Rulada cu umplutura de Quark si zmeura
#41
Postat 23 January 2015 - 08:56 AM
Avem nevoie de:
100 g alune macinate
50 g zahar praf
150 g Ciocolata amaruie
(eu am luat 100 amaruie si 50 de lapte)
300 g frisca
Prima data prajim alunele pina incep sa miroase bine.
Luam de pe foc, punem zaharul praf, amestecam.
Topim cioco pe baia de aburi.
Turnam cioco incet in compozitia de nuca si zahar. Amestecam.
Primim o masa putin grea(zäh), cremoasa.
Lasam sa raceasca. Evtl. in alt recipient.
Batem frisca si incorporam in masa de "nougat". Pale-pale.
Nu cu mixerul.
Daca vrei sa mai ornezi sau sa pui ceva frisca pe rulada, poti face frisca per total 500 g.
Mie mi-a placut crema in rulada. Brigitte a spus ca aia cu zmeura este favorita ei...
Peter
#43
Postat 25 January 2015 - 11:51 AM
multumim Peter!
pupicei, miha
#44
Postat 25 January 2015 - 12:18 PM
mihamarky, la 25 January 2015 - 11:51 AM, a spus:
multumim Peter!
pupicei, miha
Ma bucur! Dai o bere?
Peter
#45
Postat 26 January 2015 - 12:38 PM
Si-nca unul Pusei pentru reteta,care fiind redusa in colesterol,m-a bucurat nespus,ba chiar a si iesit
moatza, la 13 January 2015 - 09:01 PM, a spus:
blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co)
A mea e cu mac si crema de halva(si-un galbenus pentru culoare),dar am pe creier si nougat-ul de la dl Petru
Imagini atasate
#46
Postat 26 January 2015 - 04:54 PM
#47
Postat 27 January 2015 - 09:56 PM
Ellani, la 26 January 2015 - 12:38 PM, a spus:
Si-nca unul Pusei pentru reteta,care fiind redusa in colesterol,m-a bucurat nespus,ba chiar a si iesit
moatza, la 13 January 2015 - 09:01 PM, a spus:
blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co)
A mea e cu mac si crema de halva(si-un galbenus pentru culoare),dar am pe creier si nougat-ul de la dl Petru
Cum e reteta la crema de halva?
Arata tare fain toate ruladele voastre!
#48
Postat 28 January 2015 - 02:39 PM
-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.
Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.
#49
Postat 28 January 2015 - 07:41 PM
Ellani, la 28 January 2015 - 02:39 PM, a spus:
-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.
Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.
Multumesc, o sa incerc, suna apetisant!
#50
Postat 29 January 2015 - 05:21 PM
Ellani, la 28 January 2015 - 02:39 PM, a spus:
-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.
Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.
Ma tenteaza si pe mine crema de halva.Sa gasesc halva simpla si poate fac si eu.
Pentru culoare data viitoare poti lasa de-o parte galbenusul pe care il poti inlocui cu Kurkuma.Eu asa folosesc la clatite cand nu pun ou
#51
Postat 05 February 2015 - 11:05 PM
Multumesc de pont,Ioana!
Apropo, a facut cineva crema din frisca si lapte condensat(deja dupa fierbere ) fara gelatina? Cu unt merge brici,dar as vrea o varianta mai 'light'.Am incercat si cu laptele condensat pusa in frisca lichida inainte s-o bat si cu frisca batuta deja incorporata in lapte si ambele variante au iesit curgatoare.E posibil fara gelatina sau nici sa nu mai incerc?
#52
Postat 25 March 2018 - 01:40 PM
Blatul e din 3 oua intregi mixate bine cu 90 gr zahar, apoi am adaugat 90 gr faina si am amestecat usor cu spatula de jos in sus. Pus in tava cam de 1 cm grosime 10 min la 180 de grade. Am scos blatul, l-au rulat dupa metoda lui Peter cu prosopul umed cu zahar, lasat la racit.
Crema : 250 gr mascarpone, cam 300-400 gr zmeura congelata fiarta cu 2 linguri zahar, apoi am dat prin sita sa scot samburii, amestecat cu mascarpone si aproximativ 50 gr coicolata alba topita.
In 40 de min, prajitura gata !
Pusa la frigider de ieri dupa amiaza pana azi
#53
Postat 25 March 2018 - 01:45 PM
Profit de ocazie sa-l salut si pe Peter ..Ne lipsesti mult Pet'
#54
Postat 07 August 2019 - 08:14 AM
Am recitit topicul din urma si am o nelamurire: Pitt spune ca poti face blatul acela sa arate buretos la suprafata punand zaharul ala vanilat? Am inteles eu bine?