Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 03 March 2013 - 03:02 PM
Foaaaaaaaaaaaaaaarte delicioaaaaaaaaaaaaaasa! O intreaga arie de gusturi !

Postat 03 March 2013 - 06:11 PM
Bravo ptr toate fetele care se straduiesc si fac asemenea frumuseti acasa

Postat 03 March 2013 - 07:43 PM

Am personalizat`o ptr ca azi am creat aceasta prajitura:)
Postat 03 March 2013 - 07:48 PM

Imagini atasate
Postat 03 March 2013 - 07:56 PM

O fi primavara!

Postat 03 March 2013 - 07:57 PM
Vika, la 03 March 2013 - 07:48 PM, a spus:

Poti posta si reteta,te rog?
Mersi!

Postat 03 March 2013 - 08:34 PM
Poti posta si reteta,te rog?
Mersi!

[/quote]
Si eu astept cumintzica sa scrie Vika reteta. Imi imaginez ceva ciocolatos si gust de coffe.
Postat 03 March 2013 - 08:55 PM

Praji '' Nescafé ''
Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.
Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.
Aceasta postare a fost editata de Vika: 03 March 2013 - 10:23 PM
Postat 03 March 2013 - 09:29 PM

Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt
Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta.

Postat 03 March 2013 - 10:23 PM
cerra, la 03 March 2013 - 09:29 PM, a spus:

Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt
Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta.

Da, cineva m-a avertizat si pe blog si ii multumesc din suflet!
Sunt 4 oua, tava trebuie sa o masor sau sa caut o reteta undev am scris marimile ei.
Tava e cam de 23/30 cm , pe acolo pe undeva, plus sau minus 1 sau 2 cm. Nu stiu, niciodata nu retin marimile ei.
Aceasta postare a fost editata de Vika: 03 March 2013 - 10:47 PM
Postat 03 March 2013 - 11:47 PM
Vika, la 03 March 2013 - 10:23 PM, a spus:
Sunt 4 oua, tava trebuie sa o masor sau sa caut o reteta undev am scris marimile ei.
Tava e cam de 23/30 cm , pe acolo pe undeva, plus sau minus 1 sau 2 cm. Nu stiu, niciodata nu retin marimile ei.
Multumesc!
Exact marimea tavii mele in care fac eu prajituri acum cand am redus cantitatile.
Postat 04 March 2013 - 09:42 AM

Am facut si eu un guguluf din reteta de pandispan.
A iesit foarte bun si pufos si pentru asta ii multumesc unei fiinte dragi sufletului meu!

Postat 04 March 2013 - 11:16 AM
Vika, la 03 March 2013 - 08:55 PM, a spus:

Praji '' Nescafé ''
Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.
Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.
Mersi mult

cerra, la 03 March 2013 - 09:29 PM, a spus:

Prajitura asta e simpla,pana si eu reusesc sa modific ingredientele,dar daca totusi esti tu mai rapida,tare ma bucur

Postat 04 March 2013 - 01:30 PM
petunie, la 04 March 2013 - 11:16 AM, a spus:
Prajitura asta e simpla,pana si eu reusesc sa modific ingredientele,dar daca totusi esti tu mai rapida,tare ma bucur

Da, este simpla ma gandeam cand am zis modificari, la nesscafee 3/1. Cea mai simpla modificare, ptr ca nu trebuie decat micsorata portia zahar(noi fructoza (punem la jumatate din cantitatea de zahar ),inlocuit zaharul vanilat cu vanilie, nesscaffe simplu nu 3in 1 si redusa cantitatea de faina din reteta cu faina 50/50 care punem mai putin decat cantitatea din reteta ptr ca noi folosim si tarate.
Glazura,200 smantana ptr frisca 30% +100gr ciocolata 74%cacao nu este musai si unt (glazura exact cum am facut eu la prajitura cu nuci cea dupa tortul cu alune al Adrianei)
Decor: motz de frisca:)
Deci reteta este modificata

Postat 04 March 2013 - 01:34 PM
cerra, la 04 March 2013 - 01:30 PM, a spus:
Da, este simpla ma gandeam cand am zis modificari, la nesscafee 3/1. Cea mai simpla modificare, ptr ca nu trebuie decat micsorata portia zahar(noi fructoza (punem la jumatate din cantitatea de zahar ),inlocuit zaharul vanilat cu vanilie, nesscaffe simplu nu 3in 1 si redusa cantitatea de faina din reteta cu faina 50/50 care punem mai putin decat cantitatea din reteta ptr ca noi folosim si tarate.
Deci reteta este modificata

Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti
Postat 04 March 2013 - 01:38 PM
petunie, la 04 March 2013 - 01:34 PM, a spus:
Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti
Nu, ma refer la pliculetele de nesscaffe simplu (chiar daca are cofeina nu afecteaza asa tare cat pui la prajitura eu beau cafea cu cofeina si nu vad sa ma incurce ) dar nu 3 in 1 ptr ca ala are si lapte praf si zahar si nu mai stiu ce prin el. Eu cred ca o sa folosesc nesscaffe brasero simplu in plic are 1,8 gr. Se poate si jacobs simplu
Sa nu fiu inteleasa gresit. Eu ziceam de modificari si permisiuni in Monti cand am transformat reteta pusa de Vika. no offense
Postat 04 March 2013 - 05:07 PM
Am facut lapte de cocos si nu vroiam sa arunc cocosul hidratat ramas si am mai completat cu cocos fulgi si facut
Macaroons easy coconut (umpluti cu caise deshidratate)