Wow
Ce dulciuri ati facut azi?
#6862
Postat 25 October 2015 - 12:39 PM
Eataly, la 25 October 2015 - 12:22 PM, a spus:
Wow
Asta din cauza unei camere foto de drumetie(mai asa la mana...)
Nu stie multe(Canon...te iubesc
Oricum, nu ma feresc din cauza asta(ca dureaza prea mult..sau eu stiu din ce cauza) sa descarc poze si sa pun pe Arta culinara.
Cine a inteles gresit, imi cer iertare.
Tu draga Eataly, precis nu esti pomenita.
Peter
PS. Zau, nu mai putu-i abtine. Traiasca What's App sau cum ii mai spune
#6863
Postat 25 October 2015 - 01:47 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#6864
Postat 25 October 2015 - 08:21 PM
zoazorel, la 25 October 2015 - 01:47 PM, a spus:
Simpla de tot.
500 g faina
250 ml apa calduta(cu apa mai vezi, potrivesti, evtl. trebuie putina apa mai multa)
20 ml ulei
un praf de sare
Eu fac aluatul cu masina de paine. Oricum trebuie bine framintat.
Apoi se lasa la odihna vreo 30 min. Chestia cea mai importanta este ca aluatul sa nu raceasca de tot.
Peter
#6865
Postat 26 October 2015 - 09:23 AM
#6866
Postat 26 October 2015 - 10:02 AM
Adriana, la 26 October 2015 - 09:23 AM, a spus:
Nu !
Se pune putina apa intr-o farfurie adinca , se incalzeste in MO, se toarna apa, se pune un film de ulei, se zvirla aluatul in farfurie, se acopera cu o folie alimentara si se acopera cu ceva sa nu se usuce aluatul.
Eu am terminat tortul.

Peter
#6868
Postat 26 October 2015 - 11:40 AM
Adriana, la 26 October 2015 - 10:45 AM, a spus:
Alex l-a vrut.
Peter
#6869
Postat 26 October 2015 - 01:31 PM

Am mai trisat. Un strat de crema l-am imbunatatit cu capsuni.
Peter
#6871
Postat 28 October 2015 - 03:19 PM

Le-am pus in forma de madlene ca sa-mi iasa cat de cat egali si nu foarte mari cat sa tina in mana Mia.
#6873
Postat 30 October 2015 - 04:33 PM
. Strudeulul ala e cu kaki sau dovleac?
#6874
Postat 01 November 2015 - 12:01 PM
-2 fructe mai maricele coapte de kaki
-o lingurita bicarbonat de sodiu
-115 gr unt la temperatura camerei
+200 gr zahar (eu am folosit 100 gr brun si 100 gr tos)
-1 ou
-250 gr faina
-o lingurita scortisoara
- o piscatura de sare
-100 gr stafide
-100 gr nuci taiate grosier
Fructele le decojim iar din pulpa facem un piure. In el adaugam lingurita de bicarbonat de sodiu.
Untul il mixam cu zaharul bine apoi adaugam oul. Peste aceasta compozitie turnam si piure de kaki. Adaugam faina cernuta cu scortisoara si sarea.
La urma adaugam nucile si stafidele.
Preincalzim cuptorul la 180 gr si punem compozitie in tava cu lingurita sau cum am facut eu, in forma de mandlene. Mie mai degraba in seamana la textura cu un chec decat cu un fursec, dar sub denumirea asta am gasit reteta in brosura de la Lidl.
#6875
Postat 03 November 2015 - 01:39 PM
#6876
Postat 04 November 2015 - 05:07 PM

Prajitura ciocolata si pere:
75 gr cacao
150 gr zahar
170 gr faina
150 ml lapte
150 gr unt
3 oua
1 lingura praf de copt
pere cubulete si ciocolata amaruie bucati
O bunaciune de nedescris.
#6878
Postat 05 November 2015 - 05:41 PM
#6879
Postat 05 November 2015 - 06:16 PM
sorinadaniela, la 05 November 2015 - 05:41 PM, a spus:
1.Oua zahar+unt topit dar rece.
2.Cacao +faina+praf copt.
3.Lapte treptat.
Any, eu am gasit reteta sub forma de muffinsi.Dar din lipsa de timp am trantit compozitia in tortiera(24cm).
#6880
Postat 05 November 2015 - 10:48 PM

Ajutor












