Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 425
  • 426
  • 427
  • 428
  • 429
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8521 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,419
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 August 2020 - 05:48 PM

 Lapona Enigel, la 02 August 2020 - 12:28 PM, a spus:

 mino, la 28 January 2020 - 06:50 AM, a spus:

Exact asta voiam sa diferentiez Lori! In retetele din linkul tau crema de la tortul trio este de fapt ganache (facut de mine prima oara dupa reteta Laurei Sava cum este si in linkul tau), care este bun dar nu asa aerat si pufos ca in reteta facuta de Savori si Laura Laurentiu. Diferenta dintre ele este tocmai crema de ou, sau sosul de bavareza cum este numit pe Savori. Am facut ambele retete si mie personal (poate e chestie de gust) imi place mai mult crema aerata si pufoasa de pe Savori. Sa o incerci si tu!


Girl, te-am ascultat!!! Si , a iesit ceva foooaaarte misto si aerat, desi l-am facut ieri seara tarziu ca mi s-au anuntat musafiri spontan si am scazut dupa capul meu cantitatile ca l-am facut mic. M-am grabit, nu a, asteptat sa se lege straturile si nu mi-ai iesit perfect delimitate, dar de bun e mortalissim!!!
Mersi mult de tot pentru sfaturi Imagine postata



Nemaipomenit arata! imi plac mie toate dulciurile, din pacate, dar cand e vorba de ciocolata is ca drogatii... Si cand mai arata si asa... cred ca as manca de 3 ori pe zi! De ce nu faci un subiect separat, pui reteta cu diferite variante si poze, cand ai timp? uite-asa data viitoare gasesti si tu subiectul mai usor :violent1: , si stim si noi cum sa-i dam pe spate pe musafiri cand o fi ocazia :violent5: ...

#8522 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,419
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 August 2020 - 12:29 PM

Am gasit reteta asta intr-o revista, am fost foarte incantati - tarte cu "frangipane" si piersici, o minunatie, usor de facut (aluatul de foi l-am cumparat :tongue3: ) musai sa o refac pana mai gasesc piersici, dar cred ca merg si cu mere sau alte fructe:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2020/post-192-0-14371400-1598610522.jpg


#8523 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,751
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 August 2020 - 06:01 PM

Am facut pentru luni o prajitura gen tort Napolen, dar nu am apucat sa o trag in poza, s-a topit imediat! Sper sa recidivez, peste vreo cateva saptamani! Reteta la tarta asta Adi, o pui?

#8524 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 August 2020 - 06:23 PM

Primele găluște cu prune în sezonul ăsta, și doar astea 7, că am avut 3 cartofei și un singur ou. De obicei fac peste 20 și abia ne ajung :tongue3:

Imagine atasata: monthly_08_2020/post-233-0-88292700-1598631740.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2020/post-233-0-30640400-1598631750.jpg

#8525 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,419
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 August 2020 - 06:15 PM

7 bucati?? le-ai mancat pe ascuns :toothy9; ? Ca eu asa asa as fi facut :toothy9; ...

#8526 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 August 2020 - 10:12 PM

 adi_edi, la 29 August 2020 - 06:15 PM, a spus:

7 bucati?? le-ai mancat pe ascuns :toothy9; ? Ca eu asa asa as fi facut :toothy9; ...



Am fost cinstită și le-am pus pe toate în fața lor, eu am mîncat inițial una, am zis că le las lor libertarea să mănînce cîte 3, dar au mîncat cîte 2, așa că dup-aia le-am mai mîncat eu pe alea 2 rămase :unsure:

#8527 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,419
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 August 2020 - 02:15 PM

 mino, la 28 August 2020 - 06:01 PM, a spus:

Am facut pentru luni o prajitura gen tort Napolen, dar nu am apucat sa o trag in poza, s-a topit imediat! Sper sa recidivez, peste vreo cateva saptamani! Reteta la tarta asta Adi, o pui?

Scuze de intarziere, nu mai gaseam revista, dupa aceea m-am gandit ca o gasesc si online si asa a fost:
https://www.canadian...ngipane-filling

Reteta e pentru 6 bucati, eu am facut cantitate dubla (cu exceptia piersicilor ca n-am avut destule):
1/2 cana faina de migdale
2 linguri zahar
1 1/2 linguri unt moale
2 linguri faina
1 ou
1 lingura sirop de artar (banuiesc ca se poate inlocui cu miere sau alt sirop gros)
1/4 lingurita esenta de migdale (eu nu am pus)
In vasul de la robotul de bucatarie se amesteca bine faina de migdale, zaharul si untul, se adauga restul de ingrediente pana se obtine o crema.

1/2 400 g pachet foietat (deci jumatate dintr-un pachet de foietaj, adica o foaie de 200 g :toothy9; )
1 galbenus (eu fiindca am facut cantitate dubla am luat un galbenus din cele pentru crema)
3 piersici taiate felii subtiri
1 1/2 lingurita cimbru proaspat (eu nu am pus)
migdale prajite si maruntite (optional) - nu am pus
sirop de artar (optional) - nu am pus
Se intinde foaia cat un patrat de 25 cm, se taie in 6 dreptunghiuri care se pun intr-o tava cu hartie pergament la aproximativ 5 cm distanta una de alta. intepati cu furculita, iar marginile ungeti-le cu galbenusul amestecat cu 1 lingura de apa.

Incalzit cuptorul la 400 F (200 C). Ungeti bucatile de foietaj cu crema de migdale si aranjati piersicile peste crema.

Coaceti aproximativ 25 minute. Lasati sa se raceasca, presarati cimbrul, migdalele si turnati deasupra si putin sirop de artar daca folositi.

#8528 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,751
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 31 August 2020 - 04:32 PM

 adi_edi, la 31 August 2020 - 02:15 PM, a spus:

 mino, la 28 August 2020 - 06:01 PM, a spus:

Am facut pentru luni o prajitura gen tort Napolen, dar nu am apucat sa o trag in poza, s-a topit imediat! Sper sa recidivez, peste vreo cateva saptamani! Reteta la tarta asta Adi, o pui?

Scuze de intarziere, nu mai gaseam revista, dupa aceea m-am gandit ca o gasesc si online si asa a fost:
https://www.canadian...ngipane-filling

Reteta e pentru 6 bucati, eu am facut cantitate dubla (cu exceptia piersicilor ca n-am avut destule):
1/2 cana faina de migdale
2 linguri zahar
1 1/2 linguri unt moale
2 linguri faina
1 ou
1 lingura sirop de artar (banuiesc ca se poate inlocui cu miere sau alt sirop gros)
1/4 lingurita esenta de migdale (eu nu am pus)
In vasul de la robotul de bucatarie se amesteca bine faina de migdale, zaharul si untul, se adauga restul de ingrediente pana se obtine o crema.

1/2 400 g pachet foietat (deci jumatate dintr-un pachet de foietaj, adica o foaie de 200 g :toothy9; )
1 galbenus (eu fiindca am facut cantitate dubla am luat un galbenus din cele pentru crema)
3 piersici taiate felii subtiri
1 1/2 lingurita cimbru proaspat (eu nu am pus)
migdale prajite si maruntite (optional) - nu am pus
sirop de artar (optional) - nu am pus
Se intinde foaia cat un patrat de 25 cm, se taie in 6 dreptunghiuri care se pun intr-o tava cu hartie pergament la aproximativ 5 cm distanta una de alta. intepati cu furculita, iar marginile ungeti-le cu galbenusul amestecat cu 1 lingura de apa.

Incalzit cuptorul la 400 F (200 C). Ungeti bucatile de foietaj cu crema de migdale si aranjati piersicile peste crema.

Coaceti aproximativ 25 minute. Lasati sa se raceasca, presarati cimbrul, migdalele si turnati deasupra si putin sirop de artar daca folositi.


Sar’mana :toothy9;

#8529 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 September 2020 - 01:58 PM

La noi au fost merele f. scumpe precum fructele exotice,ziceai ca sunt portocale sau kiwi,nu am mai gasit la reducere la magazinasul meu dar a scazut pretul la 3 lei si ceva kg.,am luat cateva si un pachet de foi de placinta refrigerate(nu congelate) le-am ras le-am calit la ceaunel cu putin ulei, zahar ,scortisoara esenta de vanilie si rom,si am pensulat foaie cu foaie cu ulei,dintr-un pachet de 400 de gr. de foi am facut 2 ''strudel'' adica rulate...strugurii f.f.f buni tamaiosi :blackeye:



Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-06792200-1600343891.jpg

#8530 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 04 October 2020 - 04:24 PM

Ieri au dat poftele peste mine, asa ca am intrat in blide 🤣 tiramisu si bezele

Imagine atasata: monthly_10_2020/post-591-0-78754200-1601821429.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2020/post-591-0-89830000-1601821461.jpg

#8531 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 October 2020 - 04:57 PM

Cheesecake cu dovleac, făcut pentru o cină la prietenii noștri unde a fost temă de toamnă, pastramă cu mămăligă, vin roșu, deci am fost în ton și eu :love7:

Imagine atasata: monthly_10_2020/post-233-0-18505300-1601823402.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2020/post-233-0-86512600-1601823419.jpg

#8532 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,072
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 October 2020 - 05:43 PM

in crema de umplutura e dovleac si deasupra unt cu caramel?

#8533 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 October 2020 - 07:43 PM

 Adriana, la 04 October 2020 - 05:43 PM, a spus:

in crema de umplutura e dovleac si deasupra unt cu caramel?


Exact! Crema e din mascarpone + smîntînă dulce, piure de dovleac din dovleac copt, ou, ghimbir praf, scorțișoară, zahăr, blat din biscuiți digestivi cu un și scorțișoară, deasupra caramel din zahăr cu unt și smîntînă dulce. Și semințe de dovleac.

#8534 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,751
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 October 2020 - 08:49 AM

Tort cu mouse de ciocolată si crema de caramel si mascarpone. L-am ornat minimalist, pentru ca l-am cărat 250 km, fara probleme, dar nu am apucat sa fac o poza!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2020/post-343-0-16793600-1602485314.jpg


#8535 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 12 October 2020 - 03:16 PM

Mino, poza e inainde sau dupa 250km?
Arata foarte bine 😀

#8536 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,751
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 October 2020 - 05:51 PM

 clau_ash, la 12 October 2020 - 03:16 PM, a spus:

Mino, poza e inainde sau dupa 250km?
Arata foarte bine 😀


Înainte, dar si dupa era exact la fel, doar putin sirop lasat in farfurie, ca tot timpul exagerez cu asta :unsure: .

#8537 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 October 2020 - 10:23 AM

Mino, noroc ca nu ai si sectiune, ca ma scurgeam sub scaun. Am niste pofte zilele astea de nu ma mai pot aduna!!!


A venit frigul si am trecut pe deserturi (pentru copii Imagine postata) care ne fac sa ne simtim mai bine: budinca de chifle vechi (chifle albe, oua, iaurt, lapte, vanilie) cu felii de banane si cocos.
Imagine atasata: monthly_10_2020/post-84-0-02784200-1602663788.jpg


#8538 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,072
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2020 - 02:32 PM

pai mi-ai dat o idee sa folosesc piinea veche si niste mere sau pere care se invechesc si ele :unsure:

#8539 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,751
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 October 2020 - 05:23 PM

Va poftesc la gutui coapte, cu nuci!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2020/post-343-0-10803500-1603034596.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2020/post-343-0-69275900-1603034606.jpg


#8540 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 October 2020 - 11:51 AM

Mino e "divină"😘😘

Imagine atasata: monthly_10_2020/post-9-0-87113300-1603446679.jpg

Arata acest topic


  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 425
  • 426
  • 427
  • 428
  • 429
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi