Reteta zice asa, pentru 12 cupcakes:
160 de gramde faina
60 de grame de unt
150 de grame de zahar
2 oua mari
120 ml de sana(am pus eu, ca zicea buttermilk in retept:P)
1 lingura de cacao(eu am pus nesquik ca nu aveam in casa cacao de nici o culoare:))
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie
un praf de sare
si.. colorant alimentar rosu spunea reteta, eu am pus extract de sfecla rosie.. e drept ca nu am obtinut culoarea care o voiam. Daca puneti colorant si nu va iese culoarea, mai adaugati putina cacao, tinde sa ii schimbe nuanta.
Ouale se bat cu zahar, se adauga untul foarte moale, apoi sana, apoi ingredientele solide amestecate se adauga treptat. Eu am pus extractul de sfecla la sfarsit ... cat am considerat eu necesar.Am pus in forme si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Faceti testul scobitorii..
Pentru frosting reteta zicea asa:
300 g de zahar pudra
50 g de unt
125 g de philadelphia
Pentru ca mi se parea mult prea mare cantitatea de zahar eu am pus asa:
220 g de philadelphia
50-60 g de unt
200 g de zahar pudra.. si-am mixat bine. Crema devine... super lucioasa, de consistenta unei maioneze as zice... se lucreaza bine cu ea, isi pastreaza forma la decorare pare lichida insa.. nu curge ;)Si de la mine putere am adaugat putina esenta de rom. Se decoreaza dupa racirea cupcake-urilor.