Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3741 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 October 2012 - 10:44 AM

[/quote]da, da, aşa îi spunem şi noi.
Asta este o constantă în viaţa mea. :) Nu cred că a existat iarnă fără să avem gem de măceşe în cămară/pivniţă.
Noi cumpărăm pasta gata făcută de la acelaşi producător (de fapt o familie din oraş care face pasta asta în fiecare toamnă) de ani de zile. Este pe bază de programare şi când mă duc după pastă e totdeauna proaspăt făcută, de cele mai multe ori e încă caldă. Anul ăsta au scumpit şi ei. E 5,5 lei/l. Până anul trecut vindeau litrul cu 4 lei.
Noi joi avem programarea, aşa că vin şi eu cu poze să vă fac poftă Imagine postata
[/quote]

Boni si eu sunt din Sibiu, mama e inca acolo, de aceea mi-a umplut cerra sufletul de aduceri
aminte dulci cu heciumpeci.
Nu stiu daca mama a cumparat anul asta trebuie sa o sun sa o rog sa-mi procure in caz
ca ea nu mai face macar un borcan :hungry:
Imagine postata

#3742 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 October 2012 - 12:57 PM

Si mie imi place mult pasta de macese , mama cumpara in fiecare an de la cineva pasta "cruda" si o mai fierbe ea .

#3743 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2012 - 01:17 PM

Placinta invartita cu mere.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-1349695037887.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13496950567764.jpg

#3744 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 October 2012 - 02:09 PM

Giannyyyy, ce frumoasa ti-a iesit!Si cred ca si buna!Imagine postata Bub cum a reactionat? Ii place?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3745 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2012 - 02:16 PM

Vezi postareazoazorel, la 08 October 2012 - 02:09 PM, a spus:

Giannyyyy, ce frumoasa ti-a iesit!Si cred ca si buna!Imagine postata Bub cum a reactionat? Ii place?

:P sincer eu gasesc aluatul putin cam incruzit la mijloc,data aviatoare o sa incerc un alt aluat cu putina drojdie :hungry: de buna e buna,bub' o papa cu mult ''tzacar'''desi e f. dulce si asa :)

#3746 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 October 2012 - 02:35 PM

Pai nu trebuia sa fie incruzit! Eu calesc merele pana nu mai au lichid.Sau pune putin gris!
Pe bune nu trebuia sa iasa crud! Mie mi-e drag tare aluatul asta, ca-i singurul care-mi iese. Si-n asta poti pune putina drojdie!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3747 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2012 - 02:47 PM

Vezi postareazoazorel, la 08 October 2012 - 02:35 PM, a spus:

Pai nu trebuia sa fie incruzit! Eu calesc merele pana nu mai au lichid.Sau pune putin gris!
Pe bune nu trebuia sa iasa crud! Mie mi-e drag tare aluatul asta, ca-i singurul care-mi iese. Si-n asta poti pune putina drojdie!

:) Cand m-ai sunat tu eu apucasem deja sa fac maglavaisu la prima varianta ,nu varianta ta(stii ca eu sunt viteza luminii :) )..ca sa inteleaga si cititorii, o sun pe zoaza rapid,vb. in mare despre aluat,pana m-a sunat ea inapoi dupa fro' 5 min' eu deja adaugam faina :) merele eu le-am stors si apoi le-am calit f. bine nu mai aveau zeama cand am adaugat putin pesmet din biscuiti,nu e umplutura de vina ce aluatul ce l-am incercat eu ,data aviatoare vreau sa incerc asta http://artaculinara....cu-dovleacmere/oricum cel mare a mancat jumate din ea asa calda asa ca nu-i mare bai :P

#3748 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 08 October 2012 - 02:55 PM

Izuk,Any,Nataly- multumesc :)
Eu astazi am programat sa fac prajitura lui dana3262 - Zwetschgenstreuselkuchen

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3749 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 08 October 2012 - 05:52 PM

Eu am intrat numa' sa va spun ca n-am mancat pasta de macese niciodata... si tot vazand la voi ma intreb... cum o fi?:)
Va pup, tot n-am chef de vorba.. da' va citesc zilnic.
Imagine postata

#3750 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 October 2012 - 06:55 PM

tarta cu branza, jeleu de struguri si jeleu de must proaspat:
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13497153531525.jpg

#3751 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 08 October 2012 - 07:57 PM

Iulia nicoleta, ce bine arata!!
Am zis ca fac Zwetschgenstreuselkuchen si uite-o!



Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13497189740129.jpg

Multumesc, dana3262.

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3752 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 08 October 2012 - 08:25 PM

Felicitari tuturor pentru delicioasele dulciuri ( noroc ca eu nu-s cu ele, ca aici e un topic sadic de-a dreptul :) ) , eu la repezeala, niste briose cu fructe de padure facute ieri seara. Perioada aglomerata la job, cursuri de formare la greu, cred ca nici astea nu le puneam daca nu ma tragea de maneca Zoazorel :*
Cerra, mi-ai amintit de pasta de macese pe care o punea mama cand era sanatoasa, eu n-am rabdare si nici nu mai cunoastem surse de pasta cruda... dar era delicioasa, asta imi aduc foarte clar aminte, eu o mancam si goala :) desi mama o pastra pentru clatite ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-508-13497207436301.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3753 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 October 2012 - 10:53 PM

Vezi postareaalimocanu, la 08 October 2012 - 05:52 PM, a spus:

Eu am intrat numa' sa va spun ca n-am mancat pasta de macese niciodata... si tot vazand la voi ma intreb... cum o fi?:)
Va pup, tot n-am chef de vorba.. da' va citesc zilnic.


Are un gust aparte dar asa ca idee are gust dulce acrisor aromata (nu am cum sa descriu altfel gandeste`te ca maninci o dulceata de capsuni si te intrebi cu ce se aseamana gustul si sunt sigura ca nu ai cu ce asemana asa si cu macesele au un gust al lor care nu il pot descrie ca ar semana cu ceva anume)poti sa cumperi un borcan de la supermarket sa iti faci idee dar vezi nu oricare. Poti incerca de RAURENI altele nu le am gasit bune cand cumparam.

Este foarte buna la umplut rulada sau clatite si binenteles peste o felie de paine unsa cu unt si pasta de macese deasupra. Buna si sanatoasa dar fara vitamina C.

#3754 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 October 2012 - 12:34 AM

Cori, tu cand apari, apari! Bravo!

#3755 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 October 2012 - 04:09 PM

Am prestat si eu placinta cu iaurt a surorii mele , am respectat totul ca la carte si totusi mie mi s-a parut mai buna placinta mancata la ea , chiar daca ea spune ca a gresit compozitia. A mea a iesit mai inalta pentru ca nu aveam forma potrivita , ori prea mare , ori prea mica si am facut in cea mica pentru ca nu reuseam sa intind aluatul ca sa acopar forma mare. Totusi , parca e cam subtire "crema" , dar daca o mai lasam in cuptor imi era teama ca se parleste rau aluatul si nu mai mancam mare lucru din ea ( mdaa, tot cuptorul vechi , parlitor il am inca)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-780-13497916902511.jpg

#3756 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 09 October 2012 - 09:20 PM

Eu duminica am facut un chec cu portocale caramelizate, numai ca am uitat si am lasat putin mai mult, decat trebuia!
A doua zi e mai gustos!
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-614-13498103953398.jpg

#3757 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 October 2012 - 09:02 PM

Simplu si bun, bun

clatite umplute cu pasta de macese

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13498956382192.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13498956531651.jpg


clatite umplute cu mere si scortisoara la cuptor

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13498956779558.jpg

#3758 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 10 October 2012 - 10:17 PM

In seara asta am facut fursecuri cu glazura de ciocolata!
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-614-13499002031028.jpg

#3759 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 October 2012 - 09:04 AM

Pere din soiul Martin Sec caramelizate in vin rosu(Dolcetto Dogliani :floare: )

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-9-13501118541749.jpg

#3760 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 October 2012 - 04:02 PM

Vezi postareaEataly, la 13 October 2012 - 09:04 AM, a spus:

Pere din soiul Martin Sec caramelizate in vin rosu(Dolcetto Dogliani :floare: )



Imagine postata
imi plac de mor...mai ales daca mai adaug si niste mascarpone langa:)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi