Eu ziceam initial ca nu prea fac nimic,dar planurile mi le-am distrus eu singura.Desi n-avem oaspeti preconizati,m-am tot gandit ca trebuie sa am ceva de dat(desi aici nimeni nu face asa ceva,fiecare e cu 'traista' lui) si in caz ca vine cineva neanuntat sau anuntat pe ultimul metru in vizita.
Asa ca ieri si azi am tras si eu la meniul de craciun,astfel incat am insumat pana acum :
3 cozonaci marisori cu nuca si dulceata de trandafiri (desi am zis ca fac spirale,dar am inteles ca nu ma incadrez in timp)
2 cutii mari de cornulete cu gem si nuca
1 set din alte cutii din metal cu pachetelele lui Ralesu,ca tot mi-am promis ca le fac musai.Un grand merci autoarei! (promit sa vin cu poze la subiect,daca nu uit,dar cred ca mai dupa Craciun)
2 cutii de saratelele puse de Petunie(scuze daca gresesc).Un grand merci si dumneaei!N-aveam de gand sa le fac,dar am dat ieri peste ele si...(vin si acolo cu poze cand prind mai mult timp liber)
alte 2 cutii cu biscuiti spritati si dati jumate prin ciocolata topita(bine ca macar astea mi-a dat in gand sa le fac saptamana trecuta.
Acum pe seara am pregatit si ingredientele pentru drobul de ciuperci al Danei.
Ce urmeaza maine,cu Doamne ajuta:
sa termin drobul
rulada de carne tocata de porc(ca mancare calda fara garnitura,pentru ca merge combinata la noi mai degraba cu salate)
niste vol-aux-vent (aluat cumparat ca nu mai reusesc sa fac eu)cu somon afumat
pregatesc ingrediente pentru salata cu pui si nuca si cea cu surimi,ardei gras si fasole
oua umplute si ciuperci umplute la cuptor
rulada cu napoletana a lui cec(doar ca ma gandesc s-o fac de curcan)
2 prajituri Bounty(una o dau sambata pe mahala)
*Curatenia finala la primul etaj si imporobitul bradului (nu face parte din meniu,dar am scris ca sa nu uit)
Cam putin in comparatie cu ce faceti voi,na' nu tu sarmale(am facut ceva mai inainte,deci nu ni-i dor),nu tu piftie(nu ne dam in vant), nu tu alte 'porcarii',dar daca tot suntem numai 2 ne-o ajunge zic eu,mai ales ca,decat sa mancam jumatate de saptamana,mai bine fac mai proaspat de luni incolo.....