Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#881 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2013 - 01:54 PM

Bobocel, nu sunt experta, dar am auzit odata un expert la tv care zicea ca branza in combinatie cu rosii e o bomba.

#882 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 07 February 2013 - 01:59 PM

De ce Any?
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#883 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 07 February 2013 - 02:00 PM

Eu stiam ca nu e bine sa combini carnea cu branza, sau cu lactate in general, dar de branza si rosii nu stiam.

#884 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2013 - 02:08 PM

Vezi postareaalpha, la 07 February 2013 - 01:59 PM, a spus:

De ce Any?

Vezi postarea2ut, la 07 February 2013 - 02:00 PM, a spus:

Eu stiam ca nu e bine sa combini carnea cu branza, sau cu lactate in general, dar de branza si rosii nu stiam.

Nu mai retin decat ca, branza in combinatie cu rosie retine apa in organism si e oricum o combinatie care nu ajuta la slabit.

#885 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 February 2013 - 02:11 PM

N-am stiut. Multumesc Any Imagine postata
Chiar credeam ca branza cu rosii e ok
Imagine postata

#886 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2013 - 02:18 PM

Vezi postareaalpha, la 07 February 2013 - 02:11 PM, a spus:

N-am stiut. Multumesc Any Imagine postata
Chiar credeam ca branza cu rosii e ok

Cu placere Alpha :occasion15:.

#887 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 February 2013 - 02:25 PM

Vezi postareaBobocel, la 05 February 2013 - 05:44 PM, a spus:

alpha, felicitări! Trebuie numaidecât sărbătorit! Imagine postata

petunica, hai cu noi! O luăm cătinel, facem treabă bună, dar aşa mai încet, ardeleneşte... Imagine postata

Dragele şi iubitele mele, după cum ştiţi, am început dieta pe 3 ian cu 84 de kg iar pe 3 febr, am "implinit" fix 78 de kile. Ceva n-am luat în calcul la întocmirea meniurilor, şi anume fierea mea leneşă mostenită de la întreaga mea familie. Prin urmare, am introdus nişte carbo, acum merge mai greu slăbirea, dar sper că va merge...

Laponica, multă sănătate să ai şi-ţi ţin pumnii sa fie bine şi sa treci peste toate hopurile. Imagine postata

Eu am inceput sa merg pe jos;si asta e o realizare,sa stiti,caci in ultimul timp am pus dorsalul numai in masina si in autobuz,si se cunoaste,asa ca de saptamana asta am mai mers pe jos la servici,la cumparaturi minore...sunt mandra de mine.Astazi mi-am cumparat un trening nou(am luat si pt sot) si de cum vine vremea buna il scot la alergat(singura mi-e urat si frica).

La mine alimentatia nu e asa mare problema cum e miscarea,dar o iau catinel-catinel
Imagine postata

Manchmal ist weniger einfach mehr....

#888 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 February 2013 - 02:29 PM

Hai sa va zic si voua ce am auzit de la o colega:cica salata nu e buna seara ca e greu de digerat,mai bine ceva legume dunstuite,peste.poate va e de ajutor:Eu nu m-am documentat sa vad daca e adevarat,dar o cred.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#889 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 February 2013 - 02:42 PM

Vezi postareapetunie, la 07 February 2013 - 02:25 PM, a spus:

Eu am inceput sa merg pe jos;si asta e o realizare,sa stiti,caci in ultimul timp am pus dorsalul numai in masina si in autobuz,si se cunoaste,asa ca de saptamana asta am mai mers pe jos la servici,la cumparaturi minore...sunt mandra de mine.Astazi mi-am cumparat un trening nou(am luat si pt sot) si de cum vine vremea buna il scot la alergat(singura mi-e urat si frica).

La mine alimentatia nu e asa mare problema cum e miscarea,dar o iau catinel-catinel
Imagine postata

Asta e minunat si esti indreptatita sa fii mandra! Si eu mi-am propus acelasi lucru, dar inca nu reusesc. E drept ca nici vremea nu tine cu mine. De vreo doua saptamani nu numai ca ploua si sunt 3 grade, dar mai si bate vantul!
Imagine postata

#890 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2013 - 03:01 PM

Chiar acum la tv, cel mai cunoscut nutritionist din Italia a vorbit despre dieta Dukan.
Mare atentie! E periculoasa, nu poate fi urmata de copii, batrani, persoane care sufera de afectiuni cardiologice, respiratorii si multe altele a zis dar nu mi le-aduc aminte pe toate.
In plus dieta asta promite pierderea kg, dar nu zice ca dupa dieta se reiau serios.
Din cate am inteles e lipsita total de carbohidrati :occasion15: .

Iar eu zic sus si tare, traiasca dieta mediterana!

#891 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 07 February 2013 - 03:53 PM

hello, hello! am fost asa de ocupata ieri, n-am ajuns nici la sala, stiti voi, hartii, hartii!
stiu ca am mancat putin si amestecat, da' prea bine nu-mi aduc aminte.

Vezi postareaWowerful, la 07 February 2013 - 04:25 AM, a spus:

Eu incep sa imi pierd increderea in mine. Nu sunt sigura ca ce fac e bine, mai ales ca nu vad imbunatatiri mari in ultimele 5 saptamani (0 kile pe cantar...) Oh well!

oo, asta sa nu gandesti! chiar daca nu te-ajuta cantarul, chiar dac-ai vrea rezultate clare si vizibile, fii sigura ca esti pe drumul cel bun. faci miscare, ai grija de mese, e bine! cu timpul o sa gresim mai putin si poate o sa se vada mai mult. lasa ca nu tb sa fim fotomodele, tre sa fim sanatoase si s-avem grija de noi. tu stai peste garla, asa-i?

Any, asta cu bombele care bumbeaza de rosii si branza...parca mi se pare cam mult. Stiu ca rosiile contin ceva glucide si poate-i prea completa combinatia cu grasimile si proteinele din branza, dar bomba? poate ca nu ajuta slabitul, dar io as zice bomba la slana cu paine, prajituri, cartofi prajiti cu carne, paste pline de sosuri, de-astea. o fi pb de digestie dificila in combinatia asta? nu prea stiu, mi-am zis doar parerea.

ma duc sa fac o friptana ca vine omu', deseara la sala!

#892 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2013 - 04:07 PM

Ei poftim, m-am exprimat gresit, e o bombitza :D .
Bine, de slana cu paine, nu mai zic, e un bomboloi =)) .

#893 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 07 February 2013 - 05:29 PM

Scumpelor, mă bucur că se mai adună lumea pe-aici, ca mai facem schimb de idei, mai dăm un sfat, o încurajare! Vă iubesc pe toate! :D

Any, merci de sugestie! Posibil să ai drepate, mă voi informa şi voi reveni.
Mi-am amintit că am citit undeva că mâncaarea preferată a lui Ceauşescu era brânza cu roşii. O ducea cu el chiar şi în vizitele oficiale iar la dineuri mai mult se prefăcea că mănâncă şi-şi servea felul preferat în particular.

Wowerful, nu descuraja, fetele au dreptate, e posibil să fie masă musculară. Tu eşti foarte tânără, faci mult sport, eşti activă.

petunie, precis există un adevăr în treaba cu salata, acolo sunt fibre, chiar daca sunt subtile. Dar eu nu mănânc legume fierte, aburite, sotate, nici dacă mă arzi.

Singura regulă pe care o respect cu sfinţenie este cea a fructelor servite dimineaţa, la cel puţin 2 ore de la micul dejun. Combinate cu alte alimente, fermentează şi depun şunci =))
You are not alone! I'm here with you...

#894 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 07 February 2013 - 05:47 PM

Revin fiindcă nu mai desluşesc mai nimic din toate informaţiile contradictorii din cărţile de nutriţie, de pe internet şi de aiurea.
Nici nu mai ştiu ce e teoria conspiraţiei şi ce e real.

Acum 50 de ani fabricanţii de zahăr făceau apologia dulcelui si al aportului său nutriţional, urmată de extinderea industriei dulciurilor şi 20 de ani mai târziu a producerii pe scară largă a siropului de porumb, omniprezent ca indulcitor şi conservant. Obezitate. Se produc indulcitori artificiali.Se câştigă bani.

Se învinuiesc grăsimile. Se face apologia margarinei. Obezitate. Se produc alimente degresate. Se câştigă bani.

Cerc vicios, obezitatea e sursă de profit, tratamentul ei e sursă de profit. Milioane,milioane, milioane. =))

Soluţia?
You are not alone! I'm here with you...

#895 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 06:05 PM

Ma bag si eu ca musca in ciorba, dar am si eu de zis ceva, si daca nu zic, o sa zica la Monti ca am ceva cu ele!

Nu cred ca rosiile cu branza sunt foarte periculoase dar indigeste pot fi! Sa ma explic: eu am o panoplie de afectiuni asa ca am auzit o panoplie de pareri de la multi doctori, pana la urma am zis ca trag eu linie si adun numai cele comune la toti si cele strict personalizate la cele strict personalizate( de tip alergii).
Rosia in fapt este un fruct, asa se explica continutul ei mare in glucide. Pe dealta parte are foarte multe fibre: ori digestia fibrelor este ingreunata de anumite proteine si sau lipide. Asta ar fi un mic punct de vedere pe care am zis sa-l spun, de ce ar putea sa nu fie cea mai potrivita asociere intr-o cura.
Cu privire la ceea ce zicea Petu, daca ai colon iritabil, sau digestie dificila, ingreuiata, bila lenesa, etc, sa mananci vegetale care se digera greu seara, nu e bine. Toate vegetalele au fibre unele mai greu de descompus, altele mai deloc, se digera doar partial. Seara metabolismul incetineste deci mai bine mananci o salata vere, sau spanac, rucola, decat rosii cu ardei, castraveti si ceapa.
Sau mananci spanac dunstuit, dovlecei la gratar etc.

Asta din propria mea experienta si auzita si practicata!
Daca mai citesc ceva poate imi mai aduc aminte ca am si eu atatea prin cap ca trebuie sa accesz fix informatia necesara, altfel mi se pare ca nu stiu nimic, ca atunci cand te duci la examen! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#896 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 07 February 2013 - 08:58 PM

Buna seara la fete!

oare ce e cel mai bine de mancat seara? :lol:

Tind sa-i dau dreptate Zerdei la faza cu rosiile si branza... probabil ca pot si usor balona...

Eu azi:

-o felie de paine prajita cu telemea de vaca

-un fresh dintr-o portocala si un grepfruit

-o salata cu pui la gratar, 4 rosii cherry, salata verde, rodie

-30 gr pufuleti

-o cefea, un ceai neindulcit, apa peste 1,5l pana acum..

Se pare ca nu prea e bine sa combin in salata mea rodia, da asa imi place gustul ala dulce-acrisor! :lol:

#897 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 February 2013 - 11:09 PM

Bobocel ai dreptate: ce e bun azi, e rau maine. Eu m-am saturat sa-i citesc/ ascult. Pana si cu apa: scrie peste tot ca e bine sa bei macar 1.5, 2 l de apa pe zi. Nu mai tin minte exact cand, in cursul anului trecut oricum, am citit cateva articole in ziare englezesti care spuneau ca nu e bine sa bei 2 l de apa pe zi! Ca poate sa te ia han-tatar daca bei prea multa apa!

Cred ca cel mai bine e din toate moderat si ceva miscare pe langa. Eu una sunt impotriva low-fat si sugar-free. Nu consum si nu le dau copiilor nimic de acest fel. Poate gresesc, dar zaharul este inlocuit de indulcitori artificiali care sunt mai rai in opinia mea si grasimea este inlocuita de zaharuri si arome.

Pana la urma orice dieta (dieta mea e personala si nu are nume :lol: ) este sortita esecului daca ma intorc la obiceiurile alimentare anterioare. Ma ingras pentru ca mananc mai mult decat am nevoie. :lol: Teoretic, pentru bune si de lunga durata rezultate, trebuie schimbat modul de alimentatie / viata. Teoria e minunata, cu practica stau eu mai prost.

Eu am avut o tentativa de a ma lasa de fumat, ceea ce am si facut pentru o buna perioada de timp. Dar am inlocuit tigarile cu mancare, respectiv dulciuri. Nu de foame, nu de nervi...ca sa fac ceva, ca mi-a fost pofta, ca sa nu arunc, etc etc. Ma uitam la cantar si vedeam cum se duce in sus, dar o amanam de pe azi pe maine, las' ca nu-i chiar grav. Pana am inceput sa seaman nedorit de tare cu o matusa de-a mea (Dumnezeu s-o odihneasca) si sa-mi atarne falcile ca la buldog :lol:

Azi:

pana la 12 am rontait vreo 5 biscuiti de secara

la 2 o omleta superba su ceapa si ardei

la 6 tocanita cu carne de porc, 100g inghetata de ciocolata (aveam nevoie!)

am facut un chec azi ca sa aiba familia la mic dejun si le-am facut si cateva pateuri cu branza sarata de-au mancat cand au venit de la scoala. M-am abtinut, nici macar n-am gustat! nici o firmitura

A! aici e la mare moda ceva dieta in care 5 zile pe saptamana mananci ce te taie capul si 2 zile ceva sub 500-600 kcal. Nu stiu amanunte, dar o sa aflu in curand ca am auzit ceva zvonuri ca una dintre prietenele mele vrea sa se apuce. Ma intalnesc cu ea saptamana viitoare si vad ce si cum
Imagine postata

#898 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 08 February 2013 - 05:23 AM

Buna seara sau buna dimineata (dupa caz :lol:)

Bilantul pe azi:
8.00 - 1 carnat de pui cu ardei gras si varza chinezeasca la tigaie
12.30 - 1 scoop salata de pui cu ardei gras verde si rosie si jumatate de portie de supa de cartof (asta e la asa nu, dar imi era frig =)) )
5.00 - 1 mar verde, 1 banana mica si un baton Atkins
8.30 - salata de frunze cu rosie, avocado, castravete si o conserva mica de sardine.

Sala: 45 minute eliptica pe intensitate 4 (~600cal) si o ora de cardio boxing. Gata pe saptamana asta pana sambata.

La mine se anunta un sfarsit de saptamana cu munti de zapada. Mi-am facut plinul la masinuta (am stat la coada ca dupa ce a fost cu Sandy, lumea e precauta)si maine o sa stau cuminte si daca ma trimit astia acasa mai devreme, nu ma supar chiar deloc. Sper sa nu pice iarasi curentul :lol:

alpha- cam asa si eu- nu urmez o dieta anume. Am redus alimentele considerate periculoase ( cartof, orez, paste,zaharul si dulciurile), pe unele chiar le-am eliminat complet si incerc sa stau cuminte ca de nu, o simt pe propria piele. Ex. azi am mancat cartof- s-a resimtit prin usoara balonare.
Ma mai i-a disperarea cateodata ca deh, vechile obiceiuri se uita greu si sa fii tot timpul disciplinat nu e chiar usor :lol:.

Interesanta treaba cu rosiile si branza. Dar ce fel de branza e in discutie? Daca e telemea sarata, inteleg treaba cu retentia de apa, dar de branza proaspata nus' ce sa zic. Sunt putin sceptica.
De acord ca rosia este fruct si are anumite caracteristici dar cred ca e buna si sanatoasa pentru cine tolereaza. Semintele nu sunt chiar grozave pentru cei care au colon iritabil.

In fiecare zi apare ceva nou si cu totii suntem manipulati de industria farmaceutica, de cea alimentara samd. In materie de alimentatie, personal cred ca tot ceea ce e simplu, neprocesat si eventual din sursa de incredere (fermieri/ mici producatori) e in principiu bun si te mentine sanatos.

Si in materie de "diete"- in fiecare zi apare ceva nou si la moda. Apropo- am auzit ca in Romania e tare in mare trend dieta Dukan si cica ar fi multi adepti.

#899 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 February 2013 - 09:30 AM

Neata, eu azi am asa:
MD - 2 felii paine integrala cu vinete
G - cateva smochine
P - fasole boabe, naut, salata, morcovi, avocado si ulei de masline
G - o portocala
C - legume la gratar (in cuptor, pe hartie de copt)
Eu am tinut Monti o buna bucata de timp. acum nu respect chiar 100%, in sensul ca mananc si morcovi fierti, si paine integrala cu grasimi sau iaurt, dar ca principiu ma tin de el. In rest, incerc sa nu cad in extreme si sa pastrez o linie de mijloc, pe cat pot. Si fetelor incerc sa le gatesc cat mai sanatos, dar nu le dau dulciuri cu indulcitori, fac ceva dulce in casa si nu foarte des.
Wowerful, sper sa nu aveti probleme, sa ai un weekend linistit.

#900 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2013 - 09:58 AM

hello, hello!
Zerda, hai sa traiesti, cam acelasi lucru l-am zis si io. mie-mi plac rosiile cu branza, alea de vara, si da! ma baloneaza. mai iau cate-un antidot, mai mananc seara, ca sufar mai putin noaptea...mi se pare un noroc ptr mine ca nu ma supara nicio mancare pe timp de noapte. dorm bine si dimineata ma rezolv, asa ca las pe seara eventualele indigeste -ptr mine nu-s!

ieri a fost o zi buna dpdv al miscarii. m-am plimbat cu treaba vreun km, ca n-aveam timp, iar seara am facut 1h zumba -distractie maxima, chiar imi place! si 50min cardio&abs, clasa cu instructor. asta fu cam dificila, dar m-am descurcat peste medie. tot ma mai resimt un pic la spate, da' acuma am febra si la burta, un pic pe la umeri...deh! ca sportivii :lol:
azi ma duc la zumba iar si-abia astept, zau!

confesional pe ieri :lol:
dimineata chefir cu o banana
pe la 11 zacusca de ghebe cu o salata verde+rosie, paine cu tarate, 25gr ciocolata
la 17 un carnat afumat, muraturi, paine cu tarate
la 21 un mar, niste babic, nu prea mult, dar n-ar fi tb

o zi mai buna va doresc!

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »