Tiramisu double chocolate
Postat 12 May 2013 - 04:55 PM

Postat 12 May 2013 - 05:05 PM
Lapona Enigel, la 12 May 2013 - 04:55 PM, a spus:
Bine de stiut!
Postat 12 May 2013 - 07:51 PM
Postat 12 May 2013 - 08:56 PM
Boabe sper sa nu te superi daca pun vreo 2 poze

crema de mascarpone

crema de cioco care a iesit super, n-am avut nici o problema (am pus si eu ciocolata amaruie sa fie si mai ciocolatoasa)

Poza asta imi place tare mult, momentul nu prea

Am vrut sa-l fac in forma de tort, deci am folosit un inel de la o tava de ciambella, l-am uns pe interior cu unt, am aplicat hartie de copt pe care am taiat-o exact de marimea tavii (ma rog, aproape exact

Am pus primul rand de savoiardi (eu i-am scaldat in cafea si Baileys cu aroma de ciocolata si menta, dar menta nu s-a seimtit absolut) apoi crema, alt strat alta crema.

Pus la frigider.
Finalul

Cum am facut portie dubla de crema, am facut niste paharele cu panna cotta peste care am pus un rand de crema.
Cum mi-a fost frica si voi stiti bine, dimineata m-am dus la alimentara si am luat iar mascarpone si am facut si tiramisù la pahar, clasic, insa crema doar cu mascarpone zahar si galbenus.
Consideratiile mele:
- m-am gandit si m-am tot gandit care sa fi fost cauza imperfectiunii cremei facuta de mine. Si cu asta vreu sa precizez ca vina nu este a nimanui, nu e vina retetei, e vina mea ca doar eu am executat-o! Deci Boabe, nu care cumva sa fii suparata pe mine ca am venit si am plans pe-aici

Pasii i-am urmat ca la carte, insa parerea mea e ca, facind portie dubla de crema (deci am folosit mascarpone 1 kg), ma refer atat la crema de cioco cat si la crema de mascarpone, cana robotului era efectiv aproape plina deci timpul de amestecare a fost dublu in comparatie cu cel normal.
Ma gandesc eu ca aici a fost buba. Zic si eu.
- cum va spuneam crema ca si consistenta in momentul in care am gustat-o nu avea consistenta unei creme branzite. Era fina, in ciuda aspectului! De aceea am si continuat asamblarea.
- gustul mi-a placut foate mult, piscoturile chiar daca nu le-am insiropart prea tare s-au mentinut extrem de fragede, excelente.
- am servit prima data tiramisù in cupe pe care-l facusem dimineata apoi am dus la masa tiramisù cu cioco. Toata lumea a mancat cate o feliuta, curiozitatea era mare si a placut!
- vreau neaparat sa-l refac pentru ca ma deranjeaza efectiv ca am gresit crema. Vreau sa vad pana la urma, care e mai tare dintre noi: eu sau crema

Acestea fiind spuse, sper ca nu v-am plictisit prea mult cu povestile mele, dar suntem pe un forum cuinar, invatam din greseli, ne sfatuim.
De aceea va multumesc tuturor acelora care ati participat la problema asta asa de mare

Boabe , vreau sa-ti zic ca am dat si la pachet

Postat 12 May 2013 - 09:30 PM

Inca la tine e clasa...mie prima data mi-a iesit o crema flescaita parca era inghetata dezghetata...totusi cred ca au apreciat-o cateii

Desi sarisem si eu peste niste etape ca am citit reteta in X, la mine prima data cred ca a fost de vina si mascarponele...la tine nu stiu daca e cazul, fiind la mama lui...
A doua oara, cred totusi ca am amestecat cremele cu spatula.
Ai sa vezi ca daca viitoare o sa iasa fabulos !
Postat 12 May 2013 - 10:02 PM
iulia nicoleta, la 12 May 2013 - 09:30 PM, a spus:

Inca la tine e clasa...mie prima data mi-a iesit o crema flescaita parca era inghetata dezghetata...totusi cred ca au apreciat-o cateii

Desi sarisem si eu peste niste etape ca am citit reteta in X, la mine prima data cred ca a fost de vina si mascarponele...la tine nu stiu daca e cazul, fiind la mama lui...
A doua oara, cred totusi ca am amestecat cremele cu spatula.
Ai sa vezi ca daca viitoare o sa iasa fabulos !
Aaaaaa deci tu radeai da, te-a bufnit rasul, ia vino-ncoa

Sa stii ca in realitate era mai prezentabila dacat in poza

Mascarpone iau bun de fiecare data si la fel voi face si eu, o sa amestec cu spatula cremele fara mixer deci. Si acum de altfel, ultima "mangaiere" i-am dat-o cu spatula

Postat 12 May 2013 - 10:08 PM

Atata timp cat ai dat la pachet, stii tu vorba aia: multi stiu, putini cunosc

Postat 12 May 2013 - 10:22 PM
Lapona Enigel, la 12 May 2013 - 10:08 PM, a spus:

Atata timp cat ai dat la pachet, stii tu vorba aia: multi stiu, putini cunosc

A ok, deci asa, o sa incerc si varianta asta cu turnatul in fir

Am dat la pachet pt ca a placut. Eram in familie si mi-am permis sa spun ce si cum, ca nu mi-a iesit cum trebuia crema. Pentru ca am facut prea multe dulciuri si batea la ochi

Postat 16 May 2013 - 10:05 PM

Iulia, nu mai da ciocolata la catei, e foarte periculoasa!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 17 May 2013 - 07:41 PM
Poate ca daca vei pune crema de ciocolata in fir subtire si vei amesteca treptat omogenizarea se va face mult mai bine. Cred ca de vina ar putea fi si mascarpone care poate are procent de grasime mai mare decat ce gasim noi

PS: Am sa incerc sa caut videoclipul

Postat 14 July 2013 - 01:31 AM

Postat 17 July 2013 - 07:09 PM