Lapona Enigel, la 31 December 2012 - 11:43 AM, a spus:
ariel, la 30 December 2012 - 11:55 PM, a spus:
Lori mama, tu duci ideea de "monkey business" la nivel de arta!
Jos palaria!
Esti tu o draga,

Da-te mai incoa, sa-ti spuna baba Lori secretul: dupa aaaani de zile, mi-am adus aminte ca am multe jucarii de la Wilton...sigilate. Si cand esti la doua maini, parca-ti mai vine cheful sa mai decorezi, sa le mai gadili. Asa, cand sunt singura, le-am trantit doua frunze, trei surcele si-atat! Mersi mult pentru idee, e tare funky!
Eu vroiam sa te rog sa imi dai si mie reteta de paleuri, e cea de cofetarie? Si fursecurile alea cu susan is "caine rece", cu biscuiti? MUltumesc frumos in prealabil!
Reteta de paleuri..hi hi...e reteta de polosi. Ii tot fac de vreo 3 ani incoace si au un succes nebun.
Fursecurile cu susan s-au terminat primele. Sint de fapt alfajores si reteta am luat-o de pe un blog (nu stiu daca pot zice aici adresa, dar iata reteta (cu copy&paste, ca tot se poarta)
"Ingrediente biscuiti:
•1 ou
•1 galbenus
•125 de grame de unt topit si racit
•90 de grame de zahar pudra
•1 lingurita extract de vanilie
•80 de grame de amidon de porumb (gustin)
•200 de grame de faina
•1 lingurita de praf de copt
•1 praf de sare
•200-250 de grame de crema tartinabila la alegere
•100 de grame de seminte de susan sau fulgi de cocos
•decor: 1 galbenus, 1 lingura de lapte, 1 lingurita de cafea solubila
Untul topit, 1 ou intre si 1 galbenus impreuna cu zaharul pudra si vanilia se mixeaza intr-un castron pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul amestecat omogen cu praful de copt si se incorporeaza. Se adauga faina, pana cand se formeaza un aluat care trebuie sa fie inca molcut, dar omogen. Aluatul se infoliaza in film alimentar si se da la frigider pentru o ora.
Dupa trecerea timpului de odihna, se presara planul de lucru cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm., care se taie in forme pe cat posibil mai egale. Se dizolva cafeaua solubila intr-o lingura de lapte, se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se pun biscuitii in tava acoperita cu hartie de copt (vor rezulta 2 tavi) iar jumatate dintre biscuitii formati se ung pe deasupra cu amesteceul de galbenus si cafea. Cu o furculita se treseaza pe suprafata biscuitilor unsi diferite modele. Se coc 13-15 minute in cuptorul preincins la 180 de grade, supraveghindu-se cu atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, abia sa inceapa sa se coloreze pe margini.
Biscuitii copti se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema cei fara decor.
Se acopera biscuitii unsi cu crema cu jumatatile decorate, se unge putina crema de jur imprejur si se imbraca marginile in seminte de susan, fulgi de cocos, nuca macinata, ciocolata razuita etc. Daca folositi seminte de susan, e bine sa le prajiti intr-o tigaie fara grasime timp de 2-3 minute, amestecand continuu, doar cat sa-si dezvolte aroma si sa se coloreze putin."
Lori draga, eu i-am umplut pe-ai mei cu ganache de ciucalata, si precum ai vazut i-am "susanit". Se fac repede, sint spornici, dar mai ales deliciosi!