Geany, la 11 July 2013 - 07:45 PM, a spus:
Deci jur ca asa cornuri cu visine facea si bunica mea,am luat si in tabara ,ce amintiri,din pacate nu am reteta dar zau ca asa aratau
Te rog poti sa pui cand ai timp reteta?!
In rest fetelor numai bunatati nu nominez pe nimeni,eu nu am mai facut mare lucru decat gogosi clatite si inghetata nu am mai pozat

Reteta am gasit-o si eu pe un blog (a lui Gaby) , si ea vazut-o in alta parte si tot asa.
Cornurile le-am umplut eu cu fructe insa in reteta originala sunt cu mac sau nuca.
Sunt foarte multumita de aluat.
Daca vrei sa le faci, uite mai jos (text luat cu copy de la mine si paste aici):
Ingrediente:
Aluat: 600 g faina, 20 g drojdie proaspata (eu am avut uscata si au avut un usor gust de drojdie, nimic grav , dar mai bine va recomand sa o folositi pe cea proaspata, ca in reteta originala), 30 g zahar pudra, 200 g unt, 200 ml lapte, 2 oua & inca 1 pentru uns cornurile, un praf de sare.
Umplutura: se pot umple cu mac sau nuca, eu am ales sa fac un sos gros de fructe ( visine si zmeura congelate, puse pe foc cu zahar si putina apa, cand a aparut sucul de la fructe am adaugat imediat un plic de budinca de vanilie si-am tinut asa pe foc pana cand s-a ingrosat; am lasat la racit si abia apoi se poate folosi )
Preparare:
Laptele se incalzeste usor iar in el se pune drojdia la dospit timp de 5 minute. In acest timp se pune faina (eu am cernut-o dar reteta originala nu cerea asta) intr-un bol cu zaharul, praful de sare , cele doua oua si untul topit. Se adauga drojdia si se framanta. Se obtine un aluat moale, nu prea lipicios. Se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
Cand aceasta e gata, se scoate aluatul de la rece, se rup din el bucati care se intind in forma ovala cu un sucitor. Se pune umplutura, se ruleaza aluatul in forma de cornuri ( de potcoava, asa cum zicea si Gaby). Fiecare corn obtinut se unge mai intai cu galbenus, se lasa la uscat iar inainte de fi bagate la cuptor se ung si cu albus.
Se dau la caldurica in cuptor , la 180 grade (cuptorul incalzit in prealabil) , pana cand devin aurii.
Sunt delicioase cu adevarat .
Aceste cornurie se numesc ''cornuri de bratislava'', stiu ca au o denumire si in ungureste insa nu am retinut-o. Am citit in alte retete, unele fete au lasat mai mul timp cornurile in tava la crescut si abia apoi le-au bagat in cuptor.Eu am procedat exact ca in reteta peste care am dat, acum fiecare face cum considera.
Si atentie la zmeura, daca pui se vor simti putin semintele.Pe mine nu m-a deranjat...
Sper sa le incerci caci sunt tare bune.