Forum Culinar: Tiramisu double chocolate - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisu double chocolate

#81 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 May 2013 - 05:25 PM

Any, parerea mea e ca daca pui ciocolata in crema nu mai e necesara gelatina...
o sa stea destul de teapan, crede-ma....

#82 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 May 2013 - 05:27 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 10 May 2013 - 05:25 PM, a spus:

Any, parerea mea e ca daca pui ciocolata in crema nu mai e necesara gelatina...
o sa stea destul de teapan, crede-ma....


Pai cred ca pun :D !

#83 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 05:50 PM

Ah pai daca nu tii mortis sa stea teapan, nu mai e nevoie =)) ... apoi, cum zice si iulia, daca pui si cioco oricum se va mai intari.. cred ca ar merge si un cubulet de unt in crema de ciocolata adaugat la final cat inca mai e calduta.
Spor la treaba.. la ce minunatii faci iti iese garantat :D :-*
Imagine postata

#84 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 May 2013 - 10:37 PM

Fetelor, crema de ciocolata are 50 g de unt. Intr-adevar se poate pune si ciocolata daca vreti sa se mai ingroase. Aseara si azi am facut din noua TDC (reteta originala, fara ciocolata sau altceva) si mi-a iesit f bine - crema nici prea tare, nici prea moale. Acum nu stiu ce sa spun pt ca fiecaruia ii place altfel. Any, o sa-ti dai seama cum iti place dupa ce o incerci o data :D
Pup si spor la treaba!

#85 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 May 2013 - 11:40 PM

Multumesc din suflet tuturor, ati fost mai mult decat amabile si saritoare!
Va dau de stire!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13682220306688.jpg

#86 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 11 May 2013 - 05:58 PM

Imi face si mie cu ochiul reteta asta, ce-i cu ciocolata nu refuz niciodata, dar pe aici n-am vazut niciodata piscoturi cu cacao. Daca fac cu cele normale iese urat la aspect. Cu ce le-as putea inlocui?

#87 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 May 2013 - 09:01 PM

Ela, eu le-am facut cu normale si iti garantez ca iese si aspectuos si cu siguranta la fel de gustos :floare:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#88 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 11 May 2013 - 09:52 PM

Ok, atunci il pun pe lista. Multumesc! :floare:

#89 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 May 2013 - 11:52 PM

Boabe, eu crema am facut-o dar nu arata ca a ta. Cred ca-i pe cale sa se branzeasca. Am mixat-o la viteza mica, mi-e frica s-o mai mixez.
Nu arata ca o crema fina. Of!!!
Stai ca pun si poza, sa-mi zici daca e de bine sau de rau

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13683092094938.jpg

#90 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 May 2013 - 12:12 AM

Any, dupa mine e deja branzita... sper ca ai reusit sa o repari cumva, desi nu stiu daca e posibil. Poate doar sa mai adaugi mascarpone sau frisca batuta, asa cum la maioneza taiata se mai adauga cateodata galbenus... dar nu am incercat niciodata, e riscant :floare: :pupic:
Tin pumnii sa fie bine :pupic:
Imagine postata

#91 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2013 - 12:43 AM

Vezi postareaOlguta, la 12 May 2013 - 12:12 AM, a spus:

Any, dupa mine e deja branzita... sper ca ai reusit sa o repari cumva, desi nu stiu daca e posibil. Poate doar sa mai adaugi mascarpone sau frisca batuta, asa cum la maioneza taiata se mai adauga cateodata galbenus... dar nu am incercat niciodata, e riscant :floare: :(
Tin pumnii sa fie bine :pupic:


La gust e buna si e fina. Dar la aspect e asa. Si daca am vazut ca la gust e buna si ca textura e fina, n-am mai mixat, l-am asamblat. Ma gandesc ca nu trebuia mixat, o fi trebuit sa amestec cu paleta cand am adaugat ciocolata? La tiramisù de ex asa fac, amestec cu paleta cand adaug albusurile mixate in restul cremei.
Eu l-am facut si pus in frigider. Om vedea maine daca o sa avem dulce sau nu. Si noi si oaspetii.
Dar stiam ca ceva va fi in neregula. Pentru ca atatea neclaritati aveam....In fine.
In plus nu pot sa-mi dau seama ce si cum am facut gresit. Numai mie nu mi-a iesit cum trebuie :pupic: .

#92 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 12 May 2013 - 01:02 AM

Ai mixat mascarpone cumva prea tare? Eu cand fac crema ciocolata cu unt si oua si se intampla sa se branzeasca pun nuca macinata. Nu ii ia din branzeala da macar o ingroasa si ii mai schimba aspectul.

#93 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2013 - 02:06 AM

Vezi postareasheherezada, la 12 May 2013 - 01:02 AM, a spus:

Ai mixat mascarpone cumva prea tare? Eu cand fac crema ciocolata cu unt si oua si se intampla sa se branzeasca pun nuca macinata. Nu ii ia din branzeala da macar o ingroasa si ii mai schimba aspectul.


Shehe, de cand nu te-am vazut :floare: !
Nu, l-am mixat cum il mixez de obicei pt tiramisù normal si a iesit ok. Si nu-l pun tot deodata (mascarponele) ci il adaug cu o lingura pe rand.
Crema de cioco facuta initial, a iesit si ea buna.
Doar ca in momentul in care le-am amestecat, tot la viteza mica, a iesit asa.
Am gustat si e super la gust, nu are consistenta de branzit, absolut, e fina, ca altfel nici nu asamblam.

Am umplut si vreo cateva paharele pe jumatate cu panna cotta, apoi deasupra am pus crema cu pricina.
si mi-a mai si ramas un castronel din care tocmai am gustat, e ok.
Oi vedea eu maine ce si cum.

#94 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 12 May 2013 - 05:44 AM

Any, intr-adevăr nu are acceasi consistenta ca si a mea.Ai urmat toti pasii?Adică ai lăsat crema de cioco la răcit putin înainte de a adauga untul?Apoi încă putin încă de a adauga crema de cioco in cea de mascarpone?Eu mixez galbenusurile cu zahar si apoi pun mascarpone, fără a pune treptat cu lingura.Chiar nu stiu de ce a iesit asa...Imi cer scuze ca raspund asa greu...

#95 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2013 - 06:20 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 12 May 2013 - 05:44 AM, a spus:

Any, intr-adevăr nu are acceasi consistenta ca si a mea.Ai urmat toti pasii?Adică ai lăsat crema de cioco la răcit putin înainte de a adauga untul?Apoi încă putin încă de a adauga crema de cioco in cea de mascarpone?Eu mixez galbenusurile cu zahar si apoi pun mascarpone, fără a pune treptat cu lingura.Chiar nu stiu de ce a iesit asa...Imi cer scuze ca raspund asa greu...


Da, am urmat toti pasii, crema a fost rece. Iar cand am terminat crema de mascarpone era foarte fina. Totul ok pana am amestecat.
Stai linistita, ca doar nu e foc, n-are nimic.

#96 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 May 2013 - 07:21 AM

Any, de regula, la cremele facute cu o masa grasa, gen mascarpone ori unt, se pune amestecul de ciocolata in masa grasa, nu invers. Apoi, temperatura joaca un rol important: masa grasa trebuie sa fie la t° camerei. Eu, fie ca am unt ori masacarpone, las la muiat si apoi pomadez, adica il spumez. Amestecul de cioco trebuie sa fie numai o idee caldut. Il torn in fir peste unt si amestec cu o lingura de lemn si nu mai iese asa la aspect.

Edit, ca acum am citit, tu ai pus amestecul de cioco peste. Mixatul cred ca e problema. Nu-i ninic, de gustos tot gustos o sa fie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#97 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2013 - 10:37 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 May 2013 - 07:21 AM, a spus:

Any, de regula, la cremele facute cu o masa grasa, gen mascarpone ori unt, se pune amestecul de ciocolata in masa grasa, nu invers. Apoi, temperatura joaca un rol important: masa grasa trebuie sa fie la t° camerei. Eu, fie ca am unt ori masacarpone, las la muiat si apoi pomadez, adica il spumez. Amestecul de cioco trebuie sa fie numai o idee caldut. Il torn in fir peste unt si amestec cu o lingura de lemn si nu mai iese asa la aspect.

Edit, ca acum am citit, tu ai pus amestecul de cioco peste. Mixatul cred ca e problema. Nu-i ninic, de gustos tot gustos o sa fie.


Lori, nu-i prima data cand fac nici tiramisù, nici creme.
Am lasat crema de s-a racit complect, la temperatura camerei (ca idee, am terminat totul, azi noapte). Apoi am pus-o peste crema de mascarpone, exact cum a facut Boabe si a explicat. Se vede si in poza.

#98 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 May 2013 - 10:58 AM

Atunci se pare ca mixerul e problema. Mie mi s-a intamplat sa se branzeasca si cand am amestecat cu lingura de metal.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#99 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 May 2013 - 02:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 May 2013 - 11:52 PM, a spus:

Boabe, eu crema am facut-o dar nu arata ca a ta. Cred ca-i pe cale sa se branzeasca. Am mixat-o la viteza mica, mi-e frica s-o mai mixez.
Nu arata ca o crema fina. Of!!!
Stai ca pun si poza, sa-mi zici daca e de bine sau de rau



Poate depinde de ciocolata.
Mie mi s-a intamplat sa se branzeasca crema alba de la tortul cu 3 feluri de ciocolata. Am folosit initial white chocolate chips "ordinare" de la supermarket. Cu ciocolata de calitate nu mi s-a intamplat. Nici ganache nu mi-a iesit cu chips de ciocolata ieftina.
Poate ceva in compozitia ciocolatei sa fie de vina si la tine? Nu neaparat ca e ciocolata ieftina, dar poate e... altfel...?

#100 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 May 2013 - 04:50 PM

Adi, ai dreptate si eu am patit-o cu tortul cu trei feluri de ciocolata si chiar la crema cu cioco cu lapte! Cu cremele astea fine e mai problematic pana vezi ce marca se potriveste retetei.
Any, sper ca a iesit bine pana la urma? L-ati gustat?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi