cerra, la 21 February 2012 - 10:34 AM, a spus:
8 linguri perle de tapioca (perlele din imagine sunt deja umflate )
500 ml smantana ptr frisca 30% grasime
1 l lapte 3,5% grasime
1/2 cana de zahar (cana de ceai 200-250ml)
1/2 fiola de vanilie
3 oua
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingurita coaja rasa de portocala
visine congelate sau din compot fara samburi ( cantitatea dupa preferinta)
putin suc de visine daca se folosesc din compot
Mod de preparare:
Tapioca se pune inainte de preparare sa stea in apa rece vreo 2-3 ore (cele 8 linguri de tapioca le puneti in 700-800 ml de apa)
Dupa timpul de 2-3 ore punem la fiert intr`o cratita: 800ml lapte+500ml smantana. Cand incepe sa fiarba laptele si smantana, se scurge apa dupa tapioca si se toarna tapioca in lapte si se amesteca sa nu se lipeasca perlele intre ele. Se adauga zaharul si se fierbe cam 25-30 de minute la foc mediu spre mic.
Trebuie sa arate asa dupa timpul expirat, luam o perla si o gustam. Trebuie sa fie moale nu gumata.
Acum batem ouale cu furculita bine, adaugam esenta de vanilie, cojile de portocala si lamaie si cei 200ml de lapte rece ramas si turnam fir in cratita cu budinca fierbinte si amestecam si mai fierbem inca 10 min si amestecam.
Dupa 10 min
Oprim focul si punem intr`un castron vreo 4 polonice din budinca din cratita si adaugam putina zeama de la compotul de visine , atat cat sa coloreze budinca (daca folosim visinele congelate, atunci adaugam o mana de visine si amestecam)
Acum dupa imaginatie punem budinca in pahare, cupe,boluri.
Eu am pus si am aranjat asa cum se vede in imagine.
Servim budinca calduta dar este foarte buna si rece.
Pofta buna!
Voi face si prajituri si tot ce se poate face din perlele de tapioca, dar pe rand timpul asta.......
Cerra, am luat tapioca ca sa fac budinca ta dar nu pot folosi lapte de vaca, o sa folosesc lapte de orez, tre sa elimin smintina asa ca pentru 8 linguri de tapioca tre sa pun un litru jumatate de lapte? Creste asa de mult?