Eataly, la 21 September 2011 - 12:32 PM, a spus:
Hai ca nu vreau sa ma urasti

Am fiert juma de litru de lapte cu 60 gr de zahar(eu am pus dextroza) si jumate pastaie vanilie, apoi am adaugat fisticul tocat(50gr) si grisul(120 gr).Am lasat sa fiarba cca 5 minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Am luat de pe foc si lasat sa se raceasca putin.Intre timp am batut batz 2 albusuri pe care le-am pus peste gris cand s-a racorit.
Intr-o craticioara am pus cam 7 linguri de miere, 6 frunze mari de menta tocate si 3 smochine mari taiate bucatele.Am lasat sa traga un clocot si am luat de pe foc.
Azi sosul era mai gros si parca mai aromat.Ma duc sa-mi mai pun o portie ca sunt rupta de spate de la atata impachetat.

edit ca am uitat de vanilie:)