Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4961 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2013 - 05:33 PM

Ellani, tot respectul :lol: , de mult tot ma uit la prajitura asta, dar n-am avut inca curajul s-o fac.

#4962 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 March 2013 - 08:24 PM

Vezi postareacerra, la 04 March 2013 - 01:38 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 04 March 2013 - 01:34 PM, a spus:

Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti

Nu, ma refer la pliculetele de nesscaffe simplu (chiar daca are cofeina nu afecteaza asa tare cat pui la prajitura eu beau cafea cu cofeina si nu vad sa ma incurce ) dar nu 3 in 1 ptr ca ala are si lapte praf si zahar si nu mai stiu ce prin el. Eu cred ca o sa folosesc nesscaffe brasero simplu in plic are 1,8 gr. Se poate si jacobs simplu

Sa nu fiu inteleasa gresit. Eu ziceam de modificari si permisiuni in Monti cand am transformat reteta pusa de Vika. no offense

Ca si gust, nu va alarmati ca nu se simte tare gustul de cafea.Sor'mea zicea ca ea nici nu l-a simtit :D Cred ca tine de gustul fiecaruia.
Legat de diet, nu stiu cat afecteaza un pliculet....
Sunt chiar curioasa cum ar arata prajitura asta transformata. :D
Cu motz de frisca merge foarte bine.Eu nu le-am motzat pe toate cu sarlota tocmai din motivul asta,sa pot pune si frisca daca mi se face pofta de varianta asta. :)

#4963 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 04 March 2013 - 08:32 PM

Vezi postareaGeany, la 03 March 2013 - 07:56 PM, a spus:

Wauu!! Ce frumuseti ati facut,se vede ca suntem tare inspirate azi! :D
O fi primavara! :D

La mine s-a vazut ca-i sambata :D ,caci e unica zi din saptamana cand pot sa ma desfasor,spre bucuria sotului. In timpul saptamanii fac, de obicei, doar mancare sarata.Deh' mai slab cu romatismele la mine :)

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2013 - 05:33 PM, a spus:

Ellani, tot respectul :D , de mult tot ma uit la prajitura asta, dar n-am avut inca curajul s-o fac.

Eeeeeee,la cate faci tu,Any........Mai ales ca-i tare buna si merge pe 'invers',adica de ce ' imbatrineste' tot mai buna se face. :D Desi sotul atunci cand i-am spus c-a doua zi se presupune a fi mai buna,a exclamat 'Pai mai are loc sa fie mai buna de-atat?'-el care nu e deloc prieten cu ciocolata neagra :D Acum,ma rog,depinde si de gusturi,poate pentru unii ar parea prea grea si daca e sa luam dupa reteta,apoi e o intreaga 'artilerie grea' acolo :unt,frisca,ciocolata, oua,migdale etc. Dar o data-n cateva 'secole'.... :D
Multumesc frumos :D

#4964 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 March 2013 - 01:36 AM

[quote name='Vika' date='04 March 2013 - 08:24 PM' timestamp='1362421493' post='188389']

Ca si gust, nu va alarmati ca nu se simte tare gustul de cafea.Sor'mea zicea ca ea nici nu l-a simtit :floare: Cred ca tine de gustul fiecaruia.
Legat de diet, nu stiu cat afecteaza un pliculet....
Sunt chiar curioasa cum ar arata prajitura asta transformata. :unsure:
Cu motz de frisca merge foarte bine.Eu nu le-am motzat pe toate cu sarlota tocmai din motivul asta,sa pot pune si frisca daca mi se face pofta de varianta asta. :toothy9;
[quote]

Nu de gust este vb. Mie chiar imi place sa se simta gustul de coffe, dar eu ziceam de celelalte ingrediente ce le contine pe linga coffe pliculetzul nu sunt conforme ptr noi acum.

Motzul de frisca ptr noi, in loc la sarlota.

Prajitura va arata la fel:)

#4965 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 05 March 2013 - 09:36 AM

Aseara niste briose cu cioco neagra, rapide de tot.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2013/post-508-13624690012908.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#4966 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 March 2013 - 09:47 AM

Vezi postareakoral, la 05 March 2013 - 09:36 AM, a spus:

Aseara niste briose cu cioco neagra, rapide de tot.

Ce bine poate sa arate! Si mie imi place cioco neagra! :toothy9;
GEORGIA

#4967 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 March 2013 - 08:30 AM

Eu duminica,un chec ciocolatos ,si pe fata si pe dos.
Era bun acolo si un glob de inghetata de vanile,dar nu am avut. Next time.Imagine postata

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-48-13626377388806.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-48-13626377985524.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4968 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 March 2013 - 09:10 AM

Vezi postareaPiscotel, la 07 March 2013 - 08:30 AM, a spus:

Eu duminica,un chec ciocolatos ,si pe fata si pe dos.
Era bun acolo si un glob de inghetata de vanile,dar nu am avut. Next time.Imagine postata

Tot ce este cu ciocolata imi place!!!! :)
GEORGIA

#4969 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 07 March 2013 - 10:46 AM

Vezi postareaVika, la 03 March 2013 - 08:55 PM, a spus:

A venit si reteta Imagine postata

Praji '' Nescafé ''

Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.

Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.

Pentru ca ieri mi s-au anuntat musafiri am incercat prajitura"Nesscaffe",modificata.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-13626457578805.jpg

Vika,ai uitat sa specifici unde intra cafeaua ,banuiesc ca in compozitia de aluat.Eu nu am mai pus-o ca mi se parea prea moale compozitia,dar am facut glazura cu ea.
Data viitoare cred ca inlocuiesc uleiul cu unt,ca mi s-a parut prea dominant gustul de ulei,dar totusi s-a mancat.Trei bucati am dus la soacra-mea si trei mai am astazi Imagine postata
Am folosit in loc de faina normala 95g faina de migdale si restul faina de naut.Nu am pus rom ci esenta de rom.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4970 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 March 2013 - 10:52 AM

OAU, Petu, ce bine arata, trebuie sa o fac si eu!
Am salvat reteta lui Vika.
GEORGIA

#4971 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 07 March 2013 - 01:44 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 07 March 2013 - 10:52 AM, a spus:

Mersi,Giorgiana :biggrin: A mea nici nu arata asa bine ca am taiat-o si glazurat-o calda,ca a trebuit sa plec cu copiii la dansuri si cand m-as fi intors nu as mai fi avut timp de decorat,dar sa stii ca nu i-a daunat,nu s-a "lasat"

#4972 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2013 - 02:40 PM

Vezi postareapetunie, la 07 March 2013 - 10:46 AM, a spus:

Vezi postareaVika, la 03 March 2013 - 08:55 PM, a spus:

A venit si reteta Imagine postata

Praji '' Nescafé ''

Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.

Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.

Pentru ca ieri mi s-au anuntat musafiri am incercat prajitura"Nesscaffe",modificata.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-13626457578805.jpg

Vika,ai uitat sa specifici unde intra cafeaua ,banuiesc ca in compozitia de aluat.Eu nu am mai pus-o ca mi se parea prea moale compozitia,dar am facut glazura cu ea.
Data viitoare cred ca inlocuiesc uleiul cu unt,ca mi s-a parut prea dominant gustul de ulei,dar totusi s-a mancat.Trei bucati am dus la soacra-mea si trei mai am astazi Imagine postata
Am folosit in loc de faina normala 95g faina de migdale si restul faina de naut.Nu am pus rom ci esenta de rom.

Da ...se pare ca am uitat si de cafea :tongue3: . Asa este, in compozitia blatului intra cafeaua. Si mie initial mi s-a parut lichida compozitia de blat si eram in dubii dar a crescut frumos pana la urma.
Asta este soarta care mi s-a intors impotriva fiindca eram odata foarte impacientata de cineva pe a carui blog am gasit retete incomplete.
Mea culpa, se pare ca am scris reteta cu gandul in alta parte. :biggrin:
Noroc cu voi, multumesc de atentionari.

#4973 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2013 - 02:43 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 07 March 2013 - 10:52 AM, a spus:

Sper ca ai salvat-o pe cea corecta, cu modificarile ulterioare.

Daca se poate...rog a se edita postul meu cu reteta si adaugata cafeaua in compozitia de blat...
:biggrin:

#4974 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 07 March 2013 - 02:52 PM

Vezi postareaVika, la 07 March 2013 - 02:40 PM, a spus:

Da ...se pare ca am uitat si de cafea Imagine postata . Asa este, in compozitia blatului intra cafeaua. Si mie initial mi s-a parut lichida compozitia de blat si eram in dubii dar a crescut frumos pana la urma.
Asta este soarta care mi s-a intors impotriva fiindca eram odata foarte impacientata de cineva pe a carui blog am gasit retete incomplete.
Mea culpa, se pare ca am scris reteta cu gandul in alta parte. Imagine postata
Noroc cu voi, multumesc de atentionari.

Stai linistita,Vika,ca ni se intampla tuturor :biggrin:
Nici eu nu am bagat de seama atunci cand am citit reteta,pana ieri cand am inceput sa fac prajitura.A iesit bine si asa,a crescut,nu a fost innecacioasa.

#4975 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 March 2013 - 02:53 PM

Vezi postareaVika, la 07 March 2013 - 02:43 PM, a spus:

Sper ca ai salvat-o pe cea corecta, cu modificarile ulterioare.

Daca se poate...rog a se edita postul meu cu reteta si adaugata cafeaua in compozitia de blat...
:biggrin:

Eu am inteles, cafeaua intra in compozitia blatului.
GEORGIA

#4976 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 07 March 2013 - 03:11 PM

Mamma mia, ce mai salivez! Toate arata asa de bine, ca nu stiu la ce sa ma opresc. Am vazut "Opera" lui Ellany si acum ma gandesc daca sa o fac sub forma de tort, luna viitoare (initial ma hotarasem la tiramisu cu lamaie, reteta Dorei, dar acum salivez la atata ciocolata). Am mai salivat si la checul ciocolatos al lui Piscotel si la prajitura Nescafé.
Eu am facut zilele astea un cheesecake

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1290-13626597210671.jpg

si trufe de ciocolata

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1290-13626618538223.jpg

#4977 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2013 - 03:15 PM

Fetele, multumesc de intelegere !!

Ela,cheesecake-ul are capsuni deasupre,asa-i?
Bine mai arata!

#4978 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 07 March 2013 - 04:10 PM

Vezi postareaVika, la 07 March 2013 - 03:15 PM, a spus:

Fetele, multumesc de intelegere !!

Ela,cheesecake-ul are capsuni deasupre,asa-i?
Bine mai arata!

Are fructe de padure.

#4979 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 March 2013 - 06:59 PM

Vezi postareaela, la 07 March 2013 - 03:11 PM, a spus:

Mamma mia, ce mai salivez! Toate arata asa de bine, ca nu stiu la ce sa ma opresc. Am vazut "Opera" lui Ellany si acum ma gandesc daca sa o fac sub forma de tort, luna viitoare (initial ma hotarasem la tiramisu cu lamaie, reteta Dorei, dar acum salivez la atata ciocolata).

si trufe de ciocolata

Ce trufe,Ela,una si una, de poti sa zici ca-s produse de aparate de fabrica,cantarite gram la gram si masurate milimetru cu milimetru.

Cu 'Opera' n-ai sa gresesti,daca cum am spus si mai sus,nu-ti pare ca-i prea grea 'artileria'. Personal mie mi-a placut cel mai mult a 3-a si-a 4 zi,scoasa un pic din frigider inainte de servire.

#4980 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 07 March 2013 - 09:34 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 04 March 2013 - 09:42 AM, a spus:

Iar am intrat pe aici, iar am dat de bunatati, care mai de care mai apetisante! :hug:

Am facut si eu un guguluf din reteta de pandispan.
A iesit foarte bun si pufos si pentru asta ii multumesc unei fiinte dragi sufletului meu! :rolleyes:

Arata taaaaaare bine gugulufu' dumitale! :-*

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic