Rulada cu umplutura de Quark si zmeura
#2
Postat 11 January 2015 - 11:38 AM
#3
Postat 11 January 2015 - 11:57 AM
Adriana, la 11 January 2015 - 11:38 AM, a spus:
A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura.
Peter
#4
Postat 11 January 2015 - 01:57 PM
Adriana, la 11 January 2015 - 11:38 AM, a spus:
+1.Nici mie nu-mi iese! Se rupe la rulat!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5
Postat 11 January 2015 - 10:48 PM
#6
Postat 12 January 2015 - 04:31 AM
Adriana, la 11 January 2015 - 10:48 PM, a spus:
Deci te invidiez, imi zici exact reteta si cum o faci?
Cu ocazia asta mi-ai adus aminte ce voiam sa zic: la subiectul asta unde s-ar presupune ca doar venim sa ne laudam cu preparatele, s-au adunat si o gramada de retete care meritau a fi puse "la vedere", la retete de dulciuri (cu sau fara poze pas cu pas, dupa cum e cazul). Pacat sa se piarda, nu stiu daca are cineva rabdare sa se duca in urma sa le mute unde le e locul, dar macar de acum incolo eu zic sa se posteze unde trebuie.
Cred ca acelasi lucru se intampla si la "ce am gatit azi"...
#7
Postat 13 January 2015 - 10:14 AM
Adriana, la 11 January 2015 - 10:48 PM, a spus:
Retea de la Peter:
pentru rulada:
5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date ), apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta.apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer).
Pe o hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.
Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul, se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului.Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple.
Asta este reteta de baza.Daca vreti si pe cea de umplutura care a folosit-o el traduc si pe aia.
Azi nu stiu daca am timp sa o fac, dar vreau neaparat sa o incerc.
#9
Postat 13 January 2015 - 10:55 AM
Ioana, la 13 January 2015 - 10:14 AM, a spus:
Adriana, la 11 January 2015 - 10:48 PM, a spus:
Retea de la Peter:
pentru rulada:
5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date ), apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta.apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer).
Pe o hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.
Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul, se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului.Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple.
Asta este reteta de baza.Daca vreti si pe cea de umplutura care a folosit-o el traduc si pe aia.
Azi nu stiu daca am timp sa o fac, dar vreau neaparat sa o incerc.
de fata desteapta! Si eu tot blatul voiam! Mie mi-e tot timpul teama sa nu se rupa la rulat, d-aia nu fac!Dar tre' sa-mi fac odata curaj!
si lui Peter pentru reteta!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#11
Postat 13 January 2015 - 09:01 PM
zoazorel, la 13 January 2015 - 10:55 AM, a spus:
nu-s io mare specialista, da' am facut de cateva ori si-a iesit f bine.
blatul tb copt f putin, sa ramana galbui, in niciun caz sa se maroneasca. daca la margine s-a maronit putin, e bine s-o decupati cu foarfecul, fiindca partea coapta mai bine devine casanta, iar la rulare crapa blatul.
si atentie la dimensiunile tavii, blatul tb sa fie subtire, mai putin de-un cm, altfel se rupe la rulare.
blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co)
#12
Postat 13 January 2015 - 09:50 PM
5 albusuri batute spuma, apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga 2 linguri de ulei si 2 de lapte, 80 gr faina, 1 lingurita praf de copt si 2 linguri amidon?
#13
Postat 13 January 2015 - 10:36 PM
#15
Postat 14 January 2015 - 12:12 PM
#16
Postat 15 January 2015 - 06:56 PM
#17
Postat 15 January 2015 - 07:52 PM
Adriana, la 13 January 2015 - 11:29 PM, a spus:
iulia nicoleta, la 15 January 2015 - 06:56 PM, a spus:
Va astept pe voi cu rezultatele.Poate-mi fac si eu curaj!
Oricum, Motzullin!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#18
Postat 16 January 2015 - 10:33 AM
iulia nicoleta, la 15 January 2015 - 06:56 PM, a spus:
Umplutura de zmeura:
8 foi gelatina
500 gr zmeura
500 gr Quark(branza vaci)(20%grasime)
100 gr zahar
2 linguri zeama lamaie
1 lingura zahar pudra
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.Zmeura se imparte in 2, jumatate se lasa de-o parte jumatate se face piure si se da prin sita.
Quark-ul impreuna cu 150 gr din piureul de zmeura , zaharul si zeama de lamaie se amesteca.
Gelatina scursa se topeste, se adauga putin din amestecul de quark apoi se incorporeaza peste quark.O parte din zmeura ramasa se adauga in copozitie , restul se pastreaza pentru decor.Se lasa la recit
In momentul cand se v-a folosii pentru rulada, daca este prea tare se mai amesteca.Odata umpluta rulada se lasa 2 h la rece.
Se serveste cu restul de piure de zmeura si fructele intregi presarat cu zahar pudra.
#19
Postat 16 January 2015 - 05:14 PM
Moatza, am notat bine pentru rulada:
5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?
#20
Postat 16 January 2015 - 07:23 PM
iulia nicoleta, la 16 January 2015 - 05:14 PM, a spus:
Moatza, am notat bine pentru rulada:
5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?
da, compozitia tb sa aiba consistenta unui pandispan obisnuit. Jonglezi din faina,poate nu-s toate lingurile la fel. Albusurile le faci cu zaharul, pui si-un praf de sare in ele si cateva picaturi de lamaie inca de la inceput.
De fapt e-un aluat ca de chec obisnuit, in care galbenusurile sunt inlocuite cu ulei - ptr grasimi - si cu lapte - agent hidratare. Ai grija sa nu=l coci prea mult si sa fie subtirel blatul.
Decat atat!