Forum Culinar: Tiramisu double chocolate - Forum Culinar

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisu double chocolate

#101 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 May 2013 - 04:55 PM

Am vazut ca ati discutat mai inainte de cremele taiate, daca se pot repara. Eu le repar, cum a mentionat cineva inainte (ma scuzati dar eu in criza de timp citesc rapid si raspund mai telegrafic) asa: cu o bucatica de unt, la temperatura camerei si pun cate putin din crema taiata, pana am incorporat.o pe toata, ori cu cateva picaturi de apa minerala ori apa calda. Iau o lingura de crema taiata, pun o lingurita de apa minerala ori calda si incep usor cu lingura de lemn, apoi pun din crema cate putin. Mie mi-a iesit de fiecare data, sper sa foloseasca tricul asta si altora.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#102 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 May 2013 - 05:05 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 May 2013 - 04:55 PM, a spus:

Am vazut ca ati discutat mai inainte de cremele taiate, daca se pot repara. Eu le repar, cum a mentionat cineva inainte (ma scuzati dar eu in criza de timp citesc rapid si raspund mai telegrafic) asa: cu o bucatica de unt, la temperatura camerei si pun cate putin din crema taiata, pana am incorporat.o pe toata, ori cu cateva picaturi de apa minerala ori apa calda. Iau o lingura de crema taiata, pun o lingurita de apa minerala ori calda si incep usor cu lingura de lemn, apoi pun din crema cate putin. Mie mi-a iesit de fiecare data, sper sa foloseasca tricul asta si altora.

Bine de stiut!

#103 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 12 May 2013 - 07:51 PM

Fetelor, va povestesc mai tarziu, am facut si foto, pot doar sa va spun ca a fost bun!!!

#104 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 May 2013 - 08:56 PM

Hai ca am aparut si cu pozele.
Boabe sper sa nu te superi daca pun vreo 2 poze :D.

crema de mascarpone

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13683839170763.jpg

crema de cioco care a iesit super, n-am avut nici o problema (am pus si eu ciocolata amaruie sa fie si mai ciocolatoasa)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13683839397051.jpg

Poza asta imi place tare mult, momentul nu prea :)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-1368384148806.jpg

Am vrut sa-l fac in forma de tort, deci am folosit un inel de la o tava de ciambella, l-am uns pe interior cu unt, am aplicat hartie de copt pe care am taiat-o exact de marimea tavii (ma rog, aproape exact :D ), dupa care am pus inelul direct pe platou.
Am pus primul rand de savoiardi (eu i-am scaldat in cafea si Baileys cu aroma de ciocolata si menta, dar menta nu s-a seimtit absolut) apoi crema, alt strat alta crema.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13683841126015.jpg

Pus la frigider.

Finalul

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13683842263526.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13683842676229.jpg

Cum am facut portie dubla de crema, am facut niste paharele cu panna cotta peste care am pus un rand de crema.
Cum mi-a fost frica si voi stiti bine, dimineata m-am dus la alimentara si am luat iar mascarpone si am facut si tiramisù la pahar, clasic, insa crema doar cu mascarpone zahar si galbenus.

Consideratiile mele:
- m-am gandit si m-am tot gandit care sa fi fost cauza imperfectiunii cremei facuta de mine. Si cu asta vreu sa precizez ca vina nu este a nimanui, nu e vina retetei, e vina mea ca doar eu am executat-o! Deci Boabe, nu care cumva sa fii suparata pe mine ca am venit si am plans pe-aici :) !
Pasii i-am urmat ca la carte, insa parerea mea e ca, facind portie dubla de crema (deci am folosit mascarpone 1 kg), ma refer atat la crema de cioco cat si la crema de mascarpone, cana robotului era efectiv aproape plina deci timpul de amestecare a fost dublu in comparatie cu cel normal.
Ma gandesc eu ca aici a fost buba. Zic si eu.
- cum va spuneam crema ca si consistenta in momentul in care am gustat-o nu avea consistenta unei creme branzite. Era fina, in ciuda aspectului! De aceea am si continuat asamblarea.
- gustul mi-a placut foate mult, piscoturile chiar daca nu le-am insiropart prea tare s-au mentinut extrem de fragede, excelente.
- am servit prima data tiramisù in cupe pe care-l facusem dimineata apoi am dus la masa tiramisù cu cioco. Toata lumea a mancat cate o feliuta, curiozitatea era mare si a placut!
- vreau neaparat sa-l refac pentru ca ma deranjeaza efectiv ca am gresit crema. Vreau sa vad pana la urma, care e mai tare dintre noi: eu sau crema :D ! In bucatarie deocamdata conduc eu, nu se poate sa nu-mi iasa.

Acestea fiind spuse, sper ca nu v-am plictisit prea mult cu povestile mele, dar suntem pe un forum cuinar, invatam din greseli, ne sfatuim.
De aceea va multumesc tuturor acelora care ati participat la problema asta asa de mare :D .

Boabe , vreau sa-ti zic ca am dat si la pachet :) !

#105 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 May 2013 - 09:30 PM

Any, sa nu te superi pe mine, da m-a pufnit rasul cand am vazut prima poza cu crema...si-am mustacit.:P

Inca la tine e clasa...mie prima data mi-a iesit o crema flescaita parca era inghetata dezghetata...totusi cred ca au apreciat-o cateii :))
Desi sarisem si eu peste niste etape ca am citit reteta in X, la mine prima data cred ca a fost de vina si mascarponele...la tine nu stiu daca e cazul, fiind la mama lui...
A doua oara, cred totusi ca am amestecat cremele cu spatula.
Ai sa vezi ca daca viitoare o sa iasa fabulos !

#106 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 May 2013 - 10:02 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 12 May 2013 - 09:30 PM, a spus:

Any, sa nu te superi pe mine, da m-a pufnit rasul cand am vazut prima poza cu crema...si-am mustacit.:P

Inca la tine e clasa...mie prima data mi-a iesit o crema flescaita parca era inghetata dezghetata...totusi cred ca au apreciat-o cateii :P)
Desi sarisem si eu peste niste etape ca am citit reteta in X, la mine prima data cred ca a fost de vina si mascarponele...la tine nu stiu daca e cazul, fiind la mama lui...
A doua oara, cred totusi ca am amestecat cremele cu spatula.
Ai sa vezi ca daca viitoare o sa iasa fabulos !

Aaaaaa deci tu radeai da, te-a bufnit rasul, ia vino-ncoa :) !!!
Sa stii ca in realitate era mai prezentabila dacat in poza :P , altfel nici tiramisù n-ar fi stat "in picioare".
Mascarpone iau bun de fiecare data si la fel voi face si eu, o sa amestec cu spatula cremele fara mixer deci. Si acum de altfel, ultima "mangaiere" i-am dat-o cu spatula :P

#107 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 May 2013 - 10:08 PM

Any, daca imi permiti, data viitoare incearca sa pui crema de cioco in fir peste cea de mascarpone, in timp ce robotul mesteca la viteza 1. Ori, cu lingura ori spatula de lemn. Eu de la Papa Ducasse am invatat secrete din astea :P Stiu ca demult, pe celalalt forum Stella povestise de faza cu cremele de unt. Sper sa nu ma insele glagorionu'...si daca da chix, pardoane!
Atata timp cat ai dat la pachet, stii tu vorba aia: multi stiu, putini cunosc :) De bun, e bun!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#108 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 May 2013 - 10:22 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 May 2013 - 10:08 PM, a spus:

Any, daca imi permiti, data viitoare incearca sa pui crema de cioco in fir peste cea de mascarpone, in timp ce robotul mesteca la viteza 1. Ori, cu lingura ori spatula de lemn. Eu de la Papa Ducasse am invatat secrete din astea :P Stiu ca demult, pe celalalt forum Stella povestise de faza cu cremele de unt. Sper sa nu ma insele glagorionu'...si daca da chix, pardoane!
Atata timp cat ai dat la pachet, stii tu vorba aia: multi stiu, putini cunosc :) De bun, e bun!

A ok, deci asa, o sa incerc si varianta asta cu turnatul in fir :P .
Am dat la pachet pt ca a placut. Eram in familie si mi-am permis sa spun ce si cum, ca nu mi-a iesit cum trebuia crema. Pentru ca am facut prea multe dulciuri si batea la ochi :P (nu ca n-ar fi obisnuiti :P ), am zis ca am facut tiramisù la pahar pentru ca nu eram sigura de cum o sa fie asta. Dar toata lumea a zis ca nu intelege care e motivul, ce nu e bun, ca de fapt e bun. Si intr-adevar pot zice ca era bun. Eu ma gandeam ca o sa ajunga la cos, ins apana la urma n-am dat-o in bara chiar asa tare :P

#109 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 May 2013 - 10:05 PM

Any, mie-mi place crema ta, arata asa pufoasa :thumleft:

Iulia, nu mai da ciocolata la catei, e foarte periculoasa!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#110 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 17 May 2013 - 07:41 PM

Any, ma bucur mult ca le-a placut invitatilor tai tiramisu.
Poate ca daca vei pune crema de ciocolata in fir subtire si vei amesteca treptat omogenizarea se va face mult mai bine. Cred ca de vina ar putea fi si mascarpone care poate are procent de grasime mai mare decat ce gasim noi :floare:

PS: Am sa incerc sa caut videoclipul :appl: - (Maya, Adriana, Foxyy-este permis?)

#111 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 July 2013 - 01:31 AM

Raportez si eu, foarte bun chiar si pentru ne-ciocolatosi ca mine.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13737583060084.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#112 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 17 July 2013 - 07:09 PM

Vezi postareaaura, la 14 July 2013 - 01:31 AM, a spus:

Raportez si eu, foarte bun chiar si pentru ne-ciocolatosi ca mine.

Atasament 2013-07-13 08.19.25.jpg

:notworthy: Ma bucur mult ca ti-a placut!

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi