Pan' la urma, normal ca s-au modificat schimbarile. Pe ici pe colo, prin punctele esentiale... Poze n-am din varii motive: nema acumulatori suficienti in casa, ca am avut jde ornamente ce necesitau baterii si le-am tot folosit, de-a ramas aparelu' fara nica... Si cum el cere 4...... l-am lasat sa se hodineasca. In plus, nu prea am avut chef, da' cel mai cel.... nema timp!

De Craciun, au fost ai mei omuleti in vizita si-am servit ca aperitive:
- chisca (caltabosi);
- muschi rosu de porc (afumat crud);
- cascaval;
- telemea de vacule;
- cas (tot de muuuuuu);
- salata de icre (de stiuca) - facuta de mine;
- salata din chepti de piu-piu cu ciumperci si maioneza;
- salata de telina cu morcovi si maioneza;
- file de porcule;
- rondele de masline negre, masline verzi umplute cu ardei rosu sau cu migdale.
Felul 1:
- ciorba falsa de burta, cu pleurotus - i-a placut la nebunie jupanului, a zis ca-i mai buna decat aia adevarata!

;
- supa de sfecla rosie cu legume (toate fierte in zeama lasata de
cheptii de piu-piu folositi la salata de mai sus).
Felul 2:
- friptura de muschi de porcule (file);
- paste umplute cu spanac si ricotta;
- carnati;
- mancarica de hribi cu smantana si marar.
Garnituri si muraturi:
- orez fiert si ametit cu marar, putel unt si neste mirodenii;
- castraveti murati;
- harbuji si gogonele pusi de mamitan si je asta toamna.
Desert:
- nuci;
- faguri;
- fursecuri;
- cornulete
- salata de fructe (capsuni, kiwi si banane).
Bauturi:
- vin (rosu);
- bere;
- lichior irlandez de whisky si ciocolata;
- whisky;
- suc de portocale (facut de mine);
- limonada (tot homemade);
- apa.
De Anul Nou iar am avut motafiri (mama mea si mama lui....

) si-am pregatit iar cateva bunataturi (zic io), desi nu cu mult diferite fata de Craciun.
Aperitivele au fost cam aceleasi (ma refer la sortimente, ca nu rezista la noi bunataturile prea mult timp!

).
Felul 1:
- supa de gaina umpluta, cu galuste din gris.
Felul 2:
- rulada din file de porc, umpluta dupa sfatul Moatzei cu caise, curmale, prune (toate uscate), ceapa rosie, ardei rosu, cascaval si niste usturoi tocat marunt. Pe muschiuletul intins (batut c-o oala) am pus neste mustar, sare, piper, boia, oregano si apoi am pus umplutura si-am rulat carnita. In tava, am pus zeama de la caisele re-hidratate, folosite la terina (vine mai acusi). Am scapat si niste ceapa feliata, dar si cativa catei de usturoi. La final, a iesit o minunatie de friptura. Iar sosul..... delicios!
- gaina umpluta (am scos-o din supa si am parpolit-o nitel in cuptor, apoi am desfacut-o usor, pe bucati).
Garnitura si muraturi:
- orez (vezi mai sus);
- gogosari marinati (facuti de mine);
- harbuji, rosii si gogonele (tot productie proprie).
Desert:
- nuci;
- faguri;
- fursecuri;
- terina stratificata cu zmeura si cu caise.
Beuturi:
- lichior de ciocolata;
- bere;
- lichior irlandez de whisky si ciocolata;
- whisky;
- sampanie;
- suc de portocale (facut de mine);
- limonada (tot homemade);
- suc de fructe (multifructe);
- aqua chiorensis.
Cam asta am halit noi. Aseara am aflat si io ca jupanu' a facut 2 poze cu telefonu', da' numa' cu masa aranjata, inainte sa apuc io sa aduc halelurile. Sau erau aperitivele??? Inca nu am vazut pozele!!!!