Stie cineva? caut reteta
#41
Postat 08 November 2012 - 10:00 PM
Nu ma bag, poate Foxyy! Nu ma bag, ca se plictisesc fetele de citit, le ia cu somn si uita de peanut si de Placinta cu Oreo!
Deci, treceti la calmarea branzei dedurizate, biciuiti bine frisca si sa vad ce va iese!Io dau note! Cine are cea mai mare nota, va primi premiu de la mine, in sensul ca se va trezi la usa cu mine, dand navala la ...ce-a facut ea p-acolo! Bine? Va bagati?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#42
Postat 08 November 2012 - 10:05 PM
#43
Postat 08 November 2012 - 10:08 PM
Ellani, la 08 November 2012 - 09:50 PM, a spus:
http://dailydeliciou...-challenge.html
iti dau premiu 1 si coronita!
P.S Eu cu toate ca stiu engleza,n-am avut rabdari nici macar s-o citesc pana la capat,daramite s-o si mai pun in aplicare.Chiar trebuie sa ai dedicatie pentru asa ceva ca sa stai sa faci chestia aia,numarand ouale cu lingura.Deci NU,n-o fac veci,dar poate se-apuca Foxyy,ca tot are experienta cu gavottele deja.
Io-s chilot de-ncercare????
De eram acasa, poate-poate ma bagam. Da' asa...... in urmatoarele multe saptamani - no way Jose! La hotel am plita, am cuptor cu microunde (pe post de mobila, ca io nu folosesc asa ceva), da' n-am cuptor electric (sau pe gaz) asa ca zic pas la gateluri in urmatoarea perioada. Mai ales la dulciuri.
#44
Postat 08 November 2012 - 10:19 PM
zoazorel, la 08 November 2012 - 10:00 PM, a spus:
Nu ma bag, poate Foxyy! Nu ma bag, ca se plictisesc fetele de citit, le ia cu somn si uita de peanut si de Placinta cu Oreo!
Si-asta numa' la citit!Dapoi sa o mai si faci,te ia cu transpiratii si ies aburi ! Si eu care credeam ca am destula rabdare.....
Foxyy, la 08 November 2012 - 10:08 PM, a spus:
De eram acasa, poate-poate ma bagam. Da' asa...... in urmatoarele multe saptamani - no way Jose! La hotel am plita, am cuptor cu microunde (pe post de mobila, ca io nu folosesc asa ceva), da' n-am cuptor electric (sau pe gaz) asa ca zic pas la gateluri in urmatoarea perioada. Mai ales la dulciuri.
Nu,mai!Tu esti capitan de echipa!Sa ne-amintim cine-a pus pe jar forumul cu Royal-ul.Poate daca dai o strigare si-acum intra forumul in sevraj de 2 zile din cauza de fete ocupate care fac 'actul de curaj'
Pai eu doar de la faza de citit am zis de-odata NU ferm,iar tu ai zis ca ar fi o varianta,doar ca n-ai ce-ti trebuie.Eu am,dar tot nu ma bag!
.
#45
Postat 08 November 2012 - 10:32 PM
Las'ca vine Captain Cook la baza si-o face! Fox, de tine-i vorba! Facusi Royalul...na! Ti-ai creat precedent!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#46
Postat 08 November 2012 - 11:14 PM
In plus, repet, aici n-as avea cum sa fac prajitura, neavand cuptor. Si nici n-are cine sa o haleasca. Jupanu' nu-i si copilotu' vine hat-incolo in vizita. Si-o sa fie ocupat cu Disneyland-ul, nu cu halitu' prajiturilor.
Scuzati luatul pe aratura! dar daca nu apare Nico (sau altcineva) cu traducerea, poate o sa o traduc eu (in urmatoarele saptamani). Daca are cineva vreo graba, dati de stire si poate se rezolva mai repede!
edit: m-am uitat acum pe titlu.... Yule marca in vechime solstitiul de iarna, adicatelea pica taman pe 21 decembrie.....
#47
Postat 09 November 2012 - 01:00 PM
Eu am facut din 100 de gr de oreo curatati de crema (deci cantariti dupa ce au fost raschetati ) si 80 de gr de unt topit, rece.
Tava mea are 19 de cm diametru.
Cand am pus compozitia in tava si am inceput s-o intind, mi-am dat seama ca o portiune de tava ramane goala. Da-i si intinde mai bine sa cuprinda peste tot.
Am ajuns eu la concluzia ca blatul din cantitatea asta va fi fooooarte subtire, asa ca am mai macinat 50 de gr de biscuiti si am mai topit 40 de gr de unt.
In total, blatul pentru o tava de 19 cm, 150 oreo si 120 unt.
E prea putin cum zice fata acolo, chiar daca tava ei e de 15 cm.
Deci daca mai sunt si altii ca mine, nu va apucati daca n-aveti in casa 2 pachete de oreo. In caz ca, credeti ca blatul e prea subtire, sa aveti de unde adauga.
Va tin la curent.
#48
Postat 09 November 2012 - 01:17 PM
zoazorel, la 08 November 2012 - 10:00 PM, a spus:
Nu ma bag, poate Foxyy! Nu ma bag, ca se plictisesc fetele de citit, le ia cu somn si uita de peanut si de Placinta cu Oreo!
Deci, treceti la calmarea branzei dedurizate, biciuiti bine frisca si sa vad ce va iese!Io dau note! Cine are cea mai mare nota, va primi premiu de la mine, in sensul ca se va trezi la usa cu mine, dand navala la ...ce-a facut ea p-acolo! Bine? Va bagati?
Zozo chiar da ane bagam trebuie sa ne spui macar pana la ce firma sa o coacem, daca e departe firma se arde prajitura.
Si mai trebuie sa gasesc o smantana ce se zbate.
#49
Postat 09 November 2012 - 01:56 PM
Acum eu am facut cu ingredientele pe care le-am avut in casa si cantitati diverse fata de ce da fata acolo.
Am pus 500 de gr de iaurt grecesc la mixer si l-am amestecat usor pana ce s-a transformat intr-o crema fina.
Am adaugat 100 de gr zahar pudra si am mai mixat putin pana ce s-a amestecat cu iaurtul.
Am pus 8 gr de gelatina (4 foi) la topit in 125 gr de smantana proaspata de frisca, usor calduta.
Am pus-o apoi peste iaurt, am amestecat usor si apoi am adaugat 125 gr de frisca (tot cu smantana proaspata facuta).
Se amesteca totul usor, se pune jumatate din compozitie peste blat care intre timp s-a intarit.
Am pus apoi biscuiti oreo (fara crema, deci jumatati) in cerc, am acoperit cu restul de crema si am dat la frigider.
Pana aici, pentru toata afacerea asta am consumat 2 pachete de Oreo (recunosc, vreo 2 am mancat si eu )
Deci nu am pus lamaie si nici lichior.
Am pus iaurt in loc de branza cremoasa, cantitati schimbate, in fine sa vedem ce-o iesi .
#51
Postat 09 November 2012 - 02:01 PM
[/quote]
Sigur ceva delicios. Numai din descriere suna deja bine. Any ce rapida esti eu nici la cumparaturi nu am ajuns, nu am oreo, mai astept.
#53
Postat 09 November 2012 - 02:04 PM
Am pus iaurt in loc de branza cremoasa, cantitati schimbate, in fine sa vedem ce-o iesi .
[/quote]
Sigur ceva delicios. Numai din descriere suna deja bine. Any ce rapida esti eu nici la cumparaturi nu am ajuns, nu am oreo, mai astept.
[/quote]
Ma duc sa adaug si la mesaj si sa pun si ceva poze, pentru tava mea de 19 cm diametru, mi-au intrat aproape 2 pachete de oreo.
Plus ca mai trebuie la ornat cativa.
#54
Postat 09 November 2012 - 02:06 PM
Plus ca mai trebuie la ornat cativa.
[/quote]
E tare binevenita precizarea cu nr de pachete de oreo, respectiv dimensiunea tavii multumesc
#55
Postat 09 November 2012 - 04:01 PM
#56
Postat 10 November 2012 - 11:52 AM
L-am ornat cu frisca, cum am putut mai bine , deci fara mot de frisca pentru ca frisca mea nu statea bat si riscam sa fac harcea parcea daca puneam oreo peste.
Niste inimioare asa ca sa le folosesc in sfarsit, ca-s luate de dinainte de vara, de prin mai si inca nu le-am folosit.
Buuun.
Am mancat cate o felie fiecare, daaaaaar nu a fost chiar wooow. Adica bun, dar ma asteptam la ceva si mai si. Deci bun, dar nu ne-a dat pe spate.
Dar repet, eu l-am facut cu iaurt, nu cu branza cremoasa.
Acum ce sa zic, poate se incumeta cineva sa-l faca exact cu cantitatile si produsele folosite in reteta originala si ne spune cum a fost.
Poze naspa de tot, de kk, dar asta e.
ps. as manca un muffins cu cioco si o cana cu lapte
#57
Postat 10 November 2012 - 01:26 PM
[/quote]
Foarte bine arata!
Sti ceva? eu nu ma mai iau dupa cantitatile date la retetele dupa site`urile straineze ptr ca am muscat`o si eu.
De ex: am facut snickers homemade dupa un site si am stricat ingredientele aiurea si nu a iesit nika si sa nu dezamagesc copila, am refacut a doua zi reteta cu alte ingrediente (si prima data si a doua am facut dubla reteta )am dat 80 de lei ptr cate o tura si pot sa`ti zic ca a doua oara am schimbat de la reteta doar spuma caramel si tot nu a iesit pe placul meu si am avut totusi noroc cu spuma facuta dupa reteta mea ca macar am putut sa fac niste cocoloaie pe care le am glazurat si treaca mearga s`au mincat toate. Tot am in plan sa fac acea reteta doar ca imi trebuie timp si nervi sa o fac total modificata .Am zis fetelor ca de 160 lei cat am dat pe ingrediente le imbracam in snickers. Am pus pe aci cocolosii atunci, ca doar punem si reusitele si nereusitele.
Aduceri aminte
(asta a doua incercare unde am schimbat doar partea cu nuga
si atat am putut sa fac
Au fost bune la gust dar.......... nu au iesit ca in poza care era pe site ala.
Pe mine ma tenteaza cealalta felie sa o fac prima pusa aici. Daca ma horarasc pun poze egal cum iese si binenteles ca o sa citesc bine, bine reteta si ce mi se pare in neregula imediat o sa trec la modificari sa nu dau chix iarasi.
#58
Postat 10 November 2012 - 01:31 PM
any_annette, la 10 November 2012 - 11:52 AM, a spus:
L-am ornat cu frisca, cum am putut mai bine , deci fara mot de frisca pentru ca frisca mea nu statea bat si riscam sa fac harcea parcea daca puneam oreo peste.
Niste inimioare asa ca sa le folosesc in sfarsit, ca-s luate de dinainte de vara, de prin mai si inca nu le-am folosit.
Buuun.
Am mancat cate o felie fiecare, daaaaaar nu a fost chiar wooow. Adica bun, dar ma asteptam la ceva si mai si. Deci bun, dar nu ne-a dat pe spate.
Dar repet, eu l-am facut cu iaurt, nu cu branza cremoasa.
Acum ce sa zic, poate se incumeta cineva sa-l faca exact cu cantitatile si produsele folosite in reteta originala si ne spune cum a fost.
Poze naspa de tot, de kk, dar asta e.
ps. as manca un muffins cu cioco si o cana cu lapte
foto 1886.jpg
foto 1957.jpg
Any, mie imi place mult cum arata! Iar pozele sunt tare faine, nu stiu de ce zici tu ca-s de kk
Despre gust nu stiu ce sa zic...
#59
Postat 10 November 2012 - 03:00 PM
In paranteza fie spus, stiu ca n am mai scris de mult pe aici, dar va citesc zilnic, si "va" execut retetele uneori.
Revenind la reteta, am respectat ingredientele, nu si cantitatile, ca tava mea are 19 cm diametru.
Cind l oi taia, o sa mi iau aparatul de git si revin cu poze.
Pina atunci, va pupez pe toate!
#60
Postat 10 November 2012 - 06:05 PM
Eu zic ca, desi liliputan, pentru un desert de weekend e absolut suficient fara sa fii ghiftuit.
Inca nu l-am taiat, o sa ii fac maine o poza si o voi posta dupa-amiaza. Revin.
Ani, ti-a iesit haios