Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7021 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2015 - 11:11 PM

Vezi postareaclau_ash, la 09 December 2015 - 03:21 PM, a spus:

Peter arata tare bine. Cu crambeŕies nu am incercat dar e idee buna. pentru saptamana viitoare. Astea au fost cu stafide, cu nuci pecan caramelizate si ciocolata amara

Imi dai si reteta ca eu mor dupa fursescuri cu stafide

#7022 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,023
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 09 December 2015 - 11:27 PM

Adriana, reteta e urmatoatea:

2oua
125 g zahar
125 ml ulei
200 g faina
1 fiola esenta de vanilie, coaja de portocala sau de lamaie in functie de preferinte
- cele 4 oua +zaharul in kitchenaid se amesteca bine de tot, dupa ce se face totul spuma de raman urme de la paleta, se adauga uleiul putin cate putin, se pune apoi faina si la sfarsit adaugam si fiola de vanilie si coaja de partocale/lamaie. Se obtine o pasta care se pune cu lingurita pe pergament.
Cui ii place poate adauga in compozitie acum stafidele, eu le adaug dupa ce pun cu lingurita compozitia pe pergament de copt
Se dau da cuptor cam 15- 20 de min la 180 C
Observatie: cu cat se tin mai mult la cuptor so ies mai bronzate, cu atat sunt mai "crispy", daca sunt lasate mai putin sunt mai pufoase, in functie de preferinte. :tongue3:

#7023 Useril este offline   floricica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 09 December 2015 - 11:41 PM

Vezi postareaclau_ash, la 09 December 2015 - 11:27 PM, a spus:

Adriana, reteta e urmatoatea:

2oua
125 g zahar
125 ml ulei
200 g faina
1 fiola esenta de vanilie, coaja de portocala sau de lamaie in functie de preferinte
- cele 4 oua +zaharul in kitchenaid se amesteca bine de tot, dupa ce se face totul spuma de raman urme de la paleta, se adauga uleiul putin cate putin, se pune apoi faina si la sfarsit adaugam si fiola de vanilie si coaja de partocale/lamaie. Se obtine o pasta care se pune cu lingurita pe pergament.
Cui ii place poate adauga in compozitie acum stafidele, eu le adaug dupa ce pun cu lingurita compozitia pe pergament de copt
Se dau da cuptor cam 15- 20 de min la 180 C
Observatie: cu cat se tin mai mult la cuptor so ies mai bronzate, cu atat sunt mai "crispy", daca sunt lasate mai putin sunt mai pufoase, in functie de preferinte. :tongue3:


Dar dulcica aia mica unde-i ? :floare: Ne-o mai arati, te rog ?
The more I see, the less I know.

#7024 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 December 2015 - 06:22 AM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2015 - 04:46 PM, a spus:

Peter, am lesinat :lol:


Ti-ai revenit? :floare:
Din pacate nu a mai ramas nimic. Am gasit vinovatul. Si-a rezervat deja o portie de luat la servici.. :tongue3:
Azi am vrut sa mai fac alta reteta, dar cred ca ma voi limita la asta, vad ca are trecere.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7025 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 December 2015 - 09:05 AM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2015 - 04:46 PM, a spus:

Peter, am lesinat :floare:

Da-te mai incolo, sa lesin si eu langa tine! :tongue3: :lol:

#7026 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 December 2015 - 09:10 AM

Vezi postareaclau_ash, la 09 December 2015 - 01:48 PM, a spus:

Fursecuri

:tongue3: Superbe!!!!! :lol:
Saru' mana pentru reteta! :floare:

#7027 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 December 2015 - 12:43 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 December 2015 - 09:05 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2015 - 04:46 PM, a spus:

Peter, am lesinat :lol:

Da-te mai incolo, sa lesin si eu langa tine! :tongue3: :lol:


Moni esti durere! :floare:

Sa nu ziceti ca eu nu mai fac nimic... Am facut. Tot fursecuri. :lol:

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14497441586608.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14497441678833.jpg

Plus portie dubla din reteta de ieri. :lol:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7028 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 December 2015 - 01:57 PM

Vezi postareaPeter, la 10 December 2015 - 12:43 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 10 December 2015 - 09:05 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2015 - 04:46 PM, a spus:

Peter, am lesinat :lol:

Da-te mai incolo, sa lesin si eu langa tine! :floare: :lol:


Moni esti durere! :lol:

Sa nu ziceti ca eu nu mai fac nimic... Am facut. Tot fursecuri. :lol:

Plus portie dubla din reteta de ieri. :lol:

Peter

Naiba m-a-mpins sa bag iar ochisorii pe-aici..... Am de lucru de mi-s deja nauca iar balutele-s pan' la glezne :tongue3:
Eh..... noi sa fim sanatosi! :lol:
Fursecurile astea m-au dus cu gandul la pizza rulata. Ai pus gem si fructe pe post de umplutura? Sau nu vad eu bine? :lol:
Sa va stea in gat astaaaaaaa...... cum sa zic.... fie de bine! :lol:

#7029 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 10 December 2015 - 05:20 PM

Foxy daca vrei si reteta cremei, o traduc.

Peter te rog pune si reteta de fursecuri cu cranberry. Si te-as ruga sa deschizi topic nou, cu dulciurile tale, ca mi-ar fi mai usor si cu tradusul, plus ca ai retete una si una, si nu vreau sa le pierd. Sper sa nu se supere cineva. Multumesc anticipat.

#7030 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 December 2015 - 06:41 PM

Vezi postareaMicul, la 10 December 2015 - 05:20 PM, a spus:

Foxy daca vrei si reteta cremei, o traduc.

Peter te rog pune si reteta de fursecuri cu cranberry. Si te-as ruga sa deschizi topic nou, cu dulciurile tale, ca mi-ar fi mai usor si cu tradusul, plus ca ai retete una si una, si nu vreau sa le pierd. Sper sa nu se supere cineva. Multumesc anticipat.

Chiar te rog sa scrii si traducerea, cand ai timp! :tongue3: Saru' mana! :floare:

#7031 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 December 2015 - 07:46 PM

Vezi postareaclau_ash, la 09 December 2015 - 11:27 PM, a spus:

Adriana, reteta e urmatoatea:

2oua
125 g zahar
125 ml ulei
200 g faina
1 fiola esenta de vanilie, coaja de portocala sau de lamaie in functie de preferinte
- cele 4 oua +zaharul in kitchenaid se amesteca bine de tot, dupa ce se face totul spuma de raman urme de la paleta, se adauga uleiul putin cate putin, se pune apoi faina si la sfarsit adaugam si fiola de vanilie si coaja de partocale/lamaie. Se obtine o pasta care se pune cu lingurita pe pergament.
Cui ii place poate adauga in compozitie acum stafidele, eu le adaug dupa ce pun cu lingurita compozitia pe pergament de copt
Se dau da cuptor cam 15- 20 de min la 180 C
Observatie: cu cat se tin mai mult la cuptor so ies mai bronzate, cu atat sunt mai "crispy", daca sunt lasate mai putin sunt mai pufoase, in functie de preferinte. :tongue3:


Imagine postata Ce fel de ouă sunt pe la tine? Când le scoți din frigider se-nmulțesc? Imagine postata

Sună bine rețeta ta, dar dacă eu n-am kici d-ăla cum fac? Merge și cu mixerul?
Subcriu: poză cu ajutorul tău de bucătar? Vrem, vrem, vrem! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7032 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 December 2015 - 08:17 PM

Vezi postareaMicul, la 10 December 2015 - 05:20 PM, a spus:

Foxy daca vrei si reteta cremei, o traduc.

Peter te rog pune si reteta de fursecuri cu cranberry. Si te-as ruga sa deschizi topic nou, cu dulciurile tale, ca mi-ar fi mai usor si cu tradusul, plus ca ai retete una si una, si nu vreau sa le pierd. Sper sa nu se supere cineva. Multumesc anticipat.


:floare: Fursecuri cu cranberry

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7033 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 December 2015 - 08:19 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 December 2015 - 01:57 PM, a spus:

Naiba m-a-mpins sa bag iar ochisorii pe-aici..... Am de lucru de mi-s deja nauca iar balutele-s pan' la glezne :floare:
Eh..... noi sa fim sanatosi! :floare:
Fursecurile astea m-au dus cu gandul la pizza rulata. Ai pus gem si fructe pe post de umplutura? Sau nu vad eu bine? :floare:
Sa va stea in gat astaaaaaaa...... cum sa zic.... fie de bine! :pupic:


Nu este gem. Este Cranberry, Zitronat si Orangeat. Maruntit cu mixerul. :floare:

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-1449771953403.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7034 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2015 - 09:56 PM

Vezi postareaclau_ash, la 09 December 2015 - 11:27 PM, a spus:

Adriana, reteta e urmatoatea:

2oua
125 g zahar
125 ml ulei
200 g faina
1 fiola esenta de vanilie, coaja de portocala sau de lamaie in functie de preferinte
- cele 4 oua +zaharul in kitchenaid se amesteca bine de tot, dupa ce se face totul spuma de raman urme de la paleta, se adauga uleiul putin cate putin, se pune apoi faina si la sfarsit adaugam si fiola de vanilie si coaja de partocale/lamaie. Se obtine o pasta care se pune cu lingurita pe pergament.
Cui ii place poate adauga in compozitie acum stafidele, eu le adaug dupa ce pun cu lingurita compozitia pe pergament de copt
Se dau da cuptor cam 15- 20 de min la 180 C
Observatie: cu cat se tin mai mult la cuptor so ies mai bronzate, cu atat sunt mai "crispy", daca sunt lasate mai putin sunt mai pufoase, in functie de preferinte. :floare:

mersi frumos :floare:

#7035 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,023
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 10 December 2015 - 11:11 PM

Vezi postareazoazorel, la 10 December 2015 - 07:46 PM, a spus:

Imagine postata Ce fel de ouă sunt pe la tine? Când le scoți din frigider se-nmulțesc? Imagine postata

Sună bine rețeta ta, dar dacă eu n-am kici d-ăla cum fac? Merge și cu mixerul?
Subcriu: poză cu ajutorul tău de bucătar? Vrem, vrem, vrem! Imagine postata


:floare: zoazorel, eu am facut reteta dubla ca simpla se termina in aceeasi seara...
Vin si pozele cu ajutorul...

#7036 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 11 December 2015 - 08:04 AM

Vezi postareaPeter, la 10 December 2015 - 08:17 PM, a spus:

Vezi postareaMicul, la 10 December 2015 - 05:20 PM, a spus:

Foxy daca vrei si reteta cremei, o traduc.

Peter te rog pune si reteta de fursecuri cu cranberry. Si te-as ruga sa deschizi topic nou, cu dulciurile tale, ca mi-ar fi mai usor si cu tradusul, plus ca ai retete una si una, si nu vreau sa le pierd. Sper sa nu se supere cineva. Multumesc anticipat.


:floare: Fursecuri cu cranberry

Peter



Multumesc Peter, cu sigurata le fac si pe astea.

Cognacplatzchen le-am facut deja si-s excelente.

#7037 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 11 December 2015 - 08:17 AM

Reteta de crema la tortul lui Peter.

crema de unt cu vanilie


- 1/4 l lapte

- 1 pastaie de vanilie taiata si scoase semintele

- 2 galbenusuri

- 50 g zahar

- 30 g amidon sau 1/2 buna de pachet de budinca de vanilie

- 250 g unt moale

- 100 g zahar pudra

Se pune laptele la fiert impreuna cu vanilia, se lasa cam 5 minute sa infuzeze. Intr-un al doilea vas se amesteca galbenusurile, zaharul si amidonul, dupa care incet, incet se adauga si laptele cald, amestecand continuu cu telul. Se scoate pastaia de vanilie, se lasa sa se ingroase, apoi se raceste amestecand si punand vasul in alt vas cu apa rece. Eventual se strecoara crema sa fie mai fina. Untul moale se bate cu zaharul praf si lingura cu lingura se adauga crema de vanilie. Cele doua trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Peter scria ca a facut varianta cu nougat.pentru asta se topesc 200 g nougat pe baie de abur, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga la crema. Cred ca poti inlocui nougatul cu nutella.

#7038 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 December 2015 - 08:54 AM

Vezi postareaPeter, la 10 December 2015 - 08:19 PM, a spus:

Nu este gem. Este Cranberry, Zitronat si Orangeat. Maruntit cu mixerul. :floare:

Peter

Ahaaaaa...... :floare: Multumesc frumos pentru lamurire! :floare:

#7039 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 December 2015 - 08:54 AM

Vezi postareaMicul, la 11 December 2015 - 08:17 AM, a spus:

Reteta de crema la tortul lui Peter.

crema de unt cu vanilie


- 1/4 l lapte

- 1 pastaie de vanilie taiata si scoase semintele

- 2 galbenusuri

- 50 g zahar

- 30 g amidon sau 1/2 buna de pachet de budinca de vanilie

- 250 g unt moale

- 100 g zahar pudra

Se pune laptele la fiert impreuna cu vanilia, se lasa cam 5 minute sa infuzeze. Intr-un al doilea vas se amesteca galbenusurile, zaharul si amidonul, dupa care incet, incet se adauga si laptele cald, amestecand continuu cu telul. Se scoate pastaia de vanilie, se lasa sa se ingroase, apoi se raceste amestecand si punand vasul in alt vas cu apa rece. Eventual se strecoara crema sa fie mai fina. Untul moale se bate cu zaharul praf si lingura cu lingura se adauga crema de vanilie. Cele doua trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Peter scria ca a facut varianta cu nougat.pentru asta se topesc 200 g nougat pe baie de abur, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga la crema. Cred ca poti inlocui nougatul cu nutella.

Saru' mana pentru ajutor! :floare:

#7040 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 December 2015 - 09:00 AM

Vezi postareaMicul, la 11 December 2015 - 08:04 AM, a spus:


Cognacplatzchen le-am facut deja si-s excelente.



Si nu ai vrut sa ni le arati deloc? :floare:
Merci de traduceri. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi