Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#801 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 October 2012 - 10:37 PM

Vezi postareaKiva, la 28 October 2012 - 10:04 PM, a spus:

Ellani, eu zic sa iti iei inima in dinti si sa incepi incetisor. Cred ca am mai spus, nici mie nu mi-a iesit painea ca lumea din prima, dar repetitia e mama invataturii, vorba aia sau altfel spus, incerci o data, de doua ori si incet incet inveti din greseli. Incepe intai cu o paine toscana, simpla, doar apa, drojdie si apa. Eu nu ma omor prea mult nici cu framantatul, dar important e sa incepi sa simti aluatul la mana, cand ii mai trebuie un pic de faina, cand un pic de lichid si jonglezi un pic cu cantitatile.


Asa e,cum zici.Exercitiul e mama invataturii.Dar nu de esecuri mi-e frica,ci sentimentul ca inca nu sunt 'maturata ' destul in bucatarie.Ciudat suna,stiu,dar asa,la nivel spiritual parca nu ma lasa mana.Poate vine si din copilarie,de cand bunica imi zicea ca painea e sfanta si nu e de jucat cu ea.Poate vine si de la faptul ca noi paine nu mancam decat ocazional. :thumleft:

Dar trebuie sa-ncerc,din asta hand-made suta la suta,nu la masina,macar si pentru faptul ca sa zic ca pot s-o fac si pe asta,caci deja aluaturile de cozonac,chifle,tarte,biscuiti etc le simt la mana.

#802 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 October 2012 - 12:48 PM

Vezi postareaKiva, la 20 October 2012 - 02:53 PM, a spus:



Hai mai Ioana, nu fi suparata. Cu timpul o sa iasa, trebuie doar sa exersezi. Si eu am dat-o in bara la inceput, acum, cum ziceam mai sus, prefer sa fac aluatul la mana ca simt ce consistenta are, daca mai trebuie faina sau lichid. Incet incet o sa reusesti :lol:
Daca ai sta mai aproape, am putea face un weekend de baker-it




noo, nu-s deloc suparata, plus ca stiu unde am facut greseala.Da m-a enervat ca desi nu-mi ieseau mie perfecte painile, tot erau mancabile,dar asta a fost de aruncat.Da nu-i bai urmatoarea data nu mai fac prostia de am facut-o la asta. :floare:

Zilele trecute am facut briose sarate cu sunca si mazare

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13515077154363.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#803 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 October 2012 - 10:04 PM

Eu am facut rulourile cu oregano ale Cerrei. Bune rau!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13516274548218.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#804 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 October 2012 - 10:44 PM

Vezi postareaaura, la 30 October 2012 - 10:04 PM, a spus:

Eu am facut rulourile cu oregano ale Cerrei. Bune rau!




Ti`au iesit foarte faine! ma bucur ca sunt pe gustul tau :floare:

Sa va fie de bine!

#805 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 07 November 2012 - 11:54 PM

De servit la un ceai, dimineata,seara,sau de luat la pachet ,buni in orice moment al zilei,scon©si :((

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-119-13523249213536.jpg

Serviti cu miere Romaneasca(oleaca de blasfemie =)) ) tre` mancati cu gem de capsuni,zmeura din acelea faine care le-ati gatit cu atata pricepere si dragoste(eu n-am facut )

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-119-13523249533644.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-119-13523767916025.jpg

#806 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 08 November 2012 - 11:19 AM

Nico, ce frumusei sunt :floare:

Tot pe acolo dar din categoria romaneasca, am facut acum cateva zile pogacele cu jumari:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-729-13523663089771.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-729-13523663227958.jpg

Reteta este cea a Laurei Laurentiu. Merci, Laura. :occasion15:

#807 Useril este offline   EMMA -MON 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 08-November 12

Postat 08 November 2012 - 08:31 PM

Astăzi biscuiții Graham Crackers, foarte foarte crocanți dar super buni.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1714-13523994254077.jpg

#808 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 November 2012 - 10:49 PM

Eu am facut saratele si rulouri cu sunca si cascaval, sa aiba ginerii dupa ce bea un pahar de vin, azi,la aniversarea mamei. ^_^
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524077719814.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524076017068.jpg

#809 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 November 2012 - 11:57 PM

Vezi postareaGelutza, la 08 November 2012 - 10:49 PM, a spus:

Eu am facut saratele si rulouri cu sunca si cascaval, sa aiba ginerii dupa ce bea un pahar de vin, azi,la aniversarea mamei. :)



La multi ani! mamei tale si sa fiti sanatosi toti pe linga ea ^_^

#810 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 09 November 2012 - 12:26 AM

Vezi postareacerra, la 08 November 2012 - 11:57 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 08 November 2012 - 10:49 PM, a spus:

Eu am facut saratele si rulouri cu sunca si cascaval, sa aiba ginerii dupa ce bea un pahar de vin, azi,la aniversarea mamei. :)



La multi ani! mamei tale si sa fiti sanatosi toti pe linga ea ^_^

Multumesc frumos!

#811 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2012 - 12:59 AM

Numai bunatati pe pagina asta, bravo fete harnice :love7: !

#812 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2012 - 08:08 AM

Chiar ca numai bunatati, sau cum ar zice Dragos...bunaciuni :love7:

#813 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 09 November 2012 - 10:18 AM

Vezi postareaaura, la 22 October 2012 - 10:58 PM, a spus:

Spor la treaba, la mine saptamana dovleacului abia s-a incheiat. :-*

:hug: Multumesc! In weekend trebuie sa pregatesc dovleacul. Zilele astea am mancat numai "in delegatie" :love7:

#814 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 09 November 2012 - 10:20 AM

:love7: Fetelor, sunteti minunate! Totul arata minunat! Nu nominalizez pentru ca nu ma pot hotari ce imi place mai mult :hug:

#815 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 November 2012 - 07:12 PM

baghete integrale

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13524811340909.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#816 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 10 November 2012 - 05:59 PM

Vezi postareaIoana, la 09 November 2012 - 07:12 PM, a spus:

baghete integrale



Ioana, ti-a iesti foarte bine painica :)

#817 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 November 2012 - 10:42 PM

Eu azi am facut ''pita furata de la greci'' de neamielualarau

Asta`i pita da este inca calda
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13525801246548.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13525801361145.jpg

Ma facut curioasa aceasta reteta la un kg de faina doar 25 gr de drojdie. A iesi pe placul meu abia astept sa vad textura.

#818 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 November 2012 - 10:52 PM

Vezi postareaKiva, la 28 October 2012 - 10:28 PM, a spus:

Vezi postarealenias, la 28 October 2012 - 09:50 PM, a spus:

:) Vai ce bine arata painica cu nuci. :D Si eu sunt interesata de reteta :D Oare se poate face si la masina de paine???

Lenias, nu stiu daca reteta asta fix merge la masina de paine dar cred ca poti pune nuci prajite la aluatul de paine simpla pe care il ai in ghidul masinii.

Altfel poti sa incerci sa framanti la mana :D Nu e nici mult si nici nu necesita efort :D


Multumesc Kiva! Voi incerca la masina de paine, dar voi pune nucile spre sfarsitul programului de framantare a aluatului ca sa nu le zdrobeasca prea tare. Daca nu voi fi multumita voi face aluatul cu mana. :D

#819 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 November 2012 - 11:09 PM

Cerra, imi place mult cum arata pita ta "furata de la greci" :) :floare: :floare: :floare:
Cam cat este de mare? Reteta este pusa pe undeva? Cred ca este pufoasa la mijloc si coaja este putin crocanta... sau nu...????

#820 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 November 2012 - 12:33 AM

Vezi postarealenias, la 10 November 2012 - 11:09 PM, a spus:

Cerra, imi place mult cum arata pita ta "furata de la greci" :) :floare: :floare: :floare:
Cam cat este de mare? Reteta este pusa pe undeva? Cred ca este pufoasa la mijloc si coaja este putin crocanta... sau nu...????


Da, doar ca este inca foarte proaspata dar nu am rezistat sa vad textura ei. Buna, buna nu m`am gandit ca iese asa buna cu 25 gr drojdie la 1 kg de faina. Acum o sa vad daca se comporta la fel ca si a mea care pun 50 gr drojdie la 1 kg de faina. Ma refer ca a mea tine 1 sapt si nu se sfarma . Sa vedem.

Asta pita este cu iaurt, oua, lapte (omu zice apa dar eu am schimbat)pe mine ma interesa rezultatul cu drojdia putina.

Reteta e pe dincolo.


Dar daca vrei o scriu aici eu, daca neneamielualarau nu`i si pe aici pe forum.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13525863069591.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13525863257376.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13525866339558.jpg

Cam 25-27 cm circumferinta si este destul de inalta cred asa din ochi dar greutate atata cat arata pe cantar

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13525866837351.jpg

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi