Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#1221 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2013 - 05:24 PM

oricum, bine ca mi-ai spus, mi-ai aratat si poza si m-am linistit, me happy!
io-mi imaginam vreun aluat onctuos, aromitor si dulce :occasion14:
long story short, tot carbi, Wow :thumleft:

vad ca va plangeti ca nu puteti manca dimineata...la mine nush daca-i vreun moment al zilei in care sa n-am disponibilitatea de-a ciuguli ceva. io la creer tb sa ma operez :icon_fessee:

#1222 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 13 March 2013 - 05:35 PM

Vezi postareaaura, la 13 March 2013 - 12:28 PM, a spus:

Mie dimineata nu mie foame, plus ca nu pot manca nimic decat dupa 1-2 ore de la trezire. Deci e usor sa-mi beau apa&lamaie si ceaiul verde.

Ispitele apar mai spre dupaamiaza, pe la 2-3 cand mi se face o foame de mananc din toate. Aveti ceva sugestii cum sa ma mobilizez?

Trebuie sa ma mobilizez si eu sa beau apa cu lamaie. Cica cel mai eficient e sa bei un pahar de apa calda cu jumatate de lamaie stoarsa.
Numai ca asta ar trebui s-o beau inainte de cafea cand inca dorm :icon_fessee:

Aura, eu fac asa:
-intai beau cafeaua, consecinta e ca urmeaza sa merg la baie,dupa care imi pregatesc o felie de wasa cu telemea, branza de vaci sau ou fiert (mai rar) la care mai adaug 1-2 rosii cherry sau obucatica ardel capia-asta in jur de 7'30-8 dimineata
- la 12 mananc mana de migdale/nuci
-pe la 2 fructul
- intre 5 si 6 salata
-pe la 7 cana cu lapte

Alpha, azi tot nebunie la serviciu?
Cand ai program incarcat uiti de mancare :occasion14:

In seara asta din nou la sala. Vin mai tarziu cu raportul.

#1223 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 13 March 2013 - 05:43 PM

Am avut ani de zile in care nu am mancat dimineata pe ideea ca nu pot sau lasa ca manac cu o masa mai putin, deci e de bine. Nu pot zice ca m-am ingrasat de la asta dar nici bine nu a fost. Acum, de cand cu accesul l-a asa multa informatie, am realizat si eu ca nu prea era bine si am inceput sa mananc.
Nu mananc nici eu chiar cum ma ridic din pat- tot asa la jumate de ora sau chiar o ora. Da' io am triaba diminiatza ca tre' sa fac dush, aplic toati cremili, dupa aia dau cu trafaletii si toata tarasenia ia timp :icon_fessee:

Si inca o chestie de am citit-o zilele trecute intr-o carte: breakfast = pauza la fasting. Seara se mananca ceva usor dupa care urmeaza fasting peste noapte, cand vine dimineata se ia o pauza cu micul dejun si se continua fastingul pana la pranz :occasion14:
Apropo- este un echivalent in romana pentru cuvantul fasting? As zice post, dar post in romana inseamna altceva. Cred ca mai degraba fasting= abstinenta de la mancare (nu in sens religios).

Scuze pentru monolog!

#1224 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2013 - 05:51 PM

Wowerful, am mancat si eu painica de aia de la evrei, nu stiam ca asa se cheama.
Eu de cand am descoperit wasa cu diverse procente de fibra am devenit fan. Plus ca-mi place ca e crocanta.
Nu am auzit pana acum de fasting. Imagine postata

#1225 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2013 - 07:48 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 13 March 2013 - 05:51 PM, a spus:

Nu am auzit pana acum de fasting. Imagine postata

Nu-i bai iulia.
Am observat ca de multe ori sunt cuvinte ale limbii engleze pentru care nu pot gasi echivalentul corect in limba romana. Asa e si cu fasting.
Eh imi este rusine ca fac chestii din astea, dar de cand sunt pe plaiurile astea, am inceput sa stalcesc limba. Introduc cuvinte si cateodata iese o romgleza. Acasa cu soatza, ne intelegem, dar cred ca cine ne aude ne crede rude cu Raducioiu Imagine postata

#1226 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2013 - 08:53 PM

nu zi asa! eu nu mi-am mai exersat engleza din scoli, doar in concedii mai vorbesc cate ceva. asa ca-mi place ca mai aud la voi expresii uzuale, denumiri de mancaruri...consider ca mai invat cate ceva.
eu as traduce fasting prin verbul a ajuna. sa zicem deci ca ajunezi c-o pauza de mic-dejun :occasion14:

am venit de la sala, azi aerodance, ma resimt si dupa ziua de ieri... s-a potrivit numa' bine dupa orezul cu lapte de azi. a fost cu fructoza+stevia, dar orez alb si lapte dulce...of! simteam nevoia unui dulce cald si curgator, a intervenit un tampit la serviciu, si l-am gatat! nu era in program chiar tot borcanul ptr azi, dar m-a enervat rau prostul ala! scuzati-ma, io rar zic asa de cineva, dar asta chiar confirma zicala ca prostul nu-i prost destul, pana nu-i si fudul! bleah!

sper la o zi mai buna maine, ca pana acum a fost horribilis :icon_fessee: la birou.

#1227 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 13 March 2013 - 10:13 PM

Vezi postareamoatza, la 13 March 2013 - 08:40 AM, a spus:

Salutam new-entries, Ellani si Ioana! Chiar daca nu transpirati inca, e bine ca bagati un ochi pe-aici, ca-i molipsitor sigur!

Mersi, Pusa! :P Sa vedem ce ne-o aduce timpul.Eu sper doar ca daca-ncep sa transpir,sa fie doar din motive de conditie fizica pe care s-o imbunatatesc si nu din nevoia de-a slabi.

Ellani, eu iau contra arsurilor 20mg pantoprazol- substanta activa. Mi-a zis dr meu care m-a operat ca e indicat sa iau medicamente decat sa stau cu arsuri care cronicizate dau complicatii destul de grave. Nu-mi place ideea medicamentului zilnic, dar aleg raul cel mai mic.

Multumesc si de recomandare.Sa vad daca gasesc asa ceva pe-aici,desi mira-m-as,plus ca multe nu le capeti fara medicul de familie si aia daca considera el de cuviinta.Deocamdata le-am exclus complet,desi stiu ca e bine sa fie consumate si in stare cruda,dar daca nu merge ,nu merge. Bine ca nu sunt ceva la care sa ma gandesc zi si noapte.Si ce e bine ca ,in general ,n-am arsuri foarte des,da-i bine sa am in casa in caz de necesitate.Plus ca mai stiu niste persoane carora le-ar fi foarte utila recomandarea,asa ca dublu-multumesc!

Vezi postareaalpha, la 13 March 2013 - 12:36 PM, a spus:

Aura, asa m-am ingrasat eu, sau asta a fost unul din motivele principale. Nu mancam nimic dimineata, uneori nimic pana la 3-4, si-apoi nu ma mai saturam si as fi mancat si pietre.
Nici eu nu pot manca imediat dupa ce ma trezesc. Imi beau cafeaua iainte de a pleca la servici

Vezi postareaWowerful, la 13 March 2013 - 05:43 PM, a spus:

Nu mananc nici eu chiar cum ma ridic din pat- tot asa la jumate de ora sau chiar o ora. Da' io am triaba diminiatza ca tre' sa fac dush, aplic toati cremili, dupa aia dau cu trafaletii si toata tarasenia ia timp :)
Scuze pentru monolog!

Oi avea vreun defect eu ca mananc destul de consistent din punct de vedere caloric la 5-10 minute de la trezire? :) Acum nici sa credeti ca mananc sarmale,friptura si salata boeuf.Dar beau o cana mare de cafea fie cu un bol de cereale cu lapte si o bucata de tort/prajitura,fie cornulete plus ceva biscuiti,etc,in dependenta de situatie.De tot am cam 1 ora dispozitie de pregatit pentru servici cu trezire la 6.As putea avea mai mult de-o ora,dar ar insemna sa ma trezesc si mai devreme si sa fiu zombie.Mai intai mananc si-apoi cremili,trafaletii si toata tarasenia,ca s-o citez pe Wowerful :P

Vezi postareamoatza, la 13 March 2013 - 08:53 PM, a spus:

am venit de la sala, azi aerodance, ma resimt si dupa ziua de ieri... s-a potrivit numa' bine dupa orezul cu lapte de azi.

la cat de activa esti,nu e mare 'pacatul'

nu era in program chiar tot borcanul ptr azi, dar m-a enervat rau prostul ala! scuzati-ma, io rar zic asa de cineva, dar asta chiar confirma zicala ca prostul nu-i prost destul, pana nu-i si fudul! bleah!

sper la o zi mai buna maine, ca pana acum a fost horribilis :) la birou.

Cunoastem,cunoastem,dar asta-i una dintre 'placerile' de a lucra cu oamenii.Uneori ma gandesc ce fain pe capul celora care muncesc toata ziua intr-un birou,singuri cu peretii.Dar cred ca pentru mine ar deveni plictisitor in timp.

Iar m-am bagat 'pe langa' :) 'Escuze-mua' :P !

#1228 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2013 - 10:31 PM

Buna seara la fete!
Si azi am fost cuminte si raportez 30 de min de Gazela si ceva fitness. Cu ocazia asta am constatat ca n-am absolut nici o forta in maini.
Cine stie care e treaba cu pulsul la cardio, in speta la eliptica? Azi mi'a aratat aproape 190 dupa 20 de minute de pedalat.

Revenind la mancare azi fu asa:
- o felie de wasa cu telemea de vaca si o bucata de ardel kapia
- o mana de nuci caju
- un mar mare
-salata cu rosii cherry, ardel kapia, marole, carpaccio de vitel la gratar,o lingura de EV si o felie wasa
- o ceasca de lapte batut facut de mine cu o lingurita de seminte de in.

Elani, eu deocamdata doar la ceapa am sesizat ca ma arde stomacul si mi-e ciuda cand vad cum isi face sotul salata mai ales cand e perioada lor si avem in gradina, da ce sa fac?
In caz de forta majora am in casa omez.

Va urez o seara frumoasa, ca eu am venit acasa, am facut un dus, ma simt ca un prunc si nu stiu cat mai rezist :)

#1229 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 March 2013 - 10:35 PM

Sa-mi fie rusine am slabit inca 2 kg!! la fata sunt ca floarea soarelui, la cantar mai putin....

n-am o metoda oarecare, simt ce e in plus si tai.
Daca as face si miscare as fi super ok!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1230 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2013 - 03:54 AM

moatza a spus:

eu as traduce fasting prin verbul a ajuna. sa zicem deci ca ajunezi c-o pauza de mic-dejun :P

Eh vezi- nu m-as fi gandit la cuvantul asta in veci. L-am intrebat pe sot daca stie ce inseamna a ajuna, si el cica- a manca de seara? :))
Imi pare rau moatza pentru capsomanul care ti-a dat de furca. Lasa, maine o sa fie mai bine.
O sa arzi la sala orezul si nu o sa mai faci prea curand asa ca nu te simti prea vinovata.

Ellani a spus:

Oi avea vreun defect eu ca mananc destul de consistent din punct de vedere caloric la 5-10 minute de la trezire?

Esti ok stai cuminte, nu suntem toti la fel.
Eu as bea cafea in secunda 2 dupa ce suna ceasul. Nu as deschide nici ochii.

iulia nicoleta a spus:

Si azi am fost cuminte si raportez 30 de min de Gazela si ceva fitness. Cu ocazia asta am constatat ca n-am absolut nici o forta in maini.
Cine stie care e treaba cu pulsul la cardio, in speta la eliptica? Azi mi'a aratat aproape 190 dupa 20 de minute de pedalat.

Bravo! E normal pentru noi fetele sa fim mai putin fortoase la brate. Trebuie sa lucram la a creste rezistenta: gantere, flotari, planking (iaca na, ca iar n-am cuvant- moatza help!!)- stand in maini in pozitie de flotare, sau sprijinit in coate in pozitie de flotare.

La exercitiu cardio (alergare, mers, aerobic sau bicicleta), pulsul trebuie sa creasca pana la nivelul in care sa incepem a transpira. La sesiuni cardio, pulsul trebuie sa ramana ridicat cam in jur de 20 minute. Acum, si in functie de cat de antrenati si in forma suntem, pulsul poate creste de la 50 pana 85% fata de starea de rapaus. In felul acesta, muschiul inimii devine mai puternic, iar ca efecte se numara scaderea colesterolului si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Am vazut ca sunt calculatoare pe net si poti sa apreciezi in ce zona sa stai ca sa lucrezi optim ( exemplu ). Personal, nu imi monitorizes pulsul. Poate ar trebui, dar merg la sala, lucrez cat de intens ma lasa starea fizica in ziua respectiva, si de obicei transpir o galeata de sudoare :)

zerda a spus:

Sa-mi fie rusine am slabit inca 2 kg!!

Adica tu ne faci in ciuda nu? Felicitari! (pentru cele 2 kile, ca sa nu ma intelegi gresit :P )
Auzi- dar tu aveai nevoie sa slabesti? Parca ziceai pe undeva ca de felul tau esti slabuta. Am auzit ca vine primavara pe la Bucuresti, asa ca iesi la plimbare- in parc, mers pe jos la servici, chestii din astea, ca apoi sa vii sa ne zici si cata miscare faci, nu numai cat slabesti.

Si acum si eu: cu mancarea am fost ok astazi, nu mai zic si orele :)
- 1 felie de paine neagra cu ceva toba si 3 chiftele
- salata orientala (cam 150g)
- 1 felie de drob de carne de vita (meatloaf) cu putin orez si conopida
- pepene rosu
- 1 mar verde si 1 baton Atkins
- salata (frunze, rosie, castravete, avocado), 1 felie wasa si toba (3 felii

Miscare: 1 ora marsaluit pe afara si sala: 30 minute antrenament cardio, 20 minute mers pe banda si o ora de cardio aerobic. Instructorul de fiecare zi a lipsit si a venit altcineva. Total alt program: topaiala, exercitii cu minge medicinala, samd- imi cam simt bratele :)

Si am scris un cearsaf- imi cer scuze. Noapte buna, sau buna dimineata! (dupa caz)

#1231 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2013 - 08:13 AM

Wow,nu te mai scuza ca scrii, f bine faci!
Planking vrea sa zica scandurica, asa-i zic unii antrenori, dar mai sunt si care-i zic ca atare, planking. Exercitii de-astea am facut acu 2 seri si-am o febra la muschii de sub brat,de pe coaste! Ar tb sa mai invat si io denumirile muschilor, ca nu mai stiu nik in caz c-as fi stiut vreodata.
Iulia, nici eu n-am deloc forta in brate, dar simt totusi ca s-a mai imbunatatit situatia. Acum pot face 10 flotari, prima data am facut 2. Cica fara niciun antrenament, orice persoana tb sa poata executa corect macar una, asa zicea antrenorul.
Despre puls nush ce sa zic, cred ca-i normal sa creasca, eu nu mi l-am monitorizat niciodata.Aseara,asteptand sa-nceapa aerodanceu', m-am urcat si eu pe-o eliptica. Am facut la treapta 2, 1113m. N-am setat nici timpul nici caloriile, dar transpirasem bine.
Ellani, bucura-te de perioada de gratie in care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi. Ori esti f norocoasa ori f tanara. Eu n-am avut nicio perioada de-asta.

Hai, o zi miscatoare tuturor!

#1232 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 14 March 2013 - 11:25 AM

Vezi postareaWowerful, la 13 March 2013 - 05:43 PM, a spus:

Cred ca mai degraba fasting= abstinenta de la mancare (nu in sens religios).

Postul in sens religios e lent (cel putin aici, ca stii cum e cu diferentele...nu vorbim aceeasi engleza Imagine postata ) si pt fasting ce ai spus tu e cea mai buna interpretare dupa parerea mea. Si eu evit sa vorbesc romano-engleza, dar ai perfecta dreptate: uneori un cuvant in engleza exprima cum nu se poate mai bine situatia si daca-l traduci parca pierde din semnificatii. Bineinteles ca e la fel si invers.

Iulia, e la fel de nebunie la servici, suntem inainte de ziua nationala, toata lumea isi aduce aminte ca avea nevoie de ceva ieri!

Zerda, felicitari! Eu bat pasul pe loc. Ma bucur macar ca nu pun pe mine. Insist sa ma cantaresc tot la doua zile, poate-poate se misca
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#1233 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 March 2013 - 01:05 PM

merci fetelor, ma gandeam eu ca nu e bine sa sar peste micul dejun. Am sa incerc sa schimb si revin cu raportul.

Cand vad ce de miscare faceti voi, mie mi-e si rusine sa mai dau pe aici. Am inceput ieri cateva abdominale...cateva minute...scurte...ei, daca ma obligati sa spun...5 minute

Dar promit sa mai lungesc programul de topaieli pana la 10 minute :( :(

Ieri:

lichidele mele obisnuite: apa&lamaie, ceaiul verde
un pahar lapte de in
un bol supa-crema brocoli cu o lingura de orez
tocanita de cartofi cu salata verde

Iulia, nu stiu ce sa-ti zic de puls, dar mi se pare normal sa creasca cand facem miscare. Nu stiu cat e normal sa creasca insa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1234 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2013 - 01:25 PM

Aura, e super ok! Daca ti-ai propus sa cresti de la 5 la 10min inseamna ca maresti 100% timpul alocat sportului, ceea ce-i grozav! :(
Sper ca ai simtul umorului, orice inceput e bun. Dar cel mai bun e inceputul intr-un cadru organizat, cu alti colegi alaturi. La mine nici n-ar merge altfel. Sau poate te ia Dexu' pe langa ea. Dar tu nici n-ai nevoi stringente.
Dex, tu ce ne mai spui?
Alpha, cand e Patricku'?

#1235 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 14 March 2013 - 01:32 PM

Aura nu te necaji, ca nici eu nu sunt o sportiva. Facem si noi ce putem, nu? Imagine postata

Pe 17 martie e Patrickul natiunii Imagine postata, duminica adica. Cica Liffey River in Dublin (trece prin centrul orasului) o sa fie verde Imagine postata
Imagine postata

#1236 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 14 March 2013 - 01:39 PM

Io mi-am uitat biscuitii acasa (Imagine postata n-am toti biscuitii pe raft!) am mancat un mar si-am baut vreo 3 pahare de apa din bidonul deschis alaltaieri Imagine postata si mi-e o foame... Mai sunt si cu hormonii lunari agitati. Abia astept sa ajung acasa sa-mi execut o omleta cu ciuperci
Imagine postata

#1237 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2013 - 03:25 PM

moatza a spus:

Wow,nu te mai scuza ca scrii, f bine faci!

O sa incerc sa nu ma mai scuz. Gata! :D

Astazi m-am trezit greeeu si sunt deja la a doua cafea. Asa imi trebuie daca stau pana tarziu seara. Dar ma simt ok- nu chiar euforica dar in buna dispozitie. Am de facut o gramada de chestii astazi, dar asa e bine. Cu cat mai multe de facut, cu atat trece ziua mai repede.

alpha a spus:

Postul in sens religios e lent (cel putin aici, ca stii cum e cu diferentele...nu vorbim aceeasi engleza Imagine postata )

Postul religios e lent si pe-aici. Eu cautam sa traduc si google dadea fasting= post ceea ce mie nu mi se parea corect pentru ca lent= post.
Cat despre diferente- inafara de accent si cateva expresii, inca nu am gasit nimic major. Deci, ne intelegem la o adica :)

Aura- totul are un inceput- 5 minute, 10 minute. Pentru fetele care au copilasi, eu consider ca ele fac miscare destula numai alergand dupa ei si facand fata la toate dilemele si intrebarile pe care le pun. Cand o fi sa am si eu un pui, nu cred ca o sa mai fiu asa, toata ziua la sala.

#1238 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2013 - 06:02 PM

Vezi postareamoatza, la 14 March 2013 - 01:25 PM, a spus:

Dex, tu ce ne mai spui?

raportez că ieri am terminat toate episoadele pentru incepători şi mă pot lăuda cu următoarele:
am pierdut aproape 1,5% din grăsimea internă, asta fără să scad din greutate. iar s-au lărgit hainele, mai ales de la brîu în jos. sunt diferenţe vizibile la picioare, şolduri, talie, abdomen, pectorali, braţe şi pe spate. in general, mobilitatea s-a dublat.

umărul e mult mai bine şi mobilitatea locală a crescut dar incă nu e reparat 100%.

am aflat că atunci cînd tendinita a fost la apogeu şi bicepsul înţepenit la maxim, corpul a fost tare şmecher şi a compensat prin alte părţi, aşa că prin urmare de consecinţă, genunchiul de pe partea cu umărul şi şoldul opus se miscă cu totul altfel decît perechea lor, aia necompensată. dacă nu mă puneam să mă streciui în nişte poziţii specifice, habar nu aş fi avut. tot prin urmare de consecinţă, acum, pe lângă exerciţiile pentru umăr, fac zilnic şi plieuri tai-chi pentru genunchi (da bre, nu rîdeţi, sunt şi din astea) şi hip cleansers pentru netezit cutele de pe fascii. dacă aţi auzi cum troznesc incheieturile, aţi spune că tai lemne, nu că fac classical stretch

am invăţat exerciţii pentru chestii care nici nu mi-aş fi imaginat că se pot repara prin mişcare, de exemplu, constipaţia. ce să faci cînd ai atac de sciatică, in caz că nu ştiaţi, să stai imobil este cea mai rea alegere. exerciţii pentru toate cotloanele corpului, de la degetele de la picioare şi pînă în vârful capului.

mi-am schimbat postura, nu mai alunec sub birou cînd lucrez, Peneş Curcanu e foarte ne-ţanţoş pe lingă mine, am pieptul bombat, umerii deschişi şi relaxaţi, toate decoraţiile pe chept şi privirea semeaţă la orice oră din zi.

am invăţat că abdomenul se angajază cît mai des posibil pentru că preia din greutatea de pe coloană, aşa că mai nou pot respira independent de contracţia muşchilor abdominali.

am invăţat ce muşchi să angajez ca să protejez încheieturile şi coloana.

intre timp am găsit şi postul de televiziune care transmite episoadele din sezonul 2012, le-am programat pentru inregistrare aşa că pot începe să fac exerciţii mai avansate. deocamadată am de gînd să le mai repet pe astea de incepători, dar boy oh boy, mă aşteaptă 15 de minute de full body stretch in poziţie de plie tai-chi, ouch! Imagine postata

in concluzie, tanti miranda e un geniu, god bless her, iar eu I'm in love cu essentrics şi abia aştept streciuiala zilnică :D

#1239 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2013 - 06:24 PM

f interesant, cate poti repara doar cu niste intinderi!
am executat si eu o miscare de stretching recomandata de dr Oz contra constipatiei, dar nu prea mi-a ajutat. tb sa stai intins pe spate, sa-ti iei in brate genunchiul drept si sa-l tragi cat mai sus, spre piept. apoi, cu piciorul indoit peste abdomen/piept, sa executi miscari dreapta-stanga de masaj a intestinelor. poate n-oi fi fost prea perseverenta...n-am simtit decat extensia muschilor de pe coapsa/fese.
tu ce-ai facut in sensul asta?
nu stiu daca am inteles ce vrei sa spui vizavi de respiratia independenta de contractia muschilor abdominali :D . cand fac yoga, ne bate la cap la fiecare miscare ca-i f importanta respiratia abdominala, adica pe inspiratie sa lasi abdomenul sa se umfle, chiar daca se vede burta -rade de noi!- iar la expiratie sa-ti lipesti buricul de coloana. eu tb sa fiu f atenta ca sa respir in modul asta, nu-mi vine natural.
vino si ne mai spune de-astea, acum imi dau seama ca e si la sala o clasa de essentrics dar n-am intrat niciodata, nici nu stiam la ce se refera.

#1240 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2013 - 06:56 PM

episodul despre constipaţie a tratat 25 de minute numai despre asta, încălzire plus tot felul de întinderi şi în picioare şi la bară şi pe saltea, care cică masează organele din cavitatea abdominală. eu nu am probleme de constipaţie dar după episodul ăsta, m-a scos afară la miezul nopţii :D dacă mai fac episodul o să incerc să notez exerciţiile dacă te interesează.

respiraţia cu muşchii abdominali contractaţi adică să nu uiţi să respiri, mai ales exhalaţia pe contracţie şi cu buricul lipit de şira spinării :) eu ţineam respiraţia că nu puteam să şi respir cînd contractam. acum se pare că am reuşit să le decuplez

e bine că ai aşa ceva la sală, incearcă să vezi dacă îţi place. e posibil să nu fie instructori acreditaţi pentru Essentrics, pentru că ăştia sunt foarte puţini, tocmai m-am uitat la ei pe site să văd care-i treaba la mine în sat şi nu am decît "ucenici" iar în europa sunt numai in franţa şi olanda. oricum dacă fac după principiile respective chiar şi neacreditaţi, ar trebui să fie super.

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul