Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4461 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 03 January 2013 - 08:47 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 03 January 2013 - 12:55 PM, a spus:

Mama, ce de bunatati pe aici! Ca intotdeauna de altfel!

LA MULTI ANI! Gelutza!

Cerra, o harnica si jumatate! :)

Ma mandresc si eu cu dulcegariile mele coapte la aragazul cel nou

Multumesc si aici, cat despre aragaz, sa-l folosesti sanatoasa pana la adanci batraneti si sa gatesti cu drag, pentru cei dragi! Sa-l udam... :toothy6:

#4462 Guest_Gelutza_*

Postat 03 January 2013 - 08:47 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2013 - 08:58 PM, a spus:

de-a dreptul decadent! La multi ani, Gelutzo!

Multumesc...La multi ani! :toothy6:

#4463 Guest_Gelutza_*

Postat 03 January 2013 - 08:50 PM

Vezi postareazoazorel, la 03 January 2013 - 05:20 PM, a spus:

Ia, ca prajiturii si io azi: prajitura mea cu mere! Avui musafir pe mama soacra! Asa ca n-am coafat prajitura!

Dupa ce am vorbit cu tine la telefon numai la prajitura asta m-am gandit si am avut si de ce...

#4464 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2013 - 02:44 PM

Eu azi o prajitura cu foi cu cacao, nuca de cocos la mijloc , crema de vanilie si glazura ce ciucalata.

Parca am mai vazut praji asta ep net eu o fac de multi ani si acum chiar nu am mai facut`o de mult.

Nustiu daca sunt aceleasi cantitati ca si la a mea, dar sunt sigura ca mai este pe aici.

Deci

Prajitura cu cocos Lenuta (Lenuta este nana de la care am reteta si unde am papat prima data prajitura sigur nu aveam internetul prin anii `90 dar tot asa sunt sigura ca nu doar Lenuta facea prajitura asta).

acum doar coapta cu crema de cocos la mijloc

si asteptama sa se raceasca crema de vanilie

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13573897550761.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13573897797097.jpg

#4465 Guest_Gelutza_*

Postat 05 January 2013 - 04:25 PM

Vezi postareacerra, la 05 January 2013 - 02:44 PM, a spus:

Eu azi o prajitura cu foi cu cacao, nuca de cocos la mijloc , crema de vanilie si glazura ce ciucalata.

Eu am redescoperit cocosul in sezonul asta si pe zi ce trece il iubesc mai mult, asa ca, abia astept sa vad cum e crema aia din mijloc si prajitura la final ca nu am chef sa o caut pe nicaieri, daca o fac, o sa fie ca tine!

#4466 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2013 - 05:01 PM

Vezi postareaGelutza, la 05 January 2013 - 04:25 PM, a spus:

Eu am redescoperit cocosul in sezonul asta si pe zi ce trece il iubesc mai mult, asa ca, abia astept sa vad cum e crema aia din mijloc si prajitura la final ca nu am chef sa o caut pe nicaieri, daca o fac, o sa fie ca tine!

Am glazurat`o cu jumatate din glazura si sunt suparata pik ptr ca am scapat in chiuveta cana cu glazura si.... Jumate pe canal jumate pe prajitura. Am dres`o eu cumva cu un modelas pe ea si acum asta e. Crema aia din interiorul foilor, este facuta din albusurile batute batz si 200gr de cocos razuit si 10 linguri de zahar. Are un aspect foarte placut si este super buna si unde mai pui ca o faci in 2 timpi si 3 miscari.O sa pun sectiunea dupa ce o sa tai din ea acu este la frigi.

Chestia ca numai sunt sigura daca asta am vazut`o si pe net sau doar aia cu blatul alb , crema de vanilie si glazura de cioco, ptr ca eu si aia o fac si numai sunt sigura. Cand o pun o sa vedeti voi daca este cunoscuta si daca este oricum nu `i nici o problema ca doar nu a descoperit nana Lenuta coada la cireasa. Imi place prajiturica asta de numai pot. Am vrut sa o fac si de Craciun dar o facuse sora mea si nu am mai facut si eu.

#4467 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 05 January 2013 - 06:19 PM

Marlena lui Geanny! Mereu buna, mereu frumoasa!

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-73-13574027466969.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4468 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 05 January 2013 - 06:24 PM

Vai ce bine arata Marlena :) :hungry:

Eu am facut AGAIN :) o prajitura cu foi cu miere de albine, dar de data asta am facut eu foile :boohoo:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1535-13574030606244.jpg

#4469 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 05 January 2013 - 06:42 PM

Zoazorel, ce bine arata...
As face-o si eu...dar am stomacul in pioneze... :boohoo:

#4470 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2013 - 07:05 PM

Nashico, Lenias,

Frumoase prajiturele!

Sa le mincati sanatosi :boohoo:

#4471 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2013 - 07:07 PM

:boohoo: multumim Cerra :hungry:

#4472 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 05 January 2013 - 08:44 PM

Vezi postarealenias, la 05 January 2013 - 07:07 PM, a spus:

:hungry: multumim Cerra :)

+1 !:boohoo: Lenias! N-ai scapat: reteta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4473 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2013 - 08:53 PM

:hungry: Daaaaa. O scriu aici? Daca nu/i bine... :boohoo:

Dupa reteta si indicatiile pretioase ale unei verisoare am facut foi cu miere de albina. Culmea este ca mi/au iesit si am lucrat foarte bine cu aluatul. Asta imi da curaj si sigur le voi repeta. Ne place mult aceasta prajitura

Am avut nevoie de
- 150 g zahar
- 1 ou intreg
- 3 linguri miere
- 1 lingura bicarbonat
- 5 linguri lapte
- 3 linguri untura topita
- aprox 500 g faina (eu am pus vreo 430 g)

Am frecat putin oul cu zaharul si apoi am adaugat toate celelalte ingrediente. Am fiert totul pe baie de abur pana s/a ingrosat putin si s/a umflat. Am luat de pe foc si am adaugat pe rand faina.

Am adaugat faina pana am obtinut un aluat mai moale, dar care sa poata fi intins cu sucitorul In timp ce o intindeam, presaram faina peste ea atunci cand era nevoie. Tava am uns/o cu putin ulei.

Crema am facut/o din lapte cu gris, zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie, unt si zeama de la jumatate de lamaie. Totul dupa gust. Dulceata a fost de coarne. Este acrisoara si da foarte bine in aceasta prajitura.

#4474 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2013 - 09:04 PM

Frumos chec Zuzule',frumoasa praji' Leni' :)

Eu modestisim' rapidisim' alla je' :boohoo: http://artaculinara....ida-alla-geany/

Misparica'nu v-am aratat-o aici pe aia de la revelion :hungry:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13574125068852.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-1357412512001.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13574125181849.jpg

Azi repetir ca a vrut bub', rapidulescu si complet necoafata,dar pe acelasi principiu.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13574125346255.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13574125404726.jpg

#4475 Guest_Gelutza_*

Postat 05 January 2013 - 10:38 PM

Vezi postareacerra, la 05 January 2013 - 05:01 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 05 January 2013 - 04:25 PM, a spus:

Am glazurat`o cu jumatate din glazura si sunt suparata pik ptr ca am scapat in chiuveta cana cu glazura si.... Jumate pe canal jumate pe prajitura. Am dres`o eu cumva cu un modelas pe ea si acum asta e. Crema aia din interiorul foilor, este facuta din albusurile batute batz si 200gr de cocos razuit si 10 linguri de zahar. Are un aspect foarte placut si este super buna si unde mai pui ca o faci in 2 timpi si 3 miscari.O sa pun sectiunea dupa ce o sa tai din ea acu este la frigi.

Chestia ca numai sunt sigura daca asta am vazut`o si pe net sau doar aia cu blatul alb , crema de vanilie si glazura de cioco, ptr ca eu si aia o fac si numai sunt sigura. Cand o pun o sa vedeti voi daca este cunoscuta si daca este oricum nu `i nici o problema ca doar nu a descoperit nana Lenuta coada la cireasa. Imi place prajiturica asta de numai pot. Am vrut sa o fac si de Craciun dar o facuse sora mea si nu am mai facut si eu.

Astept cuminte sa vad rezultatul. Si nu-ti mai face probleme ca mai e pe undeva...retetele de prajituri circula de cand lumea; ma iutam in caietul meu vechi, am reteta prajiturii "televizor" datata din anul 1983...de cand cu netul lumea nu le mai scrie pe carnete/caiete, ci pe bloguri, siteuri s.c.l. cu scopul de a circula. Daca eu voi pune pe blog acea prajitura si coincide cu ce are cineva pe blog si eu stiu ca e reteta mea de cand era bunica fata :toothy9; nu-i problema mea, nu te mai alarma, ca retetele tre' sa circule, vad ca e la moda problema paternitatii, eeeeeeeeeeee =)) =))

#4476 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2013 - 11:13 PM

Vezi postareaGelutza, la 05 January 2013 - 10:38 PM, a spus:

Astept cuminte sa vad rezultatul. Si nu-ti mai face probleme ca mai e pe undeva...retetele de prajituri circula de cand lumea; ma iutam in caietul meu vechi, am reteta prajiturii "televizor" datata din anul 1983...de cand cu netul lumea nu le mai scrie pe carnete/caiete, ci pe bloguri, siteuri s.c.l. cu scopul de a circula. Daca eu voi pune pe blog acea prajitura si coincide cu ce are cineva pe blog si eu stiu ca e reteta mea de cand era bunica fata :toothy9; nu-i problema mea, nu te mai alarma, ca retetele tre' sa circule, vad ca e la moda problema paternitatii, eeeeeeeeeeee =)) =))

Nu am treaba cu paternitatea, doar ca am ramas putin traumatizata cu prajiturile astea cand postez ceva, ptr ca am trecut prin faze pe care le sti si tu. Nu este cazul aici dar... trauma nu a trecut asa ca trebuie sa ma intelegeti. Poi normal ce zici tu: prajitura televizor sau prajitura Budapesta se faceau din vremurile cucuiete si binenteles ca multe d`ne le faceau si stiau de ele. Daca modificam reteta numai este tv si nici budapesta. Eu nu sufar pe asta dar sunt pers care sufera si inca cum. Mi `am adus aminte azi cand o faceam ca am vazut`o pe net mai de mult si m`am mirat tocmai ptr numele care il are si am dat cautare si am vazut`o dar o numeste altfel adica''Prajitura frantuzeasca'' seamana cu a mea dar alte cantitati la reteta si are si stafide si nu are glazura de cioco ci cacao sau capucino pudrat . Nici nu imi pasa stai linistita. Cine o sa vrea reteta cu multa placere o sa o scriu.Mai fac una tota s acu cocos si tot din 6 oua dar simplu: blatul din albusuri si cocos iar crema din galbenusuri si tot glazurata cu cioco. Asta facuta azi este favorita number1.

#4477 Guest_Gelutza_*

Postat 05 January 2013 - 11:39 PM

cerra, asa este, nu te mai stresa!
Zoaza, Geany, dar bine v-ati mai indulcit! :toothy9;

Lenias, ce mai foi ti-au iesit, auzi si cu miere, pe deasupra, vreau si eu foi d'alea, daca le vedeam mai devreme le croiam azi, le trec in capul listei de prioritati, stii ca te-am intrebat de atunci despre reteta, acum, ca o am, devin nerabdatoare, multumesc si eu! Ti-a iesit fain! =))

#4478 Useril este offline   floricris 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 January 2013 - 11:43 PM

Pentru inspiratia fetelor (ca io am pierdut vreo ora incercand sa ma hotarasc ce sa aleg din miile de retete adunate):

- un chec de cacao cu glazura transformat in prajitura la tava amet(z)ita cu visine si extraglazura de cacao si ciocolata

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-146-13574216054561.jpg

- cosita cu fructe uscate a Seimei in varianta cu magiun de prune, nuci macinate si cateva stafide razlete

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-146-13574217494023.jpg

#4479 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 12:04 AM

Vezi postareafloricris, la 05 January 2013 - 11:43 PM, a spus:

Foarte buna alegere ai facut! :toothy9;

#4480 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 January 2013 - 03:04 AM

Au fost niste prieteni la noi si am facut fursecuri umplute cu crema ganache si cozonac cu mac.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-341-13574342443599.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul