Pentru umplutura:

400 g nuca macinata
200 g zahar
4 linguri cacao
stafide (inmuiate)
miez de nuca taiat
esenta de rom


- faina se cerne intr-un lighean si se amesteca cu 2 ore inainte de framantat; se lasa la temperatura camerei
- sarea se presara pe marginea ligheanului, nu in mijloc
- galbenusurile se lasa la temperatura camerei si ele
- laptele se fierbe impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat, se racoreste iar cand se adauga la aluat trebuie sa fie caldut doar
- in mijlocul fainii se face o gaura si se pune drojdia faramitata
- se pune peste drojdie o lingura de zahar si lapte caldut cat sa o acopere
- se presara faiana (putina) peste ea si se lasa sa dospeasca dorjdia (se umfla destul de mult)
- dupa ce a dospit, se amesteca cu o lingura de lemn
- peste faina amestecata cu drojdia si sarea in prealabil, se adauga galbenusurile si laptele cate putin, framantand usurel
- in momentul in care sunt incorporate se adauga grasimea si se framanta din ce in ce mai zdravan, pana cand aluatul se desprinde de pe marginile ligheanului (sa fie unul mare !!!!!!)
- aluatul se bate, se izbeste, se tranteste, sa-i sara toti fulgii ...
- se lasa la crescut, de preferinta la loc inalt, pe un dulapior
- in timp ce aluatul creste (timp de 2-3 ore, ca sa se dubleze ca si volum), pregatim umplutura amestecand toate ingredientele
- stafidele se lasa inainte in lapte caldut amestecat cu putin rom, ca sa se inmoaie bine si sa alunece bine pe gat tongue.gif
- ungem tavile cu ulei, discret dar temeinic
- dupa ce a crescut aluatul, il impartim la 4
- se intinde fiecare bucata de aluat cu mana, pe o planseta unsa cu ulei
- presaram pe fiecare stafide stoarse si umplutura preparata si rulam
- se impletesc apoi cate doua, cu grija ca sa nu iasa nuca si se aseaza in tava
- se mai lasa tavile acoperite cu un servet, inca 30 de minute la crescut, tot la locusor inalt, timp in care pregatim cuptorul
- foc mic, circa 160 de grade ca sa se coaca frumos, uniform
- se orneaza cu miez de nuca, se ung cu oul batut si se baga la cuptor
- dupa cca. 40 de minute, se incearca cu paiul si daca aceste iese curat, inseamna ca sunt gata
- daca nu par suficient de apetisanti, se mai pot unge cu ou inca o data, spre sfarsitul coacerii

POFTA BUNAAAAAA DE TOT!




Multumim Adar pt. frumoasa reteta,o sa incerc si eu o jumatate de reteta anul asta pt. pasca,cred ca o sa fie bestiala :toothy6:

#1327 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 April 2016 - 09:13 PM

Mulțumesc mult! Cu mașina de făcut pâine poate am și eu curaj anul ăsta. O pun pe ea la frământat.
Sorina

#1328 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 April 2016 - 09:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 April 2016 - 09:13 PM, a spus:

Mulțumesc mult! Cu mașina de făcut pâine poate am și eu curaj anul ăsta. O pun pe ea la frământat.

Cu placere Sorinuca :hug: :lol: faci cum crezi tu,..are mai multe galbenuse pt. un kg. de faina asa incat cred ca este un aluat bogat galben si frumos :toothy6:

#1329 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 April 2016 - 11:20 PM

Vezi postareaGeany, la 12 April 2016 - 09:38 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 12 April 2016 - 09:13 PM, a spus:

Mulțumesc mult! Cu mașina de făcut pâine poate am și eu curaj anul ăsta. O pun pe ea la frământat.

Cu placere Sorinuca :hug: :lol: faci cum crezi tu,..are mai multe galbenuse pt. un kg. de faina asa incat cred ca este un aluat bogat galben si frumos :toothy6:


Mulțumesc, Geany, că ai pus tu rețeta. Eu folosesc albușurile rămase pentru pască, le bat spumă țeapănă și mai pun doar vreo 2 ouă în loc de 5 cum ar trebui la cantitatea de brînză de vaci folosită.
Iar umplutura de cozonac o fac cu nucă măcinată, zahăr, cacao, în cantitățile din rețetă, dar amestecate, ca o cremă groasă, cu lapte fierbinte și cîteva picături de esență de rom, așa îmi place mie =)) În pozele de mai jos

Uite cîteva poze de la Paștele trecut. Cînd am făcut umplutura cred că eram cu gîndul undeva departe, am pus la lapte în nucă de s-a făcut lichidă rău. Am pus-o într-o tigaie și am fiert-o pe aragaz pînă a scăzut cît am considerat eu că e bine, a ieșit minunat :-*

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-233-14604955250842.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-233-14604955768139.jpg

#1330 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 April 2016 - 12:12 AM

Vezi postareaCarmella, la 12 April 2016 - 11:20 PM, a spus:

Mulțumesc, Geany, că ai pus tu rețeta. Eu folosesc albușurile rămase pentru pască, le bat spumă țeapănă și mai pun doar vreo 2 ouă în loc de 5 cum ar trebui la cantitatea de brînză de vaci folosită.
Iar umplutura de cozonac o fac cu nucă măcinată, zahăr, cacao, în cantitățile din rețetă, dar amestecate, ca o cremă groasă, cu lapte fierbinte și cîteva picături de esență de rom, așa îmi place mie :D În pozele de mai jos

Uite cîteva poze de la Paștele trecut. Cînd am făcut umplutura cred că eram cu gîndul undeva departe, am pus la lapte în nucă de s-a făcut lichidă rău. Am pus-o într-o tigaie și am fiert-o pe aragaz pînă a scăzut cît am considerat eu că e bine, a ieșit minunat ;)

Oaaaaaaaa........... :-* :-* :-* Sarurile! Aduceti sarurile!!!!!! :hug: :lol: Ma scurg sub masa..... Mai bine ma duc la nani. Cin' m-o fi pus sa citesc pe-aici la miezu' noptii, nu stiu. :toothy6:
Prea bine arata cozonacul! Poate-poate fac si eu de Pasti.. Poate..... =)) Ma mai gandesc.

#1331 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 April 2016 - 05:58 AM

Carmella, arata foarte fain cozonacul. :toothy6:

Sorinadaniela, merci. O sa cumpar. :hug:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1332 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2016 - 07:18 AM

Wow, ati inceput deja cu cozonaci?? Eu petrec la job zi lumina...asa merge businessu :toothy6:

Uitat: Pitt, cauta daca ai in apropiere Frische Zentrum. Acolo gasesti variatiuni de faini de semolina.
Si, chipurile cea mai buna faina de pizza: faina Caputo pe care o gasesti pe gustini. Cica pizzerul cel mai bun din Neapole foloseste numai Caputo. Am vazut asta intr-un documentar mai amplu despre pizza. Daca puneti gheruta pe ea si o folositi, dati si voi cu revizia, va rugam! Much obliged!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 13 April 2016 - 07:21 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1333 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2016 - 11:16 AM

Cu placere Carmella :hug: arata minunat cozonacul tau,am retinut si cum ai facut tu umplutura :toothy6: (stiu ca mai intrebasera fete in trecut despre umplutura cozonacului fara albus)

#1334 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 13 April 2016 - 02:57 PM

Painea de azi cu Sauerteig si seminte. Crusta crocanta, miez pufos.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-729-14605521951492.jpg

Peter :toothy6:

#1335 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 April 2016 - 06:16 PM

Vezi postareaKiva, la 13 April 2016 - 02:57 PM, a spus:

Painea de azi cu Sauerteig si seminte. Crusta crocanta, miez pufos.



Peter :toothy6:


Am vrut s-o fac mai de mult si tot am incercat alte retete. Dar ce faina ti-a iesit. Acu nici nu mai fac de frica ca nu
o sa-mi iasa asa frumoasa ca a ta. :lol:
Si nu ai bagat mai multa drojdie decit 7 g? Respect! :hug:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1336 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 April 2016 - 07:49 PM

Wow, Carmella, ce frumoși sunt!
Nu știu dacă îmi vor ieși așa frumoși... Pot spera!
Sorina

#1337 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 April 2016 - 11:06 AM

Vezi postareaPeter, la 13 April 2016 - 06:16 PM, a spus:


Am vrut s-o fac mai de mult si tot am incercat alte retete. Dar ce faina ti-a iesit. Acu nici nu mai fac de frica ca nu
o sa-mi iasa asa frumoasa ca a ta. =))
Si nu ai bagat mai multa drojdie decit 7 g? Respect! :icon_fessee:

Peter


Peter, am respectat reteta in privinta agentului de crestere, cat despre faini, cum vorbiram dar nu fost o tragedie :lol:.

#1338 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 April 2016 - 11:47 AM

Vezi postareaKiva, la 14 April 2016 - 11:06 AM, a spus:


Peter, am respectat reteta in privinta agentului de crestere, cat despre faini, cum vorbiram dar nu fost o tragedie :lol:.


:icon_fessee:

Baguettele sunt gata. Ma gandesc ca prea multa migaleala.. =))
Tre sa caut alt procedeu(nu ala de stat, lasat. stretch and fold si mama zmeului)
Una de pui Sauerteigul(maia?) de seara si dimineata aranjezi aluatul, scurt la dospit si fix la cuptorul preincalzit.
Dar nici asta bibilita de azi nu este rea =))

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14606270796432.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14606270876738.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14606270964576.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1339 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 April 2016 - 11:54 AM

Vezi postareaPeter, la 14 April 2016 - 11:47 AM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 14 April 2016 - 11:06 AM, a spus:

Peter, am respectat reteta in privinta agentului de crestere, cat despre faini, cum vorbiram dar nu fost o tragedie :).

:icon_fessee:

Baguettele sunt gata. Ma gandesc ca prea multa migaleala.. =))
Tre sa caut alt procedeu(nu ala de stat, lasat. stretch and fold si mama zmeului)
Una de pui Sauerteigul(maia?) de seara si dimineata aranjezi aluatul, scurt la dospit si fix la cuptorul preincalzit.
Dar nici asta bibilita de azi nu este rea =))

Peter

De m-oi ineca..... va fi din pricina voastra!!!! :) :) Baluta Balutescu Baluteanu ar trebui sa ma numesc...... :) Ma duc sa-mi cumpar un sac de babetici, poate-poate m-or ajuta. :)
Arata super painile si baghetele voastre!! :lol:
Cine-i artist, e!! :)
Eu inca n-am incercat sa fac baghete, momentan jupanu' zice ca face pauza de paine.. Asa ca.... mai astept.

#1340 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 April 2016 - 01:13 PM

Vezi postareaFoxyy, la 14 April 2016 - 11:54 AM, a spus:

De m-oi ineca..... va fi din pricina voastra!!!! :) :lol: Baluta Balutescu Baluteanu ar trebui sa ma numesc...... :) Ma duc sa-mi cumpar un sac de babetici, poate-poate m-or ajuta. =))
Arata super painile si baghetele voastre!! =))
Cine-i artist, e!! :)
Eu inca n-am incercat sa fac baghete, momentan jupanu' zice ca face pauza de paine.. Asa ca.... mai astept.


Acu mai fac sosul la iepuras (!)

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14606321249167.jpg

apoi il voi icerca cu sectiunea asta:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14606321091768.jpg

dupa aceea desertul pe care il voi savura acusica... :icon_fessee:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi