
Daaaaa. O scriu aici? Daca nu/i bine...
Dupa reteta si indicatiile pretioase ale unei verisoare am facut foi cu miere de albina. Culmea este ca mi/au iesit si am lucrat foarte bine cu aluatul. Asta imi da curaj si sigur le voi repeta. Ne place mult aceasta prajitura
Am avut nevoie de
- 150 g zahar
- 1 ou intreg
- 3 linguri miere
- 1 lingura bicarbonat
- 5 linguri lapte
- 3 linguri untura topita
- aprox 500 g faina (eu am pus vreo 430 g)
Am frecat putin oul cu zaharul si apoi am adaugat toate celelalte ingrediente. Am fiert totul pe baie de abur pana s/a ingrosat putin si s/a umflat. Am luat de pe foc si am adaugat pe rand faina.
Am adaugat faina pana am obtinut un aluat mai moale, dar care sa poata fi intins cu sucitorul In timp ce o intindeam, presaram faina peste ea atunci cand era nevoie. Tava am uns/o cu putin ulei.
Crema am facut/o din lapte cu gris, zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie, unt si zeama de la jumatate de lamaie. Totul dupa gust. Dulceata a fost de coarne. Este acrisoara si da foarte bine in aceasta prajitura.